Kontakt oss her
Kundeerfaring

Miedema: Vi får bedre arbeidsprosedyrer med LINAK elektriske aktuatorer

Den nederlandske produsenten Miedema* tilbyr gårdbrukere et komplett program for potetdyrking, fra jordbearbeiding og planting til rengjøring, sortering og lagring.

Bedre arbeidsprosedyrer referansehistorie
Potetdyrking stiller store krav til maskineri når det gjelder:
  • Robusthet
  • Kapabilitet
  • Holdbarhet

Planteelementene og planteavstanden må varieres individuelt for å få optimal avling og potetstørrelse. Maskinens planteelementer kan slås av og på individuelt. Mekanismen bak dette systemet er automatisert ved hjelp av to elektriske justeringsaktuatorer fra LINAK

Det er direkte koblet til Miedema kontrollsystem og kan betjenes fra touch-panelet i traktorens førerhus.

Ingeniørene hos Miedema har kun brukt elektriske justeringsaktuatorer for å muliggjøre deaktivering av rader. Integreringen i den elektroniske kontrollenheten er betydelig enklere og mindre kostbar enn for et hydraulisk system. I et hydraulisk system må det gjøres to tilkoblinger. Med en elektrisk aktuator behøves bare én. 

Det elektriske systemet har færre komponenter og er derfor vesentlig mindre kostbart,” forklarer Christiaan Poot, Technical Support Manager hos Miedema. Justeringsaktuatorer av typen LA12 med høy beskyttelsesgrad er en del av dette systemet.

Aktuatorene må tåle vibrasjon, i tillegg til støv og fuktighet. Kompakte dimensjoner er en fordel også ved aktuator LA12.

Når det er mulig, prøver vi å skifte ut hydrauliske systemer med elektriske systemer. Elektriske aktuatorer lekker ikke. Dessuten er vedlikeholdet mye enklere,” sier Christiaan Poot.

Presis justering av rengjøringsruller
Straks potetene er innhøstet, får de en innledende rengjøring. Miedema produserer også samlekasser med rengjørende og størrelsesorterende enheter som har forskjellige typer ruller, avhengig av maskinens utførelse. Samlekassen har ett sett rengjøringsruller som standard.

Potetene kan også sorteres etter størrelse, noe som krever at en ekstra enhet med ruller er montert på maskinen. Hittil har gårdbrukeren vært nødt til å justere rulleavstanden manuelt ved bruk av en sveiv. Når sveiven ble brukt, beveget to stenger seg, som justerte seks, syv eller åtte parallelle ruller. Mekanismen til stengene ble imidlertid hele tiden blokkert av fallende jord. Dessuten kunne stengene bli skadet dersom de ble justert slik at avstanden ble for stor.

Miedema tilbyr nå elektrisk rullejustering for et lite ekstrabeløp. 

Presise ruller med LA35

To LINAK elektriske aktuatorer justerer rullene nøyaktig med en innstilling mellom 5 og 65 millimeter. Hele mekanismen er beskyttet ved hjelp av presis posisjonering og blir ikke belastet utover den anbefalte grensen.  

Siden de to elektriske aktuatorene fra LINAK kommuniserer med hverandre, er parallell forflytning garantert, noe som betraktes som et stort pluss for en jevn sortering over hele bredden (2,40 meter) av de rengjørende og størrelsesorterende rullene.

Elektrisk justering er også mer komfortabelt.

Etter vår erfaring sparer vi mye tid ved å ha elektrisk betjente innstillinger. Justeringen er praktisk og rask, og rengjøringen er enkel,” forklarer den nederlandske gårdbrukeren Henry van der Woerd.

I samlevognen MH 241 benyttes LINAK aktuatorer fra LA35-serien. Med en kraft på opptil 6000 Newton, er de kraftige nok til å justere hele rullemekanismen. Med den robuste aluminiumskapslingen er denne aktuatoren ideell for tøffe og støvete omgivelser.

Miedema mener muligheten for elektrisk styrt rullejustering innebærer betydelige ekstra fordeler for brukerne. Slike innovasjoner har styrket Miedemas posisjon i potetdyrkingsmarkedet.

Kontakt LINAK TECHLINE for spesifikasjoner og informasjon om flere aktuatorløsninger for skurtreskere og annet gårdsutstyr.

*I Oktober 2017 endret Miedema navn til Dewulf.
Uknuselig play-icon

Uknuselig

Med IC og BUS kommunikasjon kan du bruke Plug & Play for å overvåke aktuatorene dine play-icon

Med IC og BUS kommunikasjon kan du bruke Plug & Play for å overvåke aktuatorene dine

Filer

Fokus på mobilt landbruksutstyr

Denne brosjyren beskriver løsningene og fordelene som LINAK har gitt landbruksbransjen i over 25 år.

TECHLINE produktoversikt

Oppdag det store utvalget av robuste og kraftige TECHLINE produkter. Bygget for å vare, for hardt arbeid og for tøffe forhold.

LINAK tester brosjyre

Hver eneste komponent i en aktuator utsettes for omfattende batteritester ved testsenteret hos LINAK. Les mer i denne brosjyren.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss