Kontakt oss her
Teknologi og trender

Automasjon er fremtiden innenfor materialhåndtering

Mobile roboter har allerede overtatt mange rutinemessige og anstrengende oppgaver innenfor produksjon. De brukes også til håndtering av en rekke forskjellige materialer i moderne lagre. Førerløse trucker og autonome mobile roboter er en del av den neste industrielle revolusjonen og de bidrar overalt til bedre ergonomi og høyere sikkerhet og effektivitet.

Automasjon er fremtiden innenfor materialhåndtering

Se vår egen AGV i full aksjon her

 

Det blir stadig vanskeligere å finne ansatte som er villige til å ta på seg fysisk anstrengende oppgaver og tungt manuelt arbeid. Selskaper over hele verden har som mål om å optimalisere lagerplassen, oppnå en fleksibel produksjon og forbedre arbeidsmiljøet for de ansatte, og de ønsker i tillegg å automatisere prosessene, øke effektiviteten og redusere kostnadene.

Dette er en tydelig global trend, og en måte å oppnå alt dette er å utvide bruken av autonome mobile roboter og førerløse trucker. Disse intelligente maskinene vil i nærmeste fremtid håndtere en rekke materialer innenfor produksjon og vil bidra til å forme en strømlinjet lagerhåndteringen på de fleste steder.

Ifølge A3 (Association of Advancing Automation) er 95 % av dagens lagre fremdeles ikke automatiserte. Interact Analysis spår imidlertid en økning i installasjonsraten for mobile roboter på 10% innen 2025. Innen den tid vil den installerte basen være på omkring 2 millioner.

 

Plattformer med lasteplattingsfunksjon er mest populære

En nærmere titt på dagens marked viser at den mest brukte typen mobile roboter har lasteplatting. Typiske oppgaver omfatter flytting av stykkgods og lastmoduler, for eksempel paller, esker eller hyller. I tillegg til å ta over klassiske transportoppgaver fra A til B, brukes mobile roboter i økende grad som en slags fleksibel transportør, som er som skapt for fremtidens fabrikker.

For å kunne håndtere nyttelasten, trengs det et holdbart vertikalt løftesystem, og LINAK® vil med sin årevis lange erfaring hjelpe deg med å finne den riktige løsningen.

 

Presisjon og driftssikkerhet er nøkkelfaktorer

For å kunne møte sluttbrukerens krav, må materialhåndteringsprosessen være presis og driftssikker – fra produksjon til logistikk. Ifølge Business Development Manager Heiko Kleineder gjør det LINAK aktuatorer ideelle for mobile roboter.

“Presisjon og pålitelighet har i flere tiår vært kjennetegn på LINAK aktuatorer. Autonome roboter og førerløse trucker som er utstyrt med våre elektriske bevegelsesløsninger, må ha begge disse egenskapene dersom de overhodet skal være verdiskapende,” forklarer han og fortsetter:

“Bruk av CANopen- eller IO-Link-grensesnitt og muligheter for signalfeedback, gjør aktuatorene våre utrolig enkle å integrere i design av moderne mobile roboter, og de støtter også digitale tvillinger. Og våre holdbare og vedlikeholdsfrie aktuatorer gir den høye graden av pålitelighet som våre kunder trenger. Vi er vant til å lage skreddersydde løsninger og arbeider ofte sammen med kundene våre for å oppnå de ønskede resultatene. Så dette vet vi!”

Dersom du vil vite mer om hvordan elektriske aktuatorer kan brukes i din førerløse truck eller autonome mobile robot, kan du kontakte din lokale representant for LINAK.

 

Våre løsninger for materialhåndtering

Nysgjerrig på løsninger fra LINAK for autonome mobile roboter? Utforsk noen spennende produkter fra våre kunder Scallog, Smart Robotics og InSystems Automation.

ScallogScallog
Smart roboticsSmart Robotics
InSystems automationInSystems Automation
 
 

 
Logo for Actuator Academy om aktuatorteknologi

Besøk Actuator Academy™
Lær alt om hvorfor en aktuator er ideell for industrimaskiner, og få dybdekunnskap om teknologien bak dette.

Velkommen til LINAK Actuator Academy™

 

 

LINAK har den første AGV-en av sin type i Skandinavia

Hos LINAK kjenner vi til alle fordelene ved å bruke AGV-er for å automatisere prosesser, og de sparer våre ansatte for fysisk anstrengende oppgaver.

Ved produksjonsanlegget vårt i Danmark er det en AGV som tar de tunge løftene i maskinfremstillingen. Den flytter 40 tonn med spindler hver dag – en viktig oppgave som tidligere ble utført manuelt med traller.

Den førerløse trucken er helt autonom og arbeider side om side med de ansatte der den flytter spindelmateriale til de riktige prosesseringsstasjonene. Dette sørger for nøyaktig materialflyt samtidig som man holder god oversikt over lagerstatus og påfylling av materialer.

De viktigste grunnene til at AGV-en ble implementert hos LINAK var å forbedre ergonomien og sikkerheten for de ansatte. Vi opplever også færre feil fordi den førerløse trucken har ført til at flere prosesser nå er datastyrt.

Vår AGV er den første av sitt slag i Skandinavia, og har LINAK aktuatorene LA25 og LA36.
Vi kaller henne Marie, og du kan se henne i full aksjon i denne videoen.

 
Feedback-data for lineære aktuatorer | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Feedback-data for lineære aktuatorer

Intelligent bevegelse med lineære aktuatorer | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Intelligent bevegelse med lineære aktuatorer

Konfigurasjonsprogramvare for lineære aktuatorer | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Konfigurasjonsprogramvare for lineære aktuatorer

Filer

LINAK tester brosjyre

Hver eneste komponent i en aktuator utsettes for omfattende batteritester ved testsenteret hos LINAK. Les mer i denne brosjyren.

TECHLINE produktoversikt

Oppdag det store utvalget av robuste og kraftige TECHLINE produkter. Bygget for å vare, for hardt arbeid og for tøffe forhold.

Aktuatorer for mobile roboter i materialhåndtering

Vi er din partner for løfteløsninger i materialhåndtering. Finn ut hvorfor våre elektriske aktuatorer er ideelle for din mobile robot eller industritruck.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss