Kontakt oss her
 

Bevegelsejustering

Det har aldri vært enklere å integrere lineær bevegelse i et produkt.

 

Bevegelsejustering animasjon

 

Bevegelsejustering gir deg full fleksibilitet med forskjellige kontrollmuligheter, virtuelle grenser og justerbar hastighet. Dette er en del av LINAK® I/O™ grensesnitt og er én av flere muligheter for å oppnå fordelene ved aktuatorer som har smartere lineær bevegelse.

Nedenfor finner du en oversikt over funksjonene du kan oppnå med Bevegelsejustering. Alle disse kan konfigureres i vår konfigurator Actuator Connect™.

 
 

Actuator Connect™ programvareikon

Aktuatorer med IC Integrated Controller™ fra LINAK® er fleksible og kan spesialtilpasses etter kundens krav og behov. Konfigurer din aktuator via den intuitive Actuator Connect™ konfigurator.

Last ned en gratis versjon av vår nyeste Actuator Connect konfigurator her.

 
 

Kontroller og juster din aktuator

- med forskjellige muligheter for inndata-kobling og hastighetsinnstillinger

LINAK tilbyr ulike kontrollalternativer for aktuatorbevegelsen, så du kan velge det du foretrekker. Du kan tilpasse hastighetsinnstillingene for hvert av disse alternativene.

  • Ved standardkjøring er det nyttig å kunne bytte fra lavnivåbryter og bruke et digitalt signal gjennom to ledninger for å trigge bevegelse i ønsket retning (for eksempel innovergående bevegelse i 50 % hastighet). Du kan velge mellom samme hastighet i begge retninger – eller forskjellig hastighet i innover-og i utoverbeveglse.

  • Med forhåndsdefinerte posisjoner kan du velge opptil 2 målposisjoner. Dette er spesielt nyttig hvis du ønsker at aktuatoren skal bevege seg til samme posisjon hver gang. Du kan bruke forhåndsdefinerte posisjoner for at for eksempel et kontrollpanel skal trigge bevegelse til en målposisjon – også ved forskjellige hastighetsinnstillinger.

  • Med servokjøring kan du bruke et analogt innsignal til å kontrollere posisjonen til aktuatoren (0-100 % PWM, 0-10 V eller 4-20 mA). Da er aktuatorenes fysiske slaglengde skalert i henhold til innsignalet - og du har full kontroll over aktuatorposisjoneringen, med et signal du selv velger.

  • Med proporsjonal kan du kontrollere hastigheten og retningen til aktuatoren på bakgrunn av et analogt innsignal (0-100 % PWM, 0-10 V eller 4-20 mA). Velg mellom enkel eller dobbel kontroll input, basert på egne preferanser. Ved enkel kontroll-inndata beveger aktuatoren seg i begge retninger basert på ett signal, mens dobbel kontroll-inndata har én ledning for hver retning (bare PWM).
 

Med virtuelle grenser kan du begrense slaglengden

- for å stanse aktuatoren før den når sitt fysiske endestopp

Virtuelle grenser kan defineres for både innover- og utoverbevegelse. Dersom aktuatoren får et kjøresignal, vil den bevege seg bare til det virtuelle endepunktet. Dette er spesielt nyttig dersom du bruker aktuatoren til prototyping. Det kan også være nyttig for produkter der slaglengden av og til må justeres.

Virtuelle grenser kan innstilles manuelt eller automatisk i læremodus.

  • Manuelt - Du kan begrense slaglengden slik at aktuatoren alltid stanser i en bestemt posisjon. Det kan brukes for eksempel hvis du har flere av samme aktuator, men av og til trenger en med kortere slaglengde. Innstill en verdi for innover- og/eller utoverbevegelse.

  • Læremodus - I læremodus lærer aktuatoren et nytt endestopp. Det skjer på bakgrunn av forhåndsdefinerte soner for slaglengden og en strømgrense for å trigge det nye endestoppet (på samme måte som når det oppstår en hindring). I noen tilfeller kan det være aktuelt med en "step back"-funksjon – da lærer aktuatoren et nytt endestopp like før det mekaniske endestoppet, noe som kan forlenge levetiden til aktutaoren og gi jevnere bevegelse.
 

Utforsk mulighetene for bevegelsesjustering med en I/O aktuator

 

Les mer om vårt I/O grensesnitt her eller om andre I/O-alternativer nedenfor.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss