Kontakt oss her
Teknologi og trender

Beregn aktuatorens levetid

Ved hjelp av omfattende B10 testdata tilbyr vi levetidsberegninger for våre elektriske lineære aktuatorer beregnet for industribruk. Dette bidrar ikke bare til å forutsi vedlikehold – det kan være et uvurderlig verktøy for å avgjøre hvilken aktuator som skal brukes.

Tannhjul med tallskive som representerer aktuatorens levetid

Enten du produserer tunge kjøretøy, maskiner for industriautomasjon, landbruksutstyr eller andre industrisystemer kan muligheten for å forutsi levetiden til de integrerte aktuatorene være til utrolig stor hjelp – både i utviklingen av nye systemer og ved planlegging av vedlikehold.

 

Slik forutsier du en aktuators levetid med B10-data

B10 er en verdi som benyttes til å beregne et produkts levetid. Den gir en statistisk indikasjon på forventet levetid og beskriver at minst 90 % av produktene som du har kjøpt, vil oppnå minst den forventede levetiden når de brukes i samsvar med produktspesifikasjonene. Mens maks. 10 % kanskje ikke vil gjøre det.

Det krever en omfattende mengde testsyklusdata for å komme frem til en riktig og realistisk livssyklusberegning, og våre industrielle aktuatorer er intet unntak. Det krever stor kapasitet ved testsenteret og mye tålmodighet når du jobber med utrolig slitesterke aktuatorer.

“Folk som kjenner LINAK, er fortrolige med fasilitetene ved testsentrene våre. De tilhører de mest omfattende i hele bransjen", forteller Søren Buck, Business Development Manager i LINAK®. “Det er helt naturlig at vi er først ute med å tilby kundene et nettbasert verktøy for levetidsberegning, og B10 var den riktige og mest realistiske verdien å bruke”.

 

Lang testperiode

Søren Buck og teamet hans startet B10-testing av den populære aktuatoren LA36 og opprettet et område ved testsenteret der tre grupper med seks aktuatorer ble konfigurert i identiske scenarier. Den første gruppen ble testet ved 100% lastekapasitet, den andre ved 50 % og den tredje ved 25 %. Det ble fort klart at dette ville bli en langvarig prosess.

“Vi kjørte alle aktuatorene – i alle de tre gruppene – til bristepunktet. Da alle var "døde", benyttet vi ytelsesdata og antall sykluser for hver av aktuatorene til å beregne levetidskurven B10", forklarer han. “Hvis du kjenner LA36, vet du hvor slitesterk den er. Det tar ganske lang tid å slite den ned. Så ja, det tok en stund å fullføre testen”.

 

B10-levetidsvurderinger har kommet for å bli

Resultatet av testen er imidlertid svært nyttig. Planen er å knytte en B10-fane til hver produktside med industrielle aktuatorer på nett. Ved å aktivere kategorien vil kundene kunne angi sine egne spesifikasjoner av belastning og slaglengde og dermed kunne beregne forventet B10-levetid for de aktuelle aktuatorene.

Det vil naturligvis være noen variabler å ta hensyn til. Ting som fuktighet, skiftende temperaturer eller forbigående vibrasjoner er ikke inkludert i B10-beregningen.

Søren Bucks konkluderer med at “Jeg er overbevist om at særlig sluttbrukere med aktuatorer som er plassert på vanskelig tilgjengelige steder vil verdsette B10-levetid. Å vite hvor lenge utstyret vil holde er til svært god hjelp for å hindre nedetid for hele systemet”.


Test levetidskalkulatoren på aktuatoren LA36 og kontakt ditt lokale LINAK kontor for å høre mer om B10 levetidsberegning eller LINAK aktuatorteknologi generelt.

Levetidskalkulatoren B10
 
 
 

Nysgjerrig på å vite mer om B10 Life?

Vil du vite mer om hva B10 Life er og hvordan vi får data for beregning av B10-verdiene som brukes til å bestemme B10 Life? Se vår Actuator Academy-video nedenfor, bli kjent med B10 Life til din elektriske aktuator og lær om de viktigste fordelene.

 

 
Logo for Actuator Academy om aktuatorteknologi

Vil du vite mer om elektriske aktuatorer?
Les om det som gjør en aktuator ideell i industrimaskiner og bli kjent med teknologien.

Besøk LINAK Actuator Academy™

 

Mekanisk holdbarhetstest av elektriske aktuatorer for industriell bruk play-icon

Mekanisk holdbarhetstest av elektriske aktuatorer for industriell bruk

Test av kapslingsgraden til elektriske aktuatorer for industriell bruk play-icon

Test av kapslingsgraden til elektriske aktuatorer for industriell bruk

Salt- og kjemikalie-tester av elektriske aktuatorer for industriell bruk play-icon

Salt- og kjemikalie-tester av elektriske aktuatorer for industriell bruk

Støttesting av elektriske aktuatorer for industriell bruk play-icon

Støttesting av elektriske aktuatorer for industriell bruk

Filer

TECHLINE produktoversikt

Oppdag det store utvalget av robuste og kraftige TECHLINE produkter. Bygget for å vare, for hardt arbeid og for tøffe forhold.

LINAK tester brosjyre

Hver eneste komponent i en aktuator utsettes for omfattende batteritester ved testsenteret hos LINAK. Les mer i denne brosjyren.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.