Nyheter 27. juli 2016

Gir et fleksibelt kjøkken - ikke bare i høyden

En nederlandsk industridesigner fikk en idé om å gjøre kjøkkenbenker og kjøkkenskap justerbare slik at de passet for alle. I LINAK fant han både en partner og noen som så potensialet i idéen hans.

Den nederlandske industridesigneren Tino G. du Long vil få fart på ting - i ordenes bokstavelig betydning. Han ønsker spesielt å sette kjøkkenet i bevegelse.

Kjøkkenskap som kan senkes til brukerens rekkevidde, samt abeidsflater som kan heves ved behov. Det er ikke en gimmick – for mange er det nødvendig, for eksempel personer med funksjonshemming.

For noen gjør denne funksjonen at de endelig kan bruke kjøkkenet. Det er også mange mennesker uten funskjsonshemming som synes et justerbart kjøkken er nyttig. Det er fordi du opplever den optimal arbeidsstilling når du finner den korrekte høyden til arbeidsflaten på kjøkkenet.

Tino G. du Long har som mål å forvandle det nederlandske kjøkkenmarkedet med et høydejusterbart kjøkken som beveger seg ved et trykk på en knapp. Teknologi fra LINAK gjør det mulig.

Opprinnelig planla Tino en kjøkkenløsning som kun var ment for personer med funksjonshemming. Etterhvert fant han ut at teknologien kunne brukes i alle kjøkken.

Se for deg en fremtid med mer fleksibilitet på kjøkkenet
Du Long fant noen som var villig til å lytte til ideene hans - Marcel Blaauwbroek hos Tulp Kitchens. Den nederlandske kjøkkenprodusenten Tulp Kitchens fremstiller mer enn 4000 kjøkken i året.

Tulp ønsker et samarbeid med et selskap om markedsføring av sine høydejusterbare kjøkken for personer uten funksjonshemming.

"Med riktig markedsføring og en pris som gir valuta for pengene, ser jeg for meg at mellom 15 og 20 prosent av alle kjøkken vil kunne høydejusteres i løpet av ti år," forklarer Marcel og fortsetter: “Jeg er overbevist om at de som besøker våre showroom, vil bli imponert over teknologien.”

Tulp har allerede laget de første prototypene.

LINAK skaper bevegelse

Designet til Tino G. du Longs er både enkelt og godt gjennomtenkt. En rammestruktur blir hevet og senket ved bruk av elektriske aktuatorer fra LINAK. Hele strukturen er fleksibel og kan justeres både i høyde og bredde etter personlige behov. Hjørnedelene er like justerbare som kjøkkenøyer og kjøkkenbenk i andre justerbare kjøkken.

“LINAK er den ideelle samarbeidspartner for meg. Min grundige markedsundersøkelse har overbevist meg om det,” sier du Long. Han lette etter et aktuatorsystem som ikke bare var kraftig nok til å gjøre jobben, men som også var pålitelig nok, og viktigst av alt; at delene fungerte perfekt parallelt.

“I tillegg til å produsere elektriske løftesøyler og lineære aktuatorer, sørger LINAK også for elektronikken som slike produkter trenger. Det vil si at kontrollenheter, driftselementer og løfteenheter kommer fra samme kilde. Et så komplett system er svært pålitelig," sier Gert-Jan van Veen, Account Mangaer hos LINAK Benelux. På grunn av dette lukkede systemet mener han LINAK er i en særstilling når det gjelder å oppfylle kravet til absolutt parallell drift.

Tino du Long integrerer LINAK lineære aktuatorer LA31 i sitt design. Denne stillegående, men likevel kraftige aktuatoren ble opprinnelig utviklet for å heve og senke industriarbeidsstasjoner og arbeidsflater på kjøkkenet. Den kan utøve en kraft på 3500 N.

LA31 har lang levetid takket være det sterke, korrosjons- og og slitasjebestandige innerstempelet i rustfritt stål. Lydnivået er bare 48 dB(A). Enheten er også utstyrt med en kontaktbryter som sikrer at gjenstander eller kroppsdeler ikke kommer i klem i mekanismen.

En dempet og gummitrukket kobberkabel er festet rundt nedre del av bordlisten. Dersom det legges trykk på denne listen, vil en elektrisk krets bli brutt. Da får motorene et signal om å gå i revers over en kort avstand. Dette garanterer et høyt sikkerhetsnivå.

I pipeline

Tulp Kitchens vil presentere sine høydejusterbare kjøkken i showrooms over hele Nederland. Både Marcel Blaauwbbroek og Tino G. du Long er overbevist om at systemet vil generere mye bevegelse i det nederlandske kjøkkenmarkedet.

Nederlandske myndigheter har sett potensialet, og nye, store kjøkkenprodusenter ønsker å samarbeide med ham under videreutviklingen.  

Har du spørsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Abonner på nyheter fra LINAK

Hold deg oppdatert om hvordan aktuatorteknologi følger tidens megatrender og møter morgendagens globale utfordringer.