Kontakt oss her
Kundeerfaring

Neoditech utviklet en ergonomisk monteringsarm

Det franske selskapet Neoditech produserer manipulatorarmer som brukes på verksteder og i produksjonsmiljøer. Ergonomi er et viktig aspekt ved produktene deres, og hos en av kundene deres, gjorde en skreddersydd løsning det umulige mulig.

Neoditech utviklet en ergonomisk arbeidsstasjon

'Vårt problem var håndtering av kabinettet. Den veier mer enn 80 kg, og det var vanskelig å integrere de forskjellige komponentene'. Sébastien Gord er salgsansvarlig for Tôle & Design. Han fant en løsning hos Neoditech – en fransk spesialist i ergonomiske bevegelsesløsninger for industriell produksjon. "Takket være deres ERGO360 monteringsarm, kan vi nå tilpasse arbeidshøyden når vi monterer, og vi kan laste og losse skapene på paller uten anstrengelser'.

Alle som arbeider på et verksted eller i en industriell produksjon, setter pris på optimal ergonomi. Ofte krever det en smidig kropp å plassere en skrue riktig eller å montere komponenter. Hvis du klarer å justere arbeidsstasjonen, kan du alltid jobbe komfortabelt og ergonomisk i riktig posisjon.

Men mulige justeringer er ofte begrenset til høyde. Men det franske selskapet Neoditech har gått et skritt videre og har utviklet en multifunksjonell støttearm. Dette er ikke bare justerbart i høyden – det kan også roteres i alle retninger. Den oppnår den nødvendige bevegelsen ved hjelp av tre elektriske aktuatorer fra LINAK®.

Ergonomi er veldig viktig
Det høye antall muskuloskeletale sykdommer (MSK) viser hvor viktig det er for industrielle arbeidsstasjoner å bli optimalisert fra et ergonomisk perspektiv. Antall sykedager øker med de ansattes alder. Feil stilling, for eksempel, er en stor belastning på ryggraden. 

Neoditech utviklet en ergonomisk arbeidsstasjon

Kort sagt, hvis du trenger å tilpasse kroppen din til arbeidet, vil du før eller senere få problemer med helsen. Omvendt, hvis du har en arbeidsstasjon som tilpasser seg kroppen, vil du kunne jobbe sunnere, mer komfortabelt og mer effektivt.

Neoditech har innsett dette og tilbyr produkter for håndtering innenfor industriell produksjon og arbeid på verksted.

"Vår monteringsarm ERGO360 kan løfte arbeidsstykker som veier opptil 200 kg,' sier Sebastien Guegan. Han er ansvarlig produktleder hos Neoditech. For denne bevegelsen var vi på jakt etter kraftige aktuatorer som kunne levere presise og myke bevegelser.'

 

For Neoditech var det ikke aktuelt med verken hydrauliske og pneumatiske bevegelsesløsninger. Fordelene ved elektrisk aktivering var først og fremst at det ikke var noen risiko for lekkasje og at integrasjonen var enkel. Presis posisjonering var også avgjørende. Og takket være aktuatorens integrerte kontroller og sensorer, er det veldig enkelt å koble den til styresystemet på monteringsarmen. 

LINAK hadde det nødvendige produktet
LINAK® aktuator LA36 kommer i forskjellige versjoner. Bevegelser er tillatt med et trykk på opptil 10 000 N. Men det som overbeviste Neoditech, var den myke starten, som forhindrer gyngende bevegelser ved håndtering av meget tunge deler, noe som også er med til å beskytte hele strukturen. Håndsettet kan brukes til å lagre de forskjellige stillingene - med opptil fem operatører. Hver operatør kan lagre opptil tre stillinger.

Ifølge Guegan fikk Neoditech ideen til en slik ergonomisk monteringsarm for mange år siden.

'Bevisstheten om ergonomiske arbeidsstasjoner har vokst de siste to årene. I dag vet bedrifter at med en ergonomisk etablert arbeidsstasjon kan de jobbe mer effektivt og dermed mer kostnadseffektivt,' sier han.

Neoditech utviklet en ergonomisk arbeidsstasjon
 

Monteringsarmen gir en annen stor fordel. Tidligere måtte det minst to ansatte til for å utføre de fleste aktiviteter. Takket være alle justeringsmulighetene, kan mange aktiviteter nå utfylles av en medarbeider og ERGO360-monteringsheisen.

Det var flere grunner til å velge en LINAK aktuator. I tillegg aktuatorenes integrert kontroller, høye støtkraft og driftssikkerheten, var det viktig for Neoditech å ha et lokalt kontaktpunkt. 

Mer enn bare en leverandør
Det danske selskapet LINAK® er aktiv over hele verden og har mer enn 2300 ansatte. Med 30 datterselskaper over hele verden er LINAK alltid nær kunden.

'Vi selger ikke bare en komponent. Vi tilbyr også kompetent rådgivning og et partnerskap,' sier Oliver Laonet, som er salgsingeniør i LINAK France. 'Målet er å støtte våre kunder slik at de kan levere markedets beste produkter'.

6 tips for en ergonomisk bedre arbeidsdag med LINAK play-icon

6 tips for en ergonomisk bedre arbeidsdag med LINAK

Filer

Fokus på industriautomasjon

I denne brosjyren presenterer vi forskjellige alternativer for plassering av aktuatorsystemer som kan øke produktiviteten ved industriautomasjon.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss