Kontakt oss her
Kundeerfaring

Aktuatorer fra LINAK gjør automatisert fôring mulig.

I mars 2013 presenterte Lelys melkekuspesialist en fôringsrobot. Vector automatiske fôringssystem. For å optimalisere systemet bruker Lely elektriske aktuatorer.

Automatisert fôring referansehistorie
Bruk av en elektrisk aktuator innebærer flere fordeler,” sier Bert-Jan Pastoor, produksjonsingeniør hos Lely. 

Sammenlignet med en standard elektrisk motor har en LINAK aktuator et svært slankt design, slik at den enkelt kan integreres i en fôringsrobot”.

Systemet henter fôr, blander det og frakter det til kuene flere ganger daglig.

Blandekniven drives av en LINAK elektrisk aktuator. En LA36 spesialtilpasset for Lely med en kortere slaglengde på 70 millimeter og en spesialbetjening PCB, gir en nøyaktig innstilling i forhold til den motstående kniven.

En annen LINAK aktuator innstiller den motstående kniven og driver robotens bevegelige deflektor som skyver fôret til fôringsgitteret.

Takket være elektronikken som er spesialtilpasset for Lely, kommuniserer aktuatoren enkelt med Lelys kontrollenhet.

Av hygieniske hensyn blir deflektoren løftet under transport i fjøset eller utendørs. Det betyr at verken skitt eller bakterier kan komme inn i fjøset. Inne i fjøset senkes deflektoren på LINAK LA36 nøyaktig til gulvnivå. Posisjoneringen er enkel å utføre takket være perfekt posisjoneringsfeedback fra LA36.

At LA36 dessuten kan brukes under vanskelige forhold gjør den til en ideell komponent i Lely Vector. 

LA36 tåler fuktighet og skitne omgivelser. At den dessuten har lavt energiforbruk var også en viktig faktor da denne aktuatoren ble valgt.

Batteriene blir ladet under fylling. Siden roboten får strøm fra et oppladbart batteri, er bare justerbare elektriske systemer egnet. Enheten som blander fôret, står for det meste av energiforbruket.

De to aktuatorene krever til sammenligning lite energi. I fôringsroboten er det installert flere sensorer, som måler mengden av fôr forrest i fôrporten. 

Ved å bruke fôringsroboten sparer gårdbrukerne verdifull tid, og sammenlignet med andre fôringssystemer sparer de også energi. Aktuator LA36 ble valgt på bakgrunn av de hensiktsmessige produktegenskapene, i tillegg til den gode relasjonen og det gode samarbeidet med LINAK.

Kontakt LINAK TECHLINE for spesifikasjoner og informasjon om flere aktuatorløsninger for automatiserte fôringssystemer og annet gårdsutstyr.
 
Aktuatorløsninger fra LINAK® -- automatiserte fôringssystemer for optimal produksjon play-icon

Aktuatorløsninger fra LINAK - automatiserte fôringssystemer for optimal produksjon

Uknuselig play-icon

Uknuselig

Filer

Fokus på løsninger for ventilasjon og gårdsdrift

En elektrisk aktuator fra LINAK er et opplagt valg for tøffe forhold med fuktighet, støv og temperaturendringer. Vi vet hvor viktig det er for gårdbrukeren å ha et velfungerende ventilasjonssystem.

TECHLINE produktoversikt

Oppdag det store utvalget av robuste og kraftige TECHLINE produkter. Bygget for å vare, for hardt arbeid og for tøffe forhold.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss