Brukervennlig – spør brukerne hva de trenger

Det er bare én måte å lykkes når man designer produkter som skal ha høy brukervennlighet. Spør brukerne hva de ønsker, trenger og forventer! Det var nettopp det vi gjorde før LINAK® begynte på prosessen med å designe håndbetjeningen HC40 for komfortsenger.

Vi spurte brukerne hva de trenger av en brukervennlig håndbetjening: HC40

Designet og funksjonene til håndbetjeningen HC40 for komfortmøbler er i stor grad basert på svarene fra en omfattende brukerundersøkelse. Vi ba også om innspill fra flere sengemerker og sengeprodusenter, og LINAK tilbyr nå uten tvil markedets mest brukerorienterte håndbetjening for aktuatorsystemer.

Nedenfor forteller vi hvordan brukervennligheten er integrert i designet til HC40. Vi forteller også hvorfor vi bestemte oss for å skape to design i to varianter – HC40 TWIST™ og HC40 FRAME™ i variantene Standard og Advanced.

Klikk på avsnittene nedenfor for mer informasjon:


HC40 gir godt grep og kjennes god å holde i og bruke
For å imøtekomme forskjeller i type seng og design, kommer HC40 i to design – HC40 FRAME™ og HC40 TWIST™. Den ene har en elegant metallramme, mens den andre har en smart vridende form. Begge finnes i variantene Standard og Advanced. Varianten Advanced har unike ekstrafunksjoner som øker nytteverdien for brukeren.

HC40 har et mykt og avrundet utseende. På forespørsel fra brukerne har vi gitt den en matt overflate for å unngå fingeravtrykk og gi den et rent utseende.

Det er ikke nok å se flott ut. Håndbetjeninger for komfortsenger må kunne plukkes opp raskt – også i mørke. Når du plukker opp HC40 FRAME™ eller HC40 TWIST™ får du umiddelbart et optimalt grep og en tydelig følelse av hva som er opp og ned på håndbetjeningen. Referanselinjer på baksiden hjelper deg å finne den perfekte balansen i hånden – også når det er mørkt i rommet.

Tenk deg
at du våkner midt på natten. Du griper etter håndbetjeningen. Men det er vanskelig å finne den i mørket, så det ender med at du dytter den ned fra nattbordet.

Når du endelig får et godt grep på den, er den oppned, og i mørket kjenner du ikke forskjell på knappene. Du ville gitt opp!

Men ikke nå lenger!
Vi har laget en håndbetjening som er rask, enkel og bekvem å bruke.

 

I motsetning til hva du kanskje tror, er touch-skjermer ikke en populær funksjon ved produkter som ofte brukes i mørke omgivelser. Vi oppdaget at brukerne heller ville ha myke touch-knapper enn en touch-skjerm. Derfor designet vi en rekke knapper med forskjellig konveks eller konkav form, slik at det er enklere for brukerne å skille mellom dem i mørke. Variantene Advanced har knapper med bakgrunnslys som slår seg på i mørke omgivelser. Vi har også tilføyd et midtstilt navigeringspunkt på fremsiden for å gi brukerne et tydelig taktilt utgangspunkt for de forskjellige funksjonene.

Tastaturene til HC40 er også videreutviklet for å gi brukerne den perfekte taktile følelsen når de bruker håndbetjeningen. Vi vet at lydnivået har betydning for brukerne. Derfor fokuserte vi også på å oppnå korrekt motstand når knappene trykkes på og på den riktige klikkelyden.

Under utviklingen av håndbetjeningen tok vi også vekten i betraktning. Dersom en håndbetjening er for lett, kan den føles lite robust og vanskelig å få et godt grep på. En for tung håndbetjening kan derimot føles uhåndterlig.

De taktile knappene og det avrundede og stødige designet gir et perfekt grep

Brukergrensesnitt med hjelpenotifikasjoner
Som nevnt ovenfor finnes HC40 i variantene Standard og Advanced. De to variantene har de samme funksjonene og fordelene og er ekstremt ergonomiske og intuitive i bruk. Begge varianter har også funksjonen Under Bed Light (UBL). UBL gir et svakt lys på gulvet under sengen, slik at det er mye enklere å stå opp om natten uten å vekke sengepartneren.

Variantene Advanced har imidlertid fargedisplay og mange integrerte valgmuligheter som gir en utrolig forbedret brukeropplevelse. For eksempel den ekstra lommelys-funksjonen. Lommelys-funksjonen slås på ved å riste håndbetjeningen to ganger sidelengs og er super når du ønsker å stå opp om natten uten å vekke sengepartneren. Det er slutt på å dunke borti klesskapet i mørket.

Displayet er ikke laget bare for å justere sengen. Det har også andre funksjoner. Brukeren kan for eksempel få en god morgen-hilsen på displayet eller en notifikasjon som forteller at batteriene må skiftes. Eller et klokkeikon som viser at den innebygde stillealarmen er aktivert og vil vekke brukeren varsomt med sengens massasjefunksjon. Variantene av HC40 Advanced har en trinnvis veiledning på displayet som forteller hvordan man parer håndbetjeningen til riktig side av sengen.

Displayet forteller også hvordan man deaktiverer barnesikringen.

Oppgi navnet ditt for å få personlige notifikasjoner på HC40 Advanced.
 

En veiledning på displayet forteller brukerne at håndbetjeningen er låst og viser dem hvordan den låses opp i ett enkelt trinn.

Ytterligere informasjon om variantene Advanced finner du her: HC40 Advanced – flott design, fullpakket med funksjoner.


Bruk barnesikringen for å unngå utilsiktet bevegelse. Bruk hjelpenotifikasjonene for å deaktivere barnesikringen.

Se det for deg ...
Du har små barn som synes en justerbar seng er kjempegøy. Du kan gjemme håndbetjeningen for at den ikke skal falle i feil hender. Men barn er overalt, og før du vet ordet av det hører du fnising og en svak during fra soverommet.

Men ikke nå lenger! Du bare aktiverer barnesikringen. Displayet viser deg hvordan den deaktiveres i ett trinn. Den er låst for å unngå uttilsiktet bevegelse, men er enkel å bruke når du trenger det.

 

Kort oppsummering
Hele brukergrensesnittet, designet, formen og alle funksjonene - alt ved håndbetjeningen HC40 er testet av reelle brukere. Vi vet at brukervennlighet er uhyre viktig!

Dette gjorde vi for å forbedre brukervennligheten:

 • Brukerundersøkelse og omfattende prototyping
 • Matt overflate, avrundede kanter og godt grep
 • Taktile knapper med behagelig lyd
 • Perfekt vekt
 • Referanselinjer på baksiden og navigasjonspunkt på forsiden sørger for et perfekt grep
 • 5-veis tastatur som er velkjent fra andre produkter for sluttbrukere
 • Variantene Advanced har knapper med bakgrunnsbelysning og justerbart lys i displayet
 • Hjelpenotifikasjoner, f.eks. pareveiledning og hvordan man deaktiverer barnesikringen
 • Personlige notifikasjoner, som for eksempel: "God morgen, Julie!"
 • Stillealarm – en alarm som vekker deg varsomt om morgenen (ved hjelp av massasjemotorene)
 • Lommelykt – variantene Advanced ristes sideveis to ganger for å slå lommelykten på/av
 • Barnesikring
 • Utskiftbare batterier

Dersom du ønsker ytterligere informasjon om variantene Standard eller Advance, kan du besøke vår fokusside om HC40: Designet med deg i tankene

LINAK håndbetjening HC40 FRAME for justerbare komfortsenger play-icon

LINAK håndbetjening HC40 FRAME™ for justerbare komfortsenger

LINAK håndbetjening HC40 TWIST™ for justerbare komfortsenger play-icon

LINAK håndbetjening HC40 TWIST™ for justerbare komfortsenger

HC40 Advanced Hvordan bruke og navigere play-icon

HC40 Advanced Bruk

HC40 Skifte av batterier play-icon

Slik skifter du batterier i LINAK håndbetjening HC40 FRAME ™

Tilbakestille HC40 til fabrikkinnstillinger play-icon

HC40 Advanced: Hvordan tilbakestille håndbetjeningen til fabrikkinnstillingen

HC40 Kom i gang play-icon

HC40 Advanced Kom i gang

HC40 Hvordan lagre favorittposisjoner play-icon

HC40 Hvordan lagre favorittposisjoner

HC40 Slik lagrer du hurtigtasten i displayet play-icon

HC40 Advanced Slik lagrer du hurtigtaster

Filer

HC40 FRAME™

Dette er en ny generasjon med håndbetjeninger for justerbare komfortsenger – designet med deg i tankene. HC40 FRAME™-versjonen har metallramme og har et annet utseende enn HC40 TWIST™.