Kundeerfaring

LINAK aktuatorer i en New Holland skurtresker

New Holland bruker elektriske aktuatorer i sine skurtreskere. Både den enkle integreringen og de mange kontrollmulighetene taler i favør for elektriske aktuatorer.

Justering, posisjonering, bevegelse - elektriske aktuatorer har en rekke oppgaver i en skurtresker. Og det vil utvilsomt bli flere i fremtiden. Michaël Carpentier, Product Development Manager hos New Holland i Zedelgem i Belgium, er helt overbevist om det.

Han og teamet hans undersøkte hvordan de kunne gjøre en skurtresker enda mer effektiv, miljøvennlig og komfortabel for føreren. Når det gjelder dette, er bruk av elektriske aktuatorer viktig.

Presis innstilling av maskineriet er spesielt viktig for å oppnå størst mulig avling, og her spiller presis posisjonering en viktig rolle. LINAK elektriske aktuatorer av typen LA36 kan sørge for presis posisjonering. De utfører denne oppgaven betydelig bedre enn hydrauliske systemer, der feedback og posisjonering er teknisk mye mer kompleks.

Siden feedback om posisjonen kan gis enten som et analogt eller digitalt signal, kan integrering i bus-kontrollene skje uten problemer.

Ett av de viktigste bruksområdene for en elektrisk aktuator i en skurtresker, er i et halmfordelingssystem. På forespørsel har New Holland utstyrt sine skurtreskere med Opti-Spread halmspreder, som er påmontert bak halmkutteren. Gårdbrukeren kan kontrollere bredden og retningen på halmutsprøytingen. De kraftige sprederskivene blir innstilt ved bruk av LINAK aktuatorer av typen LA36.

Vi bruker ofte elektriske aktuatorer, fordi de, i motsetning til hydrauliske systemer, ikke innebærer noen risiko for lekkasje,” sier Michaël Carpentier.

Det handler om robusthet
LINAK aktuator LA36 tilfredsstiller kravene til robusthet og slagstyrke. Med sin robuste aluminiumskapsling og høye beskyttelsesgrad (IP66 dynamisk, IP69K statisk) kan du utføre et bredt spekter av oppgaver for et stort antall bruksområder innenfor landbruket.

Robusthet er ikke bare et spørsmål om beskyttelse mot eksterne faktorer, som skitt, støv og vann.

Driftssikkerhet er viktig med tanke på støt og vibrasjon. LA36 justerer for eksempel silinnstillingen for innhøsting i en skråning. Avhengig av hellingen fører aktuatoren siler inn på siden, slik at tresking alltid kan utføres, også på fulle siler.

"Aktuatoren blir konstant utsatt for vibrasjon", forklarer Carpentier. “Den må fortsette å fungere sikkert og problemfritt til tross for denne vibrasjonen”.

Under utvikling legger LINAK ned mye tid og innsats på testing av aktuatorer under en rekke forskjellige forhold. De må kunne tåle kulde, varme, flytende kjemikalier og støt. De må bestå testene før de går til produksjon og til slutt blir sendt til kunden.

Avhengig av modellen kan opptil 13 aktuatorer integreres i en skurtresker.

Kontakt LINAK TECHLINE ® for spesifikasjoner og informasjon om flere aktuatorløsninger for skurtreskere og annet landbruksutstyr.
Lineære aktuatorløsninger for skurtreskere play-icon

Lineære aktuatorløsninger for skurtreskere

Uknuselig play-icon

Uknuselig

Move for the Future – aktuatorer med integrert styring play-icon

Move for the future - aktuatorer med integrert styring

Filer

Fokus på mobilt landbruksutstyr

Denne brosjyren beskriver løsningene og fordelene som LINAK har gitt landbruksbransjen i over 25 år.

TECHLINE produktoversikt

Oppdag det store utvalget av robuste og kraftige TECHLINE produkter. Bygget for å vare, for hardt arbeid og for tøffe forhold.

Move for the future

Lær mer om bevegelse i fremtiden med IC aktuatorer.

Move on - go electric!

Lær om fordelene ved aktuatorløsninger i forhold til hydrauliske systemer.

Har du spørsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Abonner på nyheter fra LINAK

Hold deg oppdatert om hvordan aktuatorteknologi følger tidens megatrender og møter morgendagens globale utfordringer.