Nyheter 24. september 2019

Testing av industrielle aktuatorer for inntrengning av salt og kjemikalier

På LINAK® testsenter testes elektriske lineære aktuatorer for industrielle applikasjoner - ofte til det ekstreme. Salt og kjemikalier er noen av de tøffeste forbindelsene du kan utsette aktuatoren din for. Se hvordan vi tester kapslingsgraden i forhold til begge elementene og lær hvorfor det er viktig.

LINAK har et av verdens mest avanserte testsentrene for elektriske aktuatorer. Hver aktuator må passere et omfattende testregime før det forlater fabrikken. Og spesielt aktuatorer som brukes i industrielle maskiner og landbruksmaskiner.


Testet for salt og kjemikalier
For aktuatorer som lager bevegelse i landbruksmaskiner, som spredere og sprøytemaskiner, er det nesten uunngåelig at de vil bli utsatt for kjemiske forbindelser. For aktuatorer som opererer ombord på havgående båter er det unngåelig at de blir utsatt for salt. LINAK produserer løsninger for begge typer applikasjoner, og for å sikre feilfri og pålitelig ytelse, tester vi aktuatorene grundig.

LINAK industrielle aktuatorer har vært 500 timer i et saltsprøytekammer med en temperatur på 40 °C og et relativt luftfuktighetsnivå (RH) på 93 %. De har blitt børstet med forskjellige kjemikalier flere ganger, og hver gang forblir forbindelsen på aktuatoren i minst 100 timer.

Det er derfor du kan stole på din LINAK aktuator!


Hvorfor korrosjonstester er viktige
Når det gjelder korrosjon som skyldes salt eller sterke kjemikalier, er det ikke bare kostbart når maskinene bryter sammen. I verste fall kan det være farlig for personen som styrer maskinen, dersom aktuatoren plutselig ikke fungerer som den skal.

Testing av industrielle aktuatorer for inntrengning av salt og kjemikalier - spreder

Håndtering av korrosive forbindelser i landbruket
For bønder som bruker gjødsel er driftsikkerhet en prioritet. Aktuatorer på f.eks. en spreder eller en sprøytemaskin er ofte utsatt for svært aggressive stoffer. Maskinhusene og tetningene må kunne tåle disse stoffene, slik at aktuatoren kan fungere uhindret i mange år.

 

For å sikre nødvendig kapslingsgrad, påføres våre industrielle aktuatorer kjemikalier, f.eks. diesel, hydraulisk olje, etylenglykol, ureanitrogen og fullgjødsel (NPK). Aktuatorene må bestå en full ytelsestest etter disse prøvelsene.

Slitasje pga. havsalt
Elektriske aktuatorer brukes til å øke komforten på båter over hele verden. Men som alle erfarne sjøfolk vet, ingenting sliter på båt og utstyr som kombinasjon av salt og sol. Skiftende temperaturer og endringer i fuktighet hjelper heller ikke.

Omfattende testing mot konsentrert saltdamp bidrar til å sikre at aktuatorene fortsetter å levere full ytelse gjennom hele levetiden i et av de barskeste og mest krevende miljøene på jorden.

Testing av industrielle aktuatorer for inntrengning av salt og kjemikalier - Båter
 

LINAK Actuator Academy Logo
Besøk Actuator Academy™ for flere videoer om elektriske aktuatorer.
 

Har du spørsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Abonner på nyheter fra LINAK

Hold deg oppdatert om hvordan aktuatorteknologi følger tidens megatrender og møter morgendagens globale utfordringer.