Teknologi og trender

Automasjon er fremtiden innenfor materialhåndtering

Mobile roboter har allerede overtatt mange rutinemessige og anstrengende oppgaver innenfor produksjon. De brukes også til håndtering av en rekke forskjellige materialer i moderne lagre. AGV-er og AMR-er er en del av den neste industrielle revolusjon, og overalt bidrar de til bedre ergonomi og høyere sikkerhet og effektivitet.

Se vår egen AGV i full aksjon her

 

Det blir stadig vanskeligere å finne ansatte som er villige til å ta på seg fysisk anstrengende oppgaver og tungt manuelt arbeid. Selskaper over hele verden har som mål om å optimalisere lagerplassen, oppnå en fleksibel produksjon og forbedre arbeidsmiljøet for de ansatte, og de ønsker i tillegg å automatisere prosessene, øke effektiviteten og redusere kostnadene.

Dette er en tydelig global trend, og en måte å oppnå alt dette er å utvide bruken av AMR-er (Autonomous Mobile Robots) og AGV-er (Automated Guided Vehicles). Disse intelligente maskinene vil i nærmeste fremtid håndtere en rekke materialer innenfor produksjon og vil bidra til å strømlinjeforme lagerhåndteringen på de fleste steder. Ifølge det britiske forskningsbyrået "Interact Analysis" vil markedet for mobile roboter øke med over 10 % fra 2017 til 2022 og vil nå 7 milliarder amerikanske dollar i 2022.

Autonome kjøretøy med lasteplatting er mest populært
En nærmere titt på dagens marked viser at den mest brukte typen AMR/AGV har lasteplatting. De vanligste oppgavene omfatter flytting, for eksempel av paller eller hyller, fra A til B. En pålitelig vertikallift er nødvendig for å transportere pallene, og LINAK® har mange års erfaring med fremstilling av nettopp det.

Presisjon og pålitelighet er nøkkelfaktorer
For å oppfylle sluttbrukernes krav må materialhåndteringen være presis og pålitelig – fra produksjon til logistikk. Ifølge Business Development Manager Heiko Kleineder gjør det LINAK® aktuatorer perfekte for mobile roboter.

“Presisjon og pålitelighet har i flere tiår vært kjennetegn på LINAK® elektriske lineære aktutatorer. Autonome roboter og AGV-er som er utstyrt med våre elektriske bevegelsesløsninger, må ha begge disse egenskapene dersom de overhode skal være nyttige,” forklarer han og fortsetter:

“Våre aktuatorer har CANopen grensesnitt og feedbackmuligheter og er derfor svært enkle å integrere med moderne mobile roboter. Og våre holdbare og vedlikeholdsfrie aktuatorer gir den høye graden av pålitelighet som pinlig nøyaktige OEM-er trenger. Vi har lang erfaring i å skape fleksible løsninger for kunder og samarbeider ofte med OEM-er for å oppnå ønsket resultat. Så dette vet vi!”

Dersom du vil vite mer om hvordan elektriske aktuatorer kan brukes i din AGV eller AMR, kan du kontakte din lokale representant for LINAK.

 

 
Logo for Actuator Academy om aktuatorteknologi

Actuator Academy™
Lær alt om hvorfor en aktuator er ideell for industrimaskiner, og få dybdekunnskap om teknologien bak dette.

Velkommen til LINAK Actuator Academy™

 

 

LINAK har den første AGV-en av sin type i Skandinavia

Hos LINAK kjenner vi til alle fordelene ved å bruke AGV-er for å automatisere prosesser, og de sparer våre ansatte for fysisk anstrengende oppgaver.

Ved produksjonsanlegget vårt i Danmark er det en AGV som tar de tunge løftene i maskinproduksjonen. Den flytter 40 tonn med spindler hver dag – en viktig oppgave som tidligere ble utført manuelt med traller.

AGV-en er helt autonom og arbeider side om side med de ansatte der den flytter spindelmateriale til de riktige prosesseringsstasjonene. Dette sørger for nøyaktig materialflyt, samtidig som man holder god oversikt over lagerstatus og påfylling av materialer.

De viktigste grunnene til at AGV-en ble implementert hos LINAK var å forbedre ergonomien og sikkerheten for de ansatte. Vi opplever også færre feil fordi AGV-en har ført til at flere prosesser nå er datastyrt.

Vår AGV er den første av sitt slag i Skandinavia, og den har LINAK aktuatorer LA25 og LA36 .
Vi kaller henne Marie, og du kan se henne i full aksjon i denne videoen.

 
LINAK TECHLINE R&D og produksjon – Behind the scenes play-icon

LINAK TECHLINE R&D og produksjon – Behind the scenes

Feedback-data for lineære aktuatorer | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Feedback-data for lineære aktuatorer

Intelligent bevegelse med lineære aktuatorer | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Intelligent bevegelse med lineære aktuatorer

Konfigurasjonsprogramvare for lineære aktuatorer | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Konfigurasjonsprogramvare for lineære aktuatorer

Filer

LINAK tester brosjyre

Hver eneste komponent i en aktuator utsettes for omfattende batteritester ved testsenteret hos LINAK. Les mer i denne brosjyren.

TECHLINE produktoversikt

Oppdag det store utvalget av robuste og kraftige TECHLINE produkter. Bygget for å vare, for hardt arbeid og for tøffe forhold.

Vil du vite hva intelligent aktuatorbevegelse kan tilby?

Lær hvilke feedback-typer for relativ eller absolutt posisjonering som er tilgjengelige for aktuatorer med integrert styring (IC). Du kan også se hvordan du kan konfigurere din intelligente aktuator.

Har du spørsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.