Kontakt oss her
Nyheter 26. mars 2019

Halvautomatisk lukerobot demonstrerer fremtidens landbruk

Ved Hohenheim universitet i den tyske byen Stuttgart, har et team av avgangsstudenter designet og bygget en lettvekter av en åkerrobot som trolig vil forandre standarden for jordbruksmaskiner.

Elektrisitet er ikke den vanligste energikilden til forflytning av tradisjonelle landbruksmaskiner. Men det vil det bli en endring på. I flere vitenskapelige prosjekter – hovedsakelig i Europa – utforskes for tiden fordelene ved lettere og mindre maskiner, høyere grad av automasjon og sist men ikke minst – overgang til elektrisitet!

Et team av avgangsstudenter ved instituttet for landbruksteknologi ved Hohenheim universitet i Tyskland, bestemte seg for å gjøre alt dette. De utviklet Phoenix, en liten, men kraftfull og mobil lukerobot som kutter ugresset presist og forsiktig løsner jorden mellom radene av skjøre planter.

LINAK® aktuatorer justerer bevegelsene til krafsen
I motsetning til de fleste andre landbruksroboter som er utviklet i prosjekter, er Phoenix ikke fullstendig autonom. Selve lukingen skjer automatisk. Men roboten må betjenes av en operatør som styrer den rundt på åkeren. Den fjernstyres med en følsom joystick, slik at operatøren kan stå eller sitte et annet sted.

Halvautomatisk lukerobot demonstrerer fremtidens landbruk

LINAK GmbH intervjuet nylig David Reiser, én av ingeniørstudentene som deltok i utviklingen av Phoenix.

I intervjuet forklarte Reiser hvordan Phoenix takler noen av utfordringene innenfor moderne landbruk. Han forklarte også noen av robotens egenskaper og funksjoner, og sist men ikke minst hvorfor teamet valgte LINAK aktuatorer med integrert styring (IC) til prosjektet.

 

Dersom du vil vite mer om hvordan LINAK kan bidra til automasjon innenfor landbruket, eller vil vite mer om Phoenix, er du velkommen til å kontakte din lokale representant for LINAK eller å lese hele intervjuet med David Reiser: "Phoenix robot - et blikkfang med teknologi fra LINAK®".

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.