Kontakt oss her
 

Posisjonsfeedback

Når du alltid kjenner den nøyaktige aktuatorposisjonen, kan du oppnå optimal produktytelse

 

Posisjonsfeedback animasjon

 

Posisjonsfeedback fra aktuatoren gir en presis oversikt over aktuatorens posisjon. Slik feedback er helt nødvendig for å oppnå optimal ytelse innenfor de fleste bruksområder. Dette er en del av LINAK® I/O™ grensesnitt og er én av flere muligheter for å oppnå fordelene ved aktuatorer som har smartere lineær bevegelse.

Nedenfor finner du en oversikt over funksjonene du kan oppnå med Posisjonsfeedback. Alle disse kan konfigureres i vår konfigurator Actuator Connect™.

 
 

Actuator Connect™ programvareikon

Aktuatorer med IC Integrated Controller™ fra LINAK® er fleksible og kan spesialtilpasses etter kundens krav og behov. Konfigurer din aktuator via den intuitive Actuator Connect™ konfigurator.

Last ned en gratis versjon av vår nyeste Actuator Connect konfigurator her.

 
 

Avles aktuatorposisjonen

- som differensiell analog posisjonsfeedback

Analoge signaler er en vanlig type feedback for kontrollsystemer innenfor industrielle bruksområder.

LINAK kan støtte kontrollsystemet ditt med feedback i form av strøm (mA) eller spenning (V). Standardområdene er henholdsvis 4-20 mA og 0-10 V. Det er også mulig å tilpasse området for utsignalene, og dette gjør det enklere å integrere kontrollen din.

Aktuatorposisjoneringen er basert på differensiell analog posisjonsfeedback, som betyr at feedback-kretsen er separat og derved gir et stabilt utsignal. Det gjør det dessuten mulig å bruke lengre kabler til industrielle bruksområder uten at det går ut over signalkvaliteten.

Ved konfigurering av en virtuell grense kan du skalere feedbacksignalet for å sikre at feedback-output blir justert i henhold til det nye endestoppet.

 

Konfigurer de to digitale utsignalene nøyaktig slik du vil ha dem

- med flere muligheter for digitale utdata for posisjon

Aktuatoren har flere muligheter for digitale utdata for posisjon, som kan konfigureres nøyaktig slik du vil.

Single Hall XOR og Dual Hall er alternativer for analog posisjonsfeedback hvis produktet ditt trenger et digitalt signal. Slike signaler gir nøyaktige signaler for posisjonsfeedback som ikke påvirkes av ekstern støy, for eksempel fra andre deler av maskineriet.

Enten som et supplement til analog posisjonsfeedback eller som en separat funksjon kan du velge endestoppsignaler som gir et signal når aktuatoren er helt inntrukket eller helt utstrakt. Det er også mulig å motta digitale signaler mens aktuatoren er i drift – de kan for eksempel slå på et LED-lys som indikerer at det foregår bevegelse i produktet.

I noen tilfeller kan det være nyttig å vite når aktuatoren når en forhåndsdefinert endestopp-sone. Med denne funksjonen kan du definere en sone der aktuatoren kan sende et digitalt signal når den er i sonen eller ved en strømgrense i denne sonen. Det betyr at det ikke lenger er nødvendig å designe produktet slik at det fysiske endestoppet må være nådd før du mottar et signal til PLS-en.

For de fleste av disse digitale signalene kan du velge mellom et aktivt høyt eller aktivt lavt signal for enklere integrasjon i ditt produkt.

 

Utforsk mulighetene for posisjonsfeedback med en I/O aktuator

 

Les mer om vårt I/O grensesnitt her eller om andre I/O-alternativer nedenfor.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss