Kontakt oss her
Kundeerfaring

Førerløs traktor gir bonden mer fritid

Det nederlandske selskapet Farmertronics har utviklet en autonom traktor som forenkler arbeidet til moderne bønder. Denne innovative maskinen er utstyrt med aktuatorer fra LINAK og er helelektrisk.

Førerløs traktor fra Farmertronics

Farmertronics ble etablert i 2012 av Thieu Berkers. Han hadde vokst opp på en gård der faren brukte arbeidshest, senere traktor, og med sin teknologiske bakgrunn mente Thieu at den neste naturlige utviklingen innen gårdsdrift var å bruke en autonom traktor.

Han startet bokstavelig talt fra scratch og skapte sammen med teamet sitt en høyteknologisk, ubemannet traktor som de kalte eTrac. Den er miljøvennlig og gir dessuten bonden tid til overs som han kan bruke sammen med familien eller på nye prosjekter. Bare tenk deg mulighetene.

"Jeg fikk inspirasjonen til eTrac fra faren min. Den har en sterk forbindelse til barndommen min, men også til fremtiden. Jeg fant ut at gårdsdrift kan gjøres mye smartere enn med en ordinær traktor," sier Thieu Berkers.

 

Fordeler ved den autonome traktoren

eTrac er basert på samme filosofi som en ordinær traktor, men den innovative elektriske eTrac kan fjernstyres og er kostnadsbesparende.

Hver eneste komponent ble omhyggelig utviklet for å sikre at traktoren var sikker og samtidig miljøvennlig. Med den medfølgende appen kan bonden motta notifikasjoner og bestemme banen til eTrac, slik at bonden kan gjøre andre ting - uten å bekymre seg.

eTrac veier bare 1000 kg, noe som er lite for en traktor, og dette bidrar til mindre jordkomprimering. Den er helelektrisk og derved praktisk talt vedlikeholdsfri, og på bakgrunn av datainnsamling og feedback får bonden en nøyaktig oversikt over innhøstingen, slik at den blir enda mer kostnadseffektiv.

Thieu Berkers tilføyer: "Jeg sparer personalkostnader siden den ikke trenger noen fører, og den kan kjøre hele døgnet. Men den innebærer selvfølgelig en investering for bonden. Utgiftene til traktoren er imidlertid innspart på fire år. Det er annen form for gårdsdrift. Med fjernstyringen kan bonden sjekke alt fra smarttelefon eller nettbrett."

 

Aktuator med CAN bus grensesnitt - for løftefunksjon

Farmertronics ønsket å utvikle en løsning som kunne løfte den bevegelige plattformen og som enkelt kunne kobles til og kommunisere med andre komponenter. De valgte derfor en LINAK® elektrisk aktuator med CAN bus-grensesnitt. Alle de andre enhetene på traktoren var allerede tilkoblet via CAN bus, og det var derfor viktig at også løftefunksjonen var basert på CAN bus. Siden det også er et nettverk i sanntid, er systemet svært fleksibelt, og endringer kan enkelt implementeres trådløst.

"Jeg valgte LINAK fordi løsningen passet så godt til vårt produkt. Og jeg visste at LINAK hadde lang erfaring med jordbruksprodukter. Men det var også en magefølelse. Jeg kan ikke si nøyaktig hva det var, men det er var et bestemt øyeblikk da jeg ble sikker på at LINAK var det beste valget," forklarer Thieu Berkers.

 
 

Fremtidige funksjoner

Akkurat som for en hvilken som helst annen traktor består den fremtidsrettede eTrac av en base som man kan koble forskjellig jordbruksutstyr på. Farmertronics tilføyer stadig nye funksjoner til eTrac for å øke valgmulighetene og for å gjøre traktoren enda mer pålitelig og presis. I denne digitaliserte verdenen er det talløse fremtidige funksjoner, men Farmertronics starter med en spreder, tilføyelse av 3D-sensorer og utvikling av en såmaskin.

Du kan lese mer om Farmtronics på www.farmertronics.com

Intelligent bevegelse med lineære aktuatorer | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Intelligent bevegelse med lineære aktuatorer

Feedback-data for lineære aktuatorer | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Feedback-data for lineære aktuatorer

Konfigurasjonsprogramvare for lineære aktuatorer | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Konfigurasjonsprogramvare for lineære aktuatorer

Filer

CANopen brukerhåndbok

Denne brukerhåndboken beskriver mulighetene du har med LINAK TECHLINE® CANopen komponenter og hva som er nødvendig for å kontrollere dem. Den spesifiserer teknologien, spesifikasjonene for miljødata og funksjonalitetene.

Fremtidens trender innenfor landbruksmaskiner

Elektriske lineære aktuatorer spiller en viktig rolle innenfor utviklingen av fremtidens landbruksmaskiner. Les denne tekniske artikkelen for å lære mer om trender innenfor landbruksmaskiner og elektrisk landbruk.

TECHLINE produktoversikt

Oppdag det store utvalget av robuste og kraftige TECHLINE produkter. Bygget for å vare, for hardt arbeid og for tøffe forhold.

LINAK tester brosjyre

Hver eneste komponent i en aktuator utsettes for omfattende batteritester ved testsenteret hos LINAK. Les mer i denne brosjyren.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss