Komfortsenger

Komfortsenger

 
 

Sengen er det møbelet  de fleste tilbringer mest tid i sammenhengende i løpet av døgnet. Det er derfor et av de viktigste møblene i alle hjem, uansett størrelsen på boligen. Da forstår vi også hvorfor sengen ofte er i fokus når arkitekter og designere lager flerfunksjonelle møbler. At en seng kan gjøres om til en sofa er ikke noe nytt. Men det er bare starten.

 

Seng-bord av Manaya

Manaya bord-seng © Manaya, Alle rettigheter forbeholdt
 

Den danske produsenten Manaya bestemte seg for å kombinere en elegant seng med en smart arbeidsplass for hjemmet. Såkalte veggsenger er ingen nyhet i Danmark. Men bordsengen tilføyer et nytt aspekt. Du har f.eks. alltid en seng klar for uventede overnattingsgjester. Bordplaten er 2 m bred og er i horisontal stilling også når møblet er gjort om til seng. Det betyr at du ikke behøver å rydde bordet hver gang sengen skal brukes. Manaya har virkelig skapt en perfekt løsning for hjemmekontoret, gjesterommet, studentleiligheten eller andre steder der det er begrenset plass.

Du kan lese mer om bordsengen på den danske nettsiden til Manaya.

 

"Container" av Dielle Modus

Dielle Modus Container seng© Dielle Modus, Alle rettigheter forbeholdt
 

Et annet eksempel er fra den italienske designspesialisten på senger; Dielle Modus. "Container" er en kombinasjon av en tradisjonell dobbeltseng og en gardedrobe på 4 m2. Diskrete gasspatroner sørger for heving av madrassene når du vil komme til garderoben under sengen. Også selve sengerammen kan brukes som oppbevaringsplass – for eksempel en perfekt bokhylle.

Den elegante trappen opp til sengen har en kommode som fundament. "Container" er virkelig et flerfunksjonelt møbel som utnytter plassen maksimalt og oppfyller flere av behovene til dem som har små boliger.

Du kan lese mer om denne sengen på den italienske nettsiden til Dielle Modus.

 

"Cabinet Bed" av Asante

Asante Cabinet Bed © Asante, Alle rettigheter forbeholdt
 

"Cabinet Bed" er et annet eksempel på den klassiske kombinasjonen – seng og garderobe. Den er designet av det svenske byrået Asante, som har brukt LINAK® aktuatorer for å skape bevegelsen. Denne høydejusterbare veggsengen er en kombinasjon av en tradisjonell seng med nattbord samt hyller, skap og til og med et TV-møbel. Med et trykk på en knapp blir stuen gjort om til soverom - en perfekt løsning for mikroleiligheter eller andre hjem med begrenset plass. Når sengen er hevet, går skapet nesten i ett med veggen.

 
 

Tilføy elektrisk justering

Det er ingenting i veien for å integrere lignende bevegelsesløsninger fra LINAK som den i Asantes seng, i noen av de andre sengene som er omtalt ovenfor. I de fleste tilfeller vil det faktisk bli enklere å bytte mellom to funksjoner.

Abonner på nyheter fra LINAK

Hold deg oppdatert om hvordan aktuatorteknologi følger tidens megatrender og møter morgendagens globale utfordringer.