Kontakt oss her
Kundeerfaring

Stadig mer populært: Elektrisk høydejustering av industrielle arbeidsstasjoner

Ergonomi har blitt viktig også innenfor produksjonssektoren. Etterspørselen etter elektrisk høydejusterbare arbeidsbord har tatt av.

Når du kommer inn i fabrikken til det tyske selskapet RAU, kjenner du den gode duften av tre. Og du forstår raskt hvorfor: RAU produserer et bredt spekter av arbeidsbenker med massive bordplater av bøk. Det eierdrevne selskapet har produsert utstyr til arbeidsplassen siden 1946, de siste fem årene også elektrisk høydejusterbare bord, arbeidsbord og arbeidsbenker.

Bærekraftig produksjon og lokale ressurser

Dette schwabiske selskapet har vokst raskt de siste årene. Det har nå 110 ansatte. Gero Henninger, Head of Sales and Marketing, sier, "Kvalitet, regionalitet og bærekraft er prioritert hos RAU". Treverket er lokalt produsert og blir tørket og videre bearbeidet i selskapets fasiliteter. Energien som brukes i denne prosessen blir generert av selskapets egen kombinerte varme- og strømforsyningsenhet. Energi blir også generert i solcellepaneler på taket. De elektriske aktuatorsystemene er heller ikke fra Det fjerne østen, men fra den danske leverandøren LINAK.

Progressiv tenkning – fra energi til ergonomi

Hos selskapet RAU tenker man progressivt, og ikke bare når det gjelder en uavhengig energiforsyning. Men også ved at produktsortimentet har omfattet høydejusterbare arbeidsstasjoner i omtrent 15 år. RAU har samarbeidet med LINAK i cirka seks år.

LINAK lanserte elektriske høydejusterbare arbeidsstasjoner for kontor på markedet for cirka 30 år siden. Gero Henninger vet at ideen om høydejustering oppstod i Skandinavia og at den raskt ble etablert her.

I dag vet vi at det er ikke er bra for helsen å sitte for mye. Det er også skadelig å sitte på feil måte. Et fleksibelt og ergonomisk arbeidsmiljø har blitt standard, hovedsakelig innenfor store selskaper.

Benkeplater av bøkMassive benkeplater av bøk er spesialiteten til RAU. Foto: RAU GmbH
 

Små og mellomstore bedrifter har imidlertid fremdeles en vei å gå. The German Interior Business Association (Industrieverband Büro und Arbeitswelt e.V.) bekreftet dette i en nylig publisert studie. Etterspørselen etter høydejusterbare arbeidsbord tar av - også i Tyskland.

Ergonomi har blitt viktig også innenfor produksjonssektoren. "Det er flest manuelt justerbare arbeidsstasjoner innenfor industrien, men vi ser at det er vekst i segmentet med elektrisk justering," rapporterer Henninger.

Gikk over fra hydrauliske sylindre til elektriske og vedlikeholdsfrie aktuatorsystemer

Tidligere brukte RAU hydrauliske sylindre til høydejusteringssystemer. "Vedlikeholdskostnadene var ekstremt høye. Vi begynte å lete etter vedlikeholdsfrie løsninger," sier Henninger.

De testet noen løsninger, blant annet et bord med en håndsveiv og en elektrisk motor. "Det var ikke de beste løsningene," sier Henninger. For seks år siden inngikk RAU et samarbeid med LINAK og begynte å bruke bare elektriske løsninger.

"Elektriske løsninger er vedlikeholdsfrie og renslige og er raske å integrere," sier Henninger, "LINAK var til stor hjelp." RAU bruker DL1A og DL15 til elektriske systemer. Det finnes elektriske høydejusterbare arbeidsstasjoner for forskjellige vektklasser avhengig av kravene f.eks. når det det gjelder belastning, utstyr og bruk. Arbeidsstasjonene er i området 150, 300 og 650 kg.

ArbeidsstasjonerRAU tilbyr kombinasjoner som er spesielt tilpasset kundens behov. Størrelse, bordplate, farger – bare for å nevne noe. Det finnes utallige kombinasjonsmuligheter, slik at det alltid finnes en kombinasjon som passer kundens spesifikke løsning. Foto: RAU GmbH
 

Utallige kombinasjoner for kunden å velge blant

"Det er mange standarder her," forklarer Henninger. Men arbeidsbordene er fremdeles tilgjengelige i mange forskjellige bredder og strukturer, slik at de kan kombineres individuelt. Du kan fremdeles velge mellom ulike benkeplater eller en solid bordplate i heltre. Du kan også velge fargen på komponentene. Det finnes utallige kombinasjoner, og kunden kan finne sin egen personlige løsning.

RAU leverer produkter bare til fagbransjen. I en nylig åpnet nettbutikk ledes kundene til slutt til en lokal forhandler.

Kontakt din lokale representant for LINAK for aktuatorsystemer til industrielle arbeidsstasjoner eller tekniske arbeidsstasjoner.

Mobil arbeidsbenkMobile arbeidsbenker betyr fleksibilitet – både for produksjonen og for arbeideren som bruker benken. Foto: RAU GmbH
 

Fokus på ergonomi i produksjon

Forbedre arbeidsforholdene og reduser sykedager i produksjonslokalene.

Lær mer

Filer

Ergonomisk produksjonsutstyr

Forbedret ergonomi bidrar til å redusere muskelutmattelse og muskel/skjelettlidelser.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.