Kontakt oss her
Nyheter 3. september 2019

Mekanisk holdbarhetstest av elektriske industrielle aktuatorer

På LINAK® testsenter testes elektriske lineære aktuatorer for industrielle applikasjoner - ofte til det ekstreme. Holdbarhetstesting er en av de viktigste aktuator-testene. Se hvordan vi tester og lær hvorfor det er viktig for deg.

LINAK® har et av de mest omfattende testregimene på markedet for industrielle aktuatorer. På bedriftens testsenter i Danmark testes alle LINAK produkter - og de aktuatorer som brukes i industrielle applikasjoner testet ekstra strengt.


Test av repeterende bevegelser og overforbruk av full belastning
For elektriske aktuatorer som brukes f.eks. innenfor bygg og anlegg eller i næringsmiddelindustrien, kreves høy driftssikkerhet og lang holdbarhet. En aktuator må kunne tåle repeterende bevegelse og nesten utallige arbeidssykluser, og det krever betydelig fokus på komponenter, materialer og design under testing.

Når aktuatoren er installert, har den gjennomgått en serie tøffe tester ved LINAK, inkludert en statisk skyv-/trekktest på 100 000 sykluser ved full belastning, en overforbrukstest (100 % driftssyklus ved full belastning i 30 minutter) og en sikkerhetsfaktor-test, hvor kontinuerlig skyv-/trekk kombineres med vridning. Sikkerhetsfaktor-testen gjennomføres til den når minst 2 x maksimal nominell belastning.

Det er derfor du kan stole på din LINAK aktuator!

LINAK Actuator Academy Logo Finn kunnskap om elektrisk aktuatorteknologi på Actuator Academy™

 

Hvem får nytte av holdbarhetstesting?
Testing av aktuatorens holdbarhet er viktig for alle som styrer industrimaskiner. På mange forretningsområder gjentas bevegelsesmønstre nesten uendelig mange ganger og maskiner forventes ofte å klare vridning samtidig med full belastning. LINAK aktuatorer fortsetter med å fungere optimalt uansett.

Mekanisk holdbarhetstest av elektriske industrielle aktuatorer

Pålitelig løfting er viktig i byggebransjen
Moderne løfteinnretninger i byggebransjen håndterer alt fra prefabrikkerte betongpaneler til store vindusrammer, og kombinasjonen av "tung" og "høy" gir betydelig belastning på aktuatorene som utfører bevegelsene. Ofte opererer flere aktuatorer parallelt for å skape jevne og presise løft, noe som gjør belastningen til aktuatorene dynamisk.

 

Å stole på løftefunksjonen er helt avgjørende i byggebransjen. Ved håndtering av store byggeelementer er sikkerheten avgjørende, og den gjennomførte holdbarhetstesten av aktuatorene sørger for pålitelig løfting - hver gang. På denne måten reduseres risikoen for skade på utstyr og driftspersonell betydelig.

Gjentatt bevegelse i cateringindustrien
Profesjonelle kjøkken er fulle av store matlagingsverktøy, kjeler og stekepanner. Noen er for store til å flyttes og justeres manuelt og her kommer elektriske aktuatorer til nytte. Men driften i et industrikjøkken betyr også veldig mange repetitive bevegelser.

LINAK aktuatorer skaper jevn og pålitelig tilpasning i flere typer kjøkkenmaskiner. For eksempel i industrielle frityrgryter for pommes frites. I løpet av en travel dag hever og senker aktuatorene kurvene mange ganger. Men på grunn av grundig testing av arbeidssykluser kan du være trygg på at aktuatoren vil utføre oppgaven på en pålitelig måte i hele levetiden.

Mekanisk holdbarhetstest av elektriske industrielle aktuatorer – Frityrgryter
 

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss