Kontakt oss her
LINAK truck og solcellepaneler med produkter fra LINAK

Vårt miljøengasjement

Å være bærekraftig er en selvfølge for oss. Som et dansk, familieeid selskap har det alltid vært en del av vår kultur og hvem vi er. LINAK har vært en del av Project Zero "Bright Green Business" i flere år. Vi hjelper lokalsamfunnet med å bli en forkjemper for energieffektivitet. LINAK har også forpliktet seg til Paris-avtalen og arbeider med å sette vitenskapelig baserte mål og kortsiktige mål som bidrar til å implementere strategien vår og gjøre forpliktelsene våre om til handling.

For å begrense den globale temperaturøkningen til 1,5 grader Celsius i dette århundret, oppfordrer Paris-avtalen bedrifter til å fokusere på:

  • Karbonnøytral drift
  • Redusere leverandørenes utslipp
  • Hjelpe kundene med å redusere karbonavtrykket
 

32%

reduksjon i forbruk av naturgass ved hovedkvarteret siden 2010

16%

av årlig strømforbruk produsert av solenergi ved vårt hovedkontor i 2022

 
 

Mot en grønnere fremtid

Hos LINAK fokuserer vi på å redusere vårt eget energiforbruk, mens vi samtidig utvikler bærekraftige løsninger som er basert på designkriterier og markedets krav.

Gjennom årene har vi gjort betydelige endringer i drift og prosesser for å forbedre vår innvirkning på miljøet. Dette omfatter investering i spesifikke bærekraftsinitiativer i 2004, som hjelper i å håndtere våre direkte utslipp (Scope 1), å legge grunnlaget for vår globale bærekraftsinnsats og fokusere på selskapets indirekte utslipp (Scope 2 og 3).

Vi er i startfasen når det gjelder måle karbonavtrykket vårt ved hovedkvarteret, og deretter vil vi utvide dette til alle anleggene våre over hele verden. Dette er et stort skritt mot å forstå hvordan vi kan arbeide med våre lokale team for å sette nye standarder og strekke oss etter ESG-ambisjonene (Environment, Social og Governance).

Mot en grønnere jord

 
 

Bærekraft begynner med produktdesign

 

Lang levetid er en god forutsetning for et bærekraftig produkt. Det krever høy kvalitet. Det er nettopp denne kvaliteten som kjennetegner produkter fra LINAK. Siden vi begynte å produsere lineære aktuatorer og elektriske løftesøyler, har vi arbeidet for å ytterligere øke kvaliteten på hele produktutvalget. Som et resultat av dette har mange av produktene våre vært i bruk i bord, maskiner og senger i flere tiår.

Les mer om dinosaurenes historie

Grønnere produktdesign

 
 

En måte å øke produktenes levetid på, er å sikre at de har høy kompatibilitet. LINAK hadde dette tidlig i tankene da de begynte å skape løsninger innenfor både elektronikk og mekanikk. Det betyr at for eksempel en løftesøyle fra 1998 for et bord også kan brukes med et eksisterende kontrollsystem. At produktene tilpasningsdyktige og klare for fremtiden reduserer den potensielle effekten av å måtte erstatte flere produkter over tid.

Løftesøyler og tilbehør

 
 
 

Våre produkter støtter livssyklusstyring

Spesielt innenfor industrisektoren er det svært viktig at en maskin har pålitelig funksjonalitet. Dette betyr imidlertid at deler ofte skiftes ut unødvendig. Våre industrielle drivere informerer om tilstanden.

Livssyklus for produktstyring

 

Livssyklusstyring med IC™ aktuatorer fra LINAK® er ressurssparende
Når må en lineær aktuator i en maskin skiftes ut? Tidligere kunne man ikke svare nøyaktig på dette spørsmålet. Men for sikkerhets skyld blir også i dag mange maskinkomponenter skiftet for å redusere risikoen for nedetid. Dette gjelder også elektriske lineære drivere.

Med IC aktuatorer fra LINAK er en endring på gang. Takket være dataovervåking er det nå mye enklere å vurdere om en lineær aktuator faktisk må skiftes ut eller om den ennå ikke har nådd forventet levetid.

Hvordan fungerer det? Aktuatorer med integrert styring (IC) har innebygd elektronikk som gir nyttig innsikt via både sanntidsdata og historiske bruksdata. Realtid-data gir god oversikt over noen få parametre, mens historiske data gir dyp innsikt i ytelsen over tid. Ved å analysere disse dataene kan man gjøre kontinuerlige forbedringer av maskinene for å sikre lengre levetid.

For noen aktuatorer kan du under visse forhold statistisk sett estimere levetiden. Dette brukes for det meste før man velger aktuatormodell, og i tidlig fase under forskning og utvikling. De nyeste IC aktuatorene gir også informasjon om forventet resterende levetid ved bruk av en intern algoritme. Denne funksjonen er basert på historisk bruk, der flere parametre overvåkes under drift. Aktuatoren sender ganske enkelt ut en verdi mellom 0-100 % - på samme måte som drivstoffmåleren i en bil. Denne informasjonen kan brukes til å aktivere en indikator i maskinen som viser når aktuatoren må skiftes ut.

Ved hjelp av utleste data kan vedlikeholdsintervallene optimaliseres, og forebyggende utskifting er noe som hørte fortiden til. På denne måten sparer bedriftene både tid og penger og opptrer i tillegg bærekraftig. Takket være teknologien fra LINAK.

Se mer

 
 
 

Fremme endring nærmere kunden

At vi er lokale og globale betyr at vi er nær kundene våre. Vi har 6 produksjonsanlegg og over 30 datterselskaper over hele verden og har som mål å gjøre våre produkter og løsninger raskt tilgjengelige for produsenter.

Ved å fremstille produktene nærmere kunden kan vi minimere påvirkningen transporten vil ha på miljøet.

På alle disse stedene investerer vi i teknologi som gjør at vi kan produsere produktene våre med bruk av renere energi. Fra solcellepaneler i USA og Danmark - til bruk av effektive LED-pærer over hele verden. Hvert anlegg, hver avdeling og hvert team har fått muligheten til å forbedre prosessene våre kontinuerlig og på alle nivåer i virksomheten.

 

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss