Teknologi og trender

7 nyttige fakta om brukere

Vi spurte mange mennesker som bruker komfortsenger, om deres vaner og hva de foretrekker, før vi begynte å designe håndbetjeningen HC40. I denne artikkelen blir du kjent med brukerne. Her får du vite hva vi oppdaget.

Vi valgte å samarbeide med et designbyrå for å utføre tidenes mest omfattende brukerundersøkelsen i forbindelse med et produkt fra LINAK. Vi gransket flere analyser av menneskelig atferd, lagde påfølgende heatmaps og gjennomførte flere brukertester. I en omfattende spørreundersøkelse ble to grupper på femhundre nåværende og interesserte sluttbrukere stilt en rekke spørsmål om alt fra inntekt, daglige rutiner og generelle designpreferanser til hvilke forventninger de hadde til sin neste komfortseng. Sluttresultatet: Over 500 sider med nyttige tilbakemeldinger.

Når vi forstod kundenes oppfatning av design, kunne vi skape og utvikle produkter i samsvar med kundenes behov samt integrere de funksjonene som de ønsket, og vi kunne fortløpende undersøke om vårt design faktisk var brukervennlig.

Nedenfor finner du syv konklusjoner som vi ble oppmerksomme på i prosessen og som hadde stor innvirkning på utviklingen av håndbetjeningene HC40.

Kilder: Christian Jantzen, AAU, Pankseep og Artlinco A/S & spørreundersøkelse for LINAK som ble utført av Artlinco A/S.

 

1. Må passe inn i brukerens hjem

Kundene ønsket at håndbetjeningen skulle være diskret og passe inn på soverommet. Undersøkelsene avslørte også at de som lever i byer, ikke liker de samme tingene som de som bor på landet, eller de som bor i drabantbyer. Det er tydelig at de har forskjellige oppfatninger av hva som er “godt design”. Undersøkelsen måtte derfor fortelle oss hva kundene liker, slik at vi kunne lage forskjellige varianter av håndbetjeninger som matchet disse funnene. Vi bestemte oss for å lage to typer håndbetjening med forskjellig design – HC40 TWIST™ og HC40 FRAME™.

Kilde: Undersøkelse som ble utført av Artlinco A/S for LINAK.

Brukernes hjem gjenspeiler deres personlige smak, og det bør også en håndbetjening gjøre
 
 

2. Brukerne forventer nye funksjoner

Undersøkelsen viste at det var de funksjonene som løste et problem, som ble betraktet som nyttige av kundene. Kort sagt betyr dette at en håndbetjening ikke nødvendigvis trenger å ha mange funksjoner – bare noen få som forbedrer soveromsopplevelsen. Dette ble bekreftet ved det faktum at 67 prosent av brukerne i undersøkelsene prioriterer brukervennlighet fremfor mange funksjoner.

Mange brukere nevnte også at de ønsket å holde mobiltelefonen ute fra soverommet og at de derfor trengte en alarmfunksjon. Funksjonen Stillealarm var et direkte resultat av disse undersøkelsene. Nå kan brukerne bli vekket av massasje – og har fått dekket et behov de ikke visste at de hadde.

Kilde: Undersøkelse som ble utført av Artlinco A/S for LINAK.

 

3.  Fokus på brukervennlighet fremfor alt

60 prosent av brukerne benytter funksjonene til sin justerbare seng hver eneste dag. I lys av dette ba vi kunder om å evaluere forskjellige håndbetjeninger på bakgrunn av brukervennlighet. Generelt kunne brukervennligheten til alle eksisterende håndbetjeninger forbedres betydelig. 28 prosent av brukerne sa faktisk at fjernkontroller til justerbare senger vanligvis var svært lite brukervennlige.

Vi finpusset derfor designet ved å 3D-printe hvert design og la reelle brukere teste dem. Det samme gjorde vi for brukergrensesnittet til variantene Advanced, der brukerne testet om det var intuitivt å bruke.

Svarene fra spørreundersøkelsen var noen ganger motstridendeSvarene vi fikk var noen ganger motstridende, men den viktigste tilbakemeldingen var at brukervennlighet er nøkkelen.
 

Det var to enkle, men nødvendige konklusjoner som hjalp oss med å designe håndbetjeningene HC40, og det var:

  • Brukerne foretrekker et klassisk og karakteristisk design, det vil si at en håndbetjening skal se ut som en håndbetjening
  • Brukerne foretrekker taktile knapper fremfor touch-skjermer fordi de er enklere å betjene med hånden/fingrene i mørke

Kilde: Undersøkelse som ble utført av Artlinco A/S for LINAK.

 
 

4. Gjør det mulig å personalisere hver håndbetjening

Kundene ønsker å kunne personalisere håndbetjeningen sin Den enkle grunnen: De må kunne skille håndbetjeningene fra hverandre. Håndbetjeningene kan bli forvekslet dersom de havner i sengetøyet. Derfor har vi gjort det mulig å personalisere håndbetjeningene i serien HC40 på mange forskjellige måter.

Når du bruker én av disse løsningene, vil varemerke ditt utmerke seg som den ene som løser kundens problem..

Kilde: Undersøkelse som ble utført av Artlinco A/S for LINAK.

Brukerne liker at de kan personalisere håndbetjeningen med for eksempel en snor i en bestemt fargeBrukerne liker at de kan personalisere håndbetjeningen med for eksempel en snor i en bestemt farge
 
 

De seks viktigste kriteriene ved kjøp av seng

  #1 Pris
  #2 Komfort
  #3 Design
  #4 Holdbarhet
  #5 Garanti
  #6 Varemerke

Kilde: Undersøkelse som ble utført av Artlinco A/S for LINAK.

5. Design har betydning når kunder skal kjøpe seng

Det var også en viktig del av undersøkelsen å finne ut hva kundene ser etter når de skal kjøpe en seng. Vi fant ut hva som var de 6 viktigste faktorene for beslutningen. Resultatet: det er viktig hvordan håndbetjeningen kjennes og ser ut.

Alle de 6 viktigste kriteriene angår sengens totale design – inklusive håndbetjeningen. Når vi lager en håndbetjening, må vi sørge for både ergonomisk komfort og at den passer perfekt til sengens design og ikke føles malplassert.

Kilde: Undersøkelse som ble utført av Artlinco A/S for LINAK.

 
 

6. En enkel håndbetjening – med mange funksjoner

En av de største utfordringene med undersøkelsen var at vi fikk en del motstridende svar fra brukerne. Det så ut til at de foretrakk en enkel håndbetjening, men samtidig ønsket mange funksjoner. 24,5 prosent av brukerne mente at håndbetjeninger for komfortsenger ikke hadde nok funksjoner.

Det sier seg selv at jo flere funksjoner du vil at en seng skal ha, desto flere knapper må håndbetjeningen ha. Ved første blikk har begge varianter av HC40 et enkelt design. Varianten HC40 Advanced har imidlertid et display som gjør at den kan ha flere flere funksjoner uten å ha flere knapper. Den enkle skrollemenyen gjør det enkelt å finne funksjonene og justeringsmulighetene – og de som brukes oftest, kan kobles til en hurtigtast for enklere tilgang. Den er enkel – men fullpakket med funksjoner.

Kilde: Undersøkelse som ble utført av Artlinco A/S for LINAK.

Brukerne krever enda flere funksjoner i håndbetjeninger for justerbare senger
 
 

7. Fortell om fordelene

1 av 4 respondenter oppdaget ytterligere fordeler ved sin justerbar seng etter innkjøpet, dvs. fordeler som ikke ble nevnt i salgssituasjonen.

Vi må derfor snakke om fordelene når vi snakker om justerbare senger. Brukerne må få vite at det er enkelt for dem å dra nytte av alle disse fordelene.

Kilde: Undersøkelse som ble utført av Artlinco A/S for LINAK.

Gjør det tydelig for brukerne hvilke fordeler ved en justerbar seng de kan dra nytte av.Gjør det tydelig for brukerne hvilke fordeler ved en justerbar seng de kan dra nytte av. Støtter både merkevaren din og brukerne.
 

Visste du at:

Når kundene blir spurt om håndbetjeninger, svarer de vanligvis:

  • Det ligger for mange ting på nattbordet
  • Må passe inn i soverommets interiør 
  • Brukervennligheten kan forbedres
  • Ikke nok funksjoner
  • Vi ønsker at personalisering skal være mulig

Kilde: Undersøkelse som ble utført av Artlinco A/S for LINAK.


 

Dersom du ønsker mer informasjon om variantene HC40 Standard eller HC40 Advance, kan du besøke nettsiden: Designet med deg i tankene.

Filer

HC40 FRAME™

Dette er en ny generasjon med håndbetjeninger for justerbare komfortsenger – designet med deg i tankene. HC40 FRAME™-versjonen har metallramme og har et annet utseende enn HC40 TWIST™.

HC40 TWIST™

Dette er en ny generasjon med håndbetjeninger for justerbare komfortsenger – designet med deg i tankene. HC40 FRAME™-versjonen har en unik vridd form som skiller seg fra HC40 TWIST™.

Utvid din komfortsone

Når det gjelder komfortsenger, forstår LINAK behovet for trygge og pålitelige aktuatorsystemer som fungerer dag etter dag. Systemet TWINDRIVE er det riktige systemet for sengeprodusenter.

HOMELINE produktoversikt

Opplev de forskjellige TWINDRIVE systemer med lavt lydnivå og små innbyggingsdimensjoner, som brukes både i senger med springfjærer og senger med ribbebunn.

Hvorfor velge en justerbar seng?

Seks grunner til å anskaffe en elektrisk justerbar komfortseng - uansett alder. En elektrisk justerbar komfortseng er praktisk og fleksibel og gjør mange situasjoner i hverdagen mye mer komfortable.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.