Bord benker

Bord og benker

 
 

For de fleste av oss er det viktig å kunne tilby alle gjester en plass ved middagsbordet. For å kunne nyte et godt måltid i selskap med gode venner er det viktig at alle gjester har nok plass. I små boliger blir imidlertid ofte det store spisebordet ofret for å gi plass for andre møbler.  Hva om det ikke var nødvendig?

 

"Fiesta" av Sedit

Fiesta bord© Sedit Srl., Alle rettigheter forbeholdt
 

Et konsollbord er ikke det første man tenker på når man trenger et spisebord for 12 personer. Men det var nettopp det den italienske produsenten Sedit gjorde da de designet bordet "Fiesta". Ved første blikk ser Fiesta ut som et vanlig konsollbord – smalt, elegant og plassert mot en vegg eller som romdeler. Men Fiesta har en overraskelse på lur. Det har tre (eller fire) ekstra bordplater som på noen få minutter kan omgjøres til et stort spisebord for 6-12 personer. Perfekt for små boliger, f.eks. mikroleiligheter.

Ved å bruke bare én eller to av bordplatene kan du også bruke det på hjemmkontoret. Se for deg dette bordet utstyrt med elektriske løftesøyler. Da vil du ha ditt eget justerbare kontorbord hjemme ELLER et konferansebord i stuen, der f.eks. du og kollegene dine kan jobbe på et prosjekt.

Du kan lese mer om bordet på den engelske nettsiden til Sedit.

 

"Vengio" av Resource Furniture

Vengio bord-speil© Resource Furniture, Alle rettigheter forbeholdt
 

Et annet eksempel er bordet "Vengio" av Resource Furniture i USA. Vengio er et fantastisk, plassbesparende møbel. Du aner ikke at dette møblet er flerfunksjonelt før det veggmonterte speilet vippes ned og blir til et bord som kan brukes som spisebord eller skrivebord. Det er helt perfekt for dem som bor i så små leiligheter og de ellers ikke har plass til gjester. Vengio kan også brukes på hjemmekontoret.

Du kan lese mer om bordet på den engelske nettsiden til Resource Furniture.

 

#236 av Skovby

Bordet Skovby #236© Skovby Møbelfabrik A/S, Alle rettigheter forbeholdt
 

Den danske produsenten Skovby har allerede integrert en aktuatorløsning fra LINAK i et flerfunksjonelt design. Salongbordet Skovby #236 har en bryter skjult under bordplaten. Med et enkelt trykk heves bordet og blir et spisebord for 6 personer. Aktuatoren er batteridrevet, og bordet er derfor uten kabel og er enkelt å flytte på.

Du kan lese mer om bordet på den engelske/danske nettsiden til Skovby.

 

Tilføy elektrisk justering

Det er ingen tvil om at flere flerfunksjonelle møbler med fordel kunne ha elektrisk justering. Den mest opplagte fordelen er bedre ergonomi. Men bruk av LINAK® aktuatorløsninger vil også innebære PVC-fri komponenter og ekstremt lavt energiforbruk ved standby – så lavt som 0,1 W. Og lydsvak teknologi vil eliminere alle bekymringer om irriterende og uønsket lyd. Integrering av en løsning fra LINAK innebærer bedre ergonomi, flerfunksjonalitet og praktiske fortrinn ved ditt møbeldesign, uten at det går på bekostning av det totale estetiske uttrykket.

Abonner på nyheter fra LINAK

Hold deg oppdatert om hvordan aktuatorteknologi følger tidens megatrender og møter morgendagens globale utfordringer.