Kontakt oss her
Kundeerfaring

Presisjonslandbruk med LINAK

I samarbeid med The Technical University i München/Weihenstephan har Fritzmeier Umwelttechnik utviklet et system som både analyserer planteveksten og tar i betraktning det spesifikke innhøstingspotensialet.

Presisjonslandbruk referansehistorie

Jorddata blir kollatert ved bruk av en GPS-mottaker. Planteveksten blir bestemt ved hjelp av en optisk sensor.

Ved bruk av systemet ISARIA oppnår gårdbrukeren optimal avling. Samtidig holdes kostnadene nede fordi det ikke spres mer gjødsel enn det som er nødvendig for plantenes vekst.

En viktig del av systemet er en mekanisme som er installert på hydraulikken foran på traktoren.

Ingeniørene hos Fritzmeier har med hensikt valgt å ikke bruke et hydraulisk system.

Ofte er det ingen frie hydrauliske tilkoblinger foran på traktorer. Vi har derfor implementert elektriske aktuatorer, ” forklarer Johan Janker, Development Engineer hos Fritzmeier Umwelttechnik.

Det finnes også en strømforsyning for sensorene. Janker nevner enkel betjening som et ekstra fortrinn ved det elektriske systemet. 

Utstyret blir primært brukt på sesongbasis, og nedetiden kan derfor bli lang.”.

Hydrauliske systemer fungerer ikke alltid best på sesongbasis. LINAK elektriske aktuatorer er praktisk talt vedlikeholdsfrie, kan settes i bruk når som helst og betjenes direkte fra elektronikken i ISARIA-systemet. Et kostnadseffektivt design som er enkelt å sette i bruk.

LINAK aktuatorer som tilhører LA36-serien, blir slett ikke overbelastet. Det trengs en kraft på 4000 N for å svinge sensorene inn og ut i jevne bevegelser. Den lineære aktuatoren LA36 kan yte opptil 10 000 N.

For ingeniørene hos Fritzmeier er aktuatorens robusthet enda viktigere enn styrken.

Under klimatester undersøker vi hvordan aktuatorene våre fungerer ved ekstreme temperaturer og hvordan de takler raske temperaturendringer,” sier Søren Hother Rasmussen. Han er Managing Director hos LINAK GmbH.

I noen tester krever vi at aktuatorene fungerer etter å ha vært utsatt for omgivelsestemperaturer fra +100 °C til -30 °C gjentatte ganger. Aktuatorer blir også utsatt for en rekke kjemikalier”.

I tillegg til alle fordeler når det gjelder integrering og robusthet nevner Janker enda en fordel: selvlåsingsmekanismen. Når en elektrisk aktuator er utstrakt, krever den ikke ekstra energi. Takket være selvlåsingsmekanismen beholder spindelen sin posisjon.

Men det er muligheten til å integrere elektriske aktuatorer med eksisterende elektroniske systemer, som virkelig setter dem i en særklasse. Dersom man for eksempel trenger posisjonsfeedback i et hydraulisk system, må man innføre ytterligere moduler.

Janker ser fremdeles et stort potensiale for bruken av elektriske justeringssystemer innenfor landbrukssektoren.  

Mange hydrauliske systemer kan allerede erstattes av elektriske systemer. De er enkle både å styre og integrere. Elektriske systemer vil bli stadig vanligere,” sier Janker.

Det nye ISARIA-systemet fra Fritzmeier Umwelttechnik er basert på fremtidsrettet ingeniørkunst innenfor alt fra sensorteknologi og dataprosessering til betjening og justering av mekaniske systemer.

Elektrisk justering har mange bruksområder innenfor landbruket og er enkelt å integrere.

Kontakt LINAK TECHLINE for spesifikasjoner og informasjon om flere aktuatorløsninger – for spredere eller annet landbruksutstyr.

Elektriske lineære aktuatorløsninger for landbruksmaskiner fra LINAK® TECHLINE®-avdelingen play-icon

Elektriske lineære aktuatorløsninger for landbruksmaskiner fra LINAK TECHLINE-segmentet

Uknuselig play-icon

Uknuselig

Filer

Fokus på mobilt landbruksutstyr

Denne brosjyren beskriver løsningene og fordelene som LINAK har gitt landbruksbransjen i over 25 år.

TECHLINE produktoversikt

Oppdag det store utvalget av robuste og kraftige TECHLINE produkter. Bygget for å vare, for hardt arbeid og for tøffe forhold.

LINAK tester brosjyre

Hver eneste komponent i en aktuator utsettes for omfattende batteritester ved testsenteret hos LINAK. Les mer i denne brosjyren.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss