Kontakt oss her

LINAK® Retningslinjer for personvern

 

Takk for at du leser våre retningslinjer for personvern. Vi er opptatt av personvern, og med disse retningslinjene for person vil vi informere deg om hvilke personopplysninger vi samler inn, hvordan og hvorfor vi samler dem inn, hvordan de kan brukes av oss, hvem vi deler dem med og om dine rettigheter som datasubjekt.

For å gjøre det mer oversiktlig har vi inndelt retningslinjene for personvern i underavsnitt basert på den vanligste interaksjonen med LINAK som databehandler/datakontrollør. Det er mulig flere enn ett avsnitt gjelder for deg. I slike tilfeller vil informasjonen i hvert underavsnitt gjelde for deg.

Disse retningslinjene for personvern dekker ikke personopplysninger om ansatte hos LINAK, jobbsøkere som bruker vår rekrutteringsportal eller andre relasjoner som er underlagt separate retningslinjer for personvern (slik det er ytterligere beskrevet når det er aktuelt).

Vi ber deg unngå å sende oss sensitive personopplysninger som for eksempel opplysninger om etnisk opprinnelse, politiske holdninger, religion eller annen tro, helse, biometriske eller genetiske egenskaper, kriminell bakgrunn eller medlemskap i fagforeninger. Vi vil ikke innhente slike opplysninger fra deg uten at du samtykker til det eller vi er lovpålagt å gjøre det.

Virksomheten vår, relaterte tjenester og nettsidene våre har ikke til formål og er ikke utformet for å tiltrekke seg barn.

Hvem er vi?
LINAK Group er et internasjonalt selskap som designer og produserer elektriske lineære aktuatorsystemer. LINAK A/S har hovedkontor i Guderup i Danmark og er representert i over 30 land verden over gjennom enten datterselskaper eller forhandlere. Du finner en oversikt over selskapene i LINAK Group her: LINAK datterselskaper og forhandlere over hele verden.

Nettstedet styres av LINAK A/S. LINAK A/S er i de fleste tilfeller ansvarlig for behandlingen av personopplysningene dine. Dersom opplysningene dine blir innsamlet eller behandlet fordi du er kunde eller mottaker av markedsføringsmateriell, vil ditt lokale datterselskap av LINAK være datakontrollør sammen med LINAK A/S.

Du finner kontaktopplysningene våre bakerst i disse retningslinjene for personvern.

 

Personopplysninger som innsamles av LINAK – hva, hvordan og hvorfor

 

Besøkende på nettstedet
Når du besøker nettstedet vårt, samler vi automatisk inn personopplysninger om deg. De innsamlede personopplysningene omfatter blant annet:

 • IP-adresse, operativsystem og plattform, type nettleser, surfeaktivitet og andre opplysninger om hvordan du har vært i kontakt med nettstedet, for eksempel klikk på annonser fra LINAK før du gikk til våre nettsider og/eller kontaktskjemaer.
 • Opplysninger som er lagt inn i våre kontaktskjemaer, som e-post, navn, telefonnummer, geografisk region og annen informasjon om din forespørsel, som du har oppgitt.
 • Spørreundersøkelse og kundetilfredshet, som f.eks. svar på undersøkelser.

Vi samler inn personopplysninger om besøkende på nettstedet ved hjelp av informasjonskapsler. Omfanget av slik innsamling avhenger av at du godtar individuelle typer informasjonskapsler (vedrørende markedsføring, statistikk og preferanser). Du finner mer informasjon i vår erklæring om informasjonskapsler.

Vi bruker interessebasert annonsering av produktene våre. Dersom du aksepterer informasjonskapsler for markedsføring fra LINAK når du besøker nettstedet vårt, kan du se annonser for LINAK på forskjellige andre plattformer. Vi behandler personopplysningene til besøkende på nettstedet for følgende formål:

 • For å drifte, utvikle og optimalisere ytelsen og brukeropplevelsen av nettstedet og tjenestene våre.
 • For å innhente anonyme tilbakemeldinger og bruksdata for å styrke vår forståelse av brukerene og for å tilby bedre og tilpassede nettstedtjenester.
 • For å styrke sikkerheten ved å blokkere eventuell spam, for feilretting og teknisk vedlikehold.
 • For å utarbeide statistikk.
 • Fo å vise personlig tilpasset reklame (dersom informasjonskapsler for markedsføring er akseptert). Vi og våre annonseringspartnere bruker sporingsverktøy for sosiale medier, som Facebook Pixel og LinkedIn Pixel.
 • For å overholde juridiske forpliktelser som vi er underlagt.

Se mer

 

Mottakere av markedsføringsmateriell
Når du har registrert deg for å motta markedsføringsmateriell fra LINAK, innsamler vi personopplysninger som vi bruker for å sende deg nyheter, informasjon, invitasjoner og tilbud for å forbedre og tilpasse din brukeropplevelse som mottaker av markedsføringsmateriell fra LINAK.

I noen land kan vi på bakgrunn av lokale regler også sende deg markedsføringsmateriell uten at du har bedt om det. Du kan imidlertid når som helst stanse slik kommunikasjon ved å melde deg av.

Personopplysningene som innsamles og behandles av LINAK for disse formålene, er blant annet:

 • Personlige opplysninger som navn og språkpreferanser.
 • Kontaktopplysninger, for eksempel din (arbeids)adresse, geografisk region, telefonnummer og e-postadresse.
 • Arbeidsrelatert informasjon, som din bransje, rolle, arbeidsgiver og dine interesseområder.
 • Informasjon om samhandlinger med deg, slik som ditt samtykke til å motta markedsføringsmateriell, effekten av markedsføringstiltak, preferanser for markedsføring, produktsøk og interesser, samt informasjon om salgsbesøk, arrangementer eller deltakelse på messer.
 • Opplysninger om deltakelse i lotterier og konkurranser.
 • Aktivitet på relevante tredjepartsplattformer, for eksempel sosiale medier (i samsvar med ditt samtykke/dine innstillinger på slike sosiale medier/samtykke til informasjonskapsler).
 • Undersøkelser og opplysninger om kundetilfredshet, som f.eks. svar på spørreundersøkelser (når de ikke er anonyme), tilbakemeldinger du har gitt LINAK eller ansatte hos LINAK.
 • Optimalisering av markedsføringstjenester, som å analysere kundekrav for å målrette annonser eller gi deg informasjon om tilleggsprodukter.
 • Optimalisering og utvikling av servicetjenester.
 • Overholdelse av juridiske forpliktelser, for eksempel lover om markedsføring og databeskyttelse.

Se mer

 

Kunder
Når du er kunde hos LINAK eller arbeider for et selskap som er kunde hos LINAK, innsamler vi personopplysninger som vi bruker til å gi deg og din arbeidsgiver relevant informasjon om LINAK og produkter fra LINAK, til behandling av bestillinger og krav og til andre formål som er relevante for den kommersielle relasjonen.

Personopplysningene som innsamles og behandles av LINAK for disse formålene, er blant annet:

 • Personlige opplysninger som navn og språk.
 • Kontaktopplysninger, som din arbeidsadresse, geografisk region, telefonnummer og e-postadresse.
 • Arbeidsrelatert informasjon, som din bransje, rolle, arbeidsgiver og dine interesseområder.
 • Salgsrelatert informasjon (dersom den omfatter personopplysninger), som e-postkorrespondanse, informasjon om salgsbesøk og deltakelse på arrangementer for LINAK, informasjon om kjøp/bestillinger (pågående og tidligere), tilbud, leveringsadresser, rabatter og insentiver.
 • Produktinformasjon (dersom den omfatter personopplysninger), som produktinformasjon, datablader og garantikrav.
 • Informasjon relatert til kundeservice, for eksempel e-postkommunikasjon, telefonnotater og opplysninger som er lagt inn i kontaktskjemaer.
 • Informasjon om transaksjoner samt finansiell informasjon knyttet til kunden (dersom slik informasjon omfatter personopplysninger), som faktureringsopplysninger, bankopplysninger og informasjon om kredittbyråer.
 • Opplysninger om besøk hos LINAK (dersom de var avtalt med eller arrangert av LINAK), som besøksregistrering og reisedokumenter.
 • Opplysninger fra undersøkelser og om kundetilfredshet (forutsatt at de ikke er anonyme), som svar på spørreundersøkelser og tilbakemeldinger til LINAK.

Personopplysningene som er nevnt ovenfor, vil bli innsamlet bare dersom det er nødvendig og relevant for kunderelasjonen og interaksjonen med LINAK. Som hovedregel innsamler vi opplysningene dine direkte fra deg eller arbeidsgiveren din når de leveres som en del av produktbestillinger eller på annen måte innenfor forretningsforholdet.

Vi bruker relevante personopplysninger for å sikre et personlig kundeforhold basert på dine preferanser og din interaksjon med LINAK. Videre bruker vi relevante personopplysningen til følgende formål:

 • Kunderelasjonsstyring, som overvåking, analysering, administrasjon og støtte av det pågående kundeforholdet.
 • Optimalisering av markedsførings- og salgsaktiviteter.
 • Kommunikasjonsformål.
 • Planlegging, gjennomføring og administrering av det kontraktsmessige forholdet med kunden.
 • Etterlevelse av juridiske forpliktelser, for eksempel i forbindelse med eksportkontroll og sanksjonsscreening.

Se mer

 

Bedrifters bruk av digitale tjenester fra LINAK
LINAK tilbyr kundene forskjellige digitale tjenester, inkludert programvare (apper), digitale produktplattformer osv.

Dersom du er en privat/profesjonell sluttbruker av e digital tjeneste fra LINAK, ber vi deg lese avsnittet "Sluttbrukere av LINAK programvareapplikasjoner (apper)". Med våre digitale tjenester ønsker vi å forbedre kundeopplevelsen og mulighetene i forbindelse med våre produkter. Noen av, men ikke alle, disse digitale tjenestene krever behandling av personopplysninger. Noen av våre digitale tjenester lagrer og behandler opplysninger bare på enheten din, og opplysningene blir derfor ikke delt med LINAK eller andre tredjeparter. Retningslinjene for personvern samt bruksvilkårene for den aktuelle digitale tjenesten gir mer detaljert informasjon om relevant databehandling for den aktuelle digitale tjenesten.

 • De innsamlede personopplysningene kan blant annet omfatte:
 • Personlige opplysninger som navn, brukernavn/innloggingsopplysninger samt passord og språkinnstillinger.
 • Kontaktopplysninger, som din arbeidsadresse, telefonnummer, e-postadresse og geografisk plassering.
 • Bruk av digitale tjenester, som din interaksjon med funksjoner, produkttilkobling og -aktivitet, data om ytelse, diagnostisering og statistikk, enhetstype, operativsystem, preferanser og lagrede funksjoner.
 • Posisjonsdata (for eksempel for Bluetooth®-tilkobling).

De ovennevnte opplysningene vil bli innsamlet bare dersom det er nødvendig og relevant for din bruk av våre digitale tjenester. Opplysningene vi innsamler, samles inn direkte fra deg og/eller gjennom din bruk av våre digitale tjenester.

Se mer

 

Sluttbrukere av digitale tjenester fra LINAK
LINAK tilbyr digitale løsninger som programvare, programvareapplikasjoner (apper) og digitale produktplattformer ("digitale tjenester") med noen av produktene for å gi sluttbrukerne en bedre opplevelse. Noen av, men ikke alle disse digitale tjenestene krever behandling av personopplysninger.

Noen av våre digitale tjenester lagrer og behandler opplysninger bare på enheten din, og opplysningene blir derfor ikke delt med LINAK eller andre tredjeparter. Retningslinjene for personvern samt bruksvilkårene for den aktuelle digitale tjenesten gir mer detaljert informasjon om relevant databehandling for den aktuelle digitale tjenesten.

De innsamlede personopplysningene kan blant annet omfatte:

 • Personlige opplysninger som navn, brukernavn/innloggingsopplysninger samt passord og språkinnstillinger.
 • Kontaktopplysninger, som din adresse, telefonnummer, e-postadresse og geografisk plassering.
 • Bruk av apper, for eksempel interaksjon med funksjoner, produkttilkobling og -aktivitet, data om ytelse, diagnostikk og statistikk, enhetstype, operativsystem, preferanser og lagrede funksjoner.
 • Posisjonsdata (for eksempel for Bluetooth®-tilkobling).

De ovennevnte opplysningene vil bli innsamlet bare dersom det er nødvendig og relevant for din bruk av våre digitale tjenester. Opplysningene vi innsamler, samles inn direkte fra deg og/eller gjennom din bruk av våre digitale tjenester.

Se mer

 

Leverandører
Når du arbeider for et selskap som er leverandør til LINAK, kan vi innsamle personopplysninger for vårt forretningsforhold.

Personopplysningene som innsamles og behandles av LINAK for disse formålene, er blant annet:

 • Personlige opplysninger som navn og språkpreferanser.
 • Kontaktopplysninger, som din arbeidsadresse, geografisk region, telefonnummer og e-postadresse.
 • Arbeidsrelatert informasjon, som din bransje, rolle og arbeidsgiver.
 • Leverandørrelatert informasjon (dersom den omfatter personopplysninger), for eksempel e-postkorrespondanse, produktinformasjon, informasjon om bestillinger og garantikrav.
 • Informasjon om transaksjoner samt finansiell informasjon om leverandøren (dersom slik informasjon omfatter personopplysninger), som faktureringsopplysninger, bankopplysninger og informasjon om kredittbyråer.

De ovennevnte dataene vil bli innsamlet bare dersom det er nødvendig og relevant for vårt forretningsforhold og din interaksjon med LINAK. Som hovedregel innsamler vi opplysningene dine direkte fra deg eller arbeidsgiveren din når de leveres som en del av produktbestillinger eller på annen måte innenfor forretningsforholdet.

Vi bruker de aktuelle personopplysningene til å vedlikeholde vårt forretningsforhold, som omfatter, men ikke er begrenset til:

 • Planlegging, administrering og håndtering av fakturaer.
 • Sikre etterlevelse av juridiske forpliktelser, for eksempel knyttet til eksportkontroll og sanksjonsscreening.
 • For å håndtere og håndheve kontraktsmessige forpliktelser.

Se mer

 

Juridisk grunnlag for behandling av personopplysninger
LINAK vil bare behandle personopplysninger for å forfølge et legitimt formål og forutsatt at det foreligger et juridisk grunnlag for slik behandling. Slike juridiske grunnlag omfatter:

 • Ditt samtykke til behandlingen.
 • Behandlingen er nødvendig for å opprette en kontrakt.
 • Behandlingen er nødvendig for å overholde de juridiske forpliktelser LINAK er underlagt.
 • Behandlingen er basert på legitime interesser, og behandlingen er begrenset og ikke skadelig for deg.
 

Hvem vi deler personopplysninger med
LINAK kan dele dine personopplysninger med andre når det er nødvendig for formålene som er beskrevet ovenfor. Vi kan dele personopplysninger på følgende måte:

 • Innenfor LINAK Group.
 • Til forretningspartnerne til LINAK, for eksempel salgs- og markedsføringspartnere, partnere for digitale tjenester og IoT, logistikkpartnere osv.
 • IT-tjenesteleverandører og databehandlere som opptrer på vegne av LINAK, for formål som hostingtjenester, IT-support, skytjenester osv.
 • Konsulenter og rådgivere for LINAK.
 • Andre autoriserte tredjeparter som kan ha behov for tilgang til eller lagring av personopplysninger som er påkrevd eller tillatt i henhold til gjeldende lovgivning.

LINAK vil aldri selge dine personopplysninger eller med vilje dele dem med uautoriserte tredjeparter.

 

Plattformer for sosiale medier
For å optimalisere våre aktiviteter på plattformer for sosiale medier, bruker vi verktøy som ledende annonser og Facebook Custom Audiences, som betyr at vi betaler plattformen for at den skal hjelpe oss å finne relevante personer som innholdet målrettes mot, basert på registrerte interesser eller tidligere besøkte sider som er innsamlet av plattformen. Kriterier som brukes for målretting, er enten fastsatt av LINAK eller plattformen for det sosiale mediet. Slike sponsede og målrettede annonser merkes "Sponset". Dersom du interagerer med våre innlegg, vil vi registrere denne kommunikasjonen.

 

Overføring av personopplysninger
I visse tilfeller kan personopplysningene dine bli overført over landegrenser. Vi er svært nøye med å følge gjeldende lover for personvern og andre lokale krav ved overføring av data over landegrenser.

 

Profilering
Når vi er juridisk autorisert, kan vi bruke profilering for å gi deg personlig tilpasset innhold og samhandling. Dette kan omfatte, men er ikke begrenset til: personliggjorte annonser og annet markedsføringsmateriell som vi tror vil være av interesse for deg.

I den grad det er mulig vil vi anonymisere og aggregere data når vi utfører våre analyser og utarbeider statistikk.

 

Oppbevaring av personopplysninger
Hos LINAK oppbevarer vi personopplysninger bare så lenge det er rimelig nødvendig for det formålet de ble innhentet for, og aldri lenger enn det som er angitt i gjeldende lovgivning. I noen tilfeller kan LINAK være nødt til å oppbevare opplysninger lenger enn nødvendig for det formålet de ble innhentet for, for å overholde juridiske krav om oppbevaring. I noen tilfeller vil vi lagre opplysninger i anonymisert form for statistiske formål i stedet for å slette dem.

 

Hvordan vi beskytter opplysningene dine:
Vi har implementert hensiktsmessige tekniske og driftsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte dine opplysninger mot å bli utilsiktet eller tilsiktet manipulert, tapt, ødelagt eller at uautoriserte personer skal få tilgang til dem. Våre sikkerhetstiltak evalueres regelmessig, for eksempel med tanke på ny teknologi.

Vi har implementert skriftlige prosedyrer og prosesser for beskyttelse av personopplysninger og gir regelmessig våre ansatte opplæring om personvern.

 

Dine rettigheter
Du har visse rettigheter knyttet til personopplysningene som vi behandler. Dette omfatter:

 • Du kan ha rett til å få en bekreftelse på hvorvidt personopplysningene om deg behandles, og i så fall be om innsyn i personopplysningene. Denne rettigheten er imidlertid underlagt lovbestemte begrensninger, dvs. at den ikke er absolutt.
 • Du kan ha rett til å protestere mot innsamling og videre behandling av personopplysningene dine hvis behandlingen ikke er basert på et juridisk krav eller på annen måte ikke er nødvendig.
 • På forespørsel vil LINAK slette eller korrigere alle opplysninger som er unøyaktige eller feilaktige.
 • Dersom du har gitt ditt samtykke til at LINAK behandler personopplysninger, kan du når som helst trekke tilbake dette samtykket med fremtidig virkning. En slik tilbaketrekking vil ikke påvirke lovligheten av behandlingen før tilbaketrekkingen av samtykket, eller av behandling som har et annet juridisk grunnlag enn samtykket.
 • Du kan ha rett til å motta personopplysninger om deg som du har gitt oss, i et strukturert, vanlig brukt og maskinlesbart format, og du har rett til å overføre disse opplysningene til en annen enhet.
 • Hvis du tror at vi behandler eller har behandlet dine personopplysninger ulovlig, kan du klage til Datatilsynet, Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby, Danmark, telefon +45 33 19 32 00 og dt@datatilsynet.dk, eller gjeldende lokale tilsynsmyndighet.

Dersom du har spørsmål om disse retningslinjene for personvern eller vår behandling av personopplysningene dine, eller dersom ønsker å utøve noen av de ovennevnte rettighetene dine, kan du kontakte oss her eller via telefon på +47 32 82 90 90.

Vår postadresse for tekniske henvendelser er:
LINAK A/S
Smedevænget 8, Guderup
DK-6430 Nordborg, Danmark
Att. Personvernansvarlig

 

Vår postadresse for redaksjonelle henvendelser er:
LINAK A/S
Kniveveien 31
3036 Drammen, Norge
Att. Personvernansvarlig

Endringer:
Vi kan komme til å endre disse retningslinjene for personvern fra tid til annen. Alle oppdateringer og endringer vil bli lastet opp på nettsidene.

Sist oppdatert:
Mars 2022

Bluetooth® og relaterte logoer er registrerte varemerker som eies av Bluetooth SIG Inc., og all bruk av disse er basert på lisensiering til LINAK®.