Kontakt oss her
Energi

Løsninger for solsporing

Intelligente aktuatorer fra LINAK bidrar til at solpanelene snur seg etter solen og gir feedback som sikrer en tydelig måling.

Solsporing

Aktuatorløsninger øker energiutbyttet fra solenergianlegg

Etter som tradisjonelle fossile energikilder fases ut, vil det bli økt behov for optimal utnyttelse av fornybare energikilder. I solenergianlegg med konsentratorer er nøyaktig og optimal posisjonering nødvendig for å sikre at sollyset faller presist inn mot de motordrevne anordningene.

Med tilpassede intelligente aktuatorløsninger - enkel eller dobbel akse - får du:

  • Sterke og holdbare aktuatorer som er sertifisert for å fungere under tøffe forhold
  • Miljøvennlige og lette systemer som krever lite vedlikehold 
  • Intelligens - kan integreres fullstendig med andre kontrollsystemer

Levetid og pålitelighet er noe av det viktigste for produsenter av solenergianlegg. Store solenergianlegg betyr store investeringer. Avkastning på investert kapital, økt utnyttelse og minimal nedetid er av stor betydning for kunder og finansielle institusjoner. Intelligente aktuatorer i moderne solenergianlegg sørger for dette. De er kompatible med flere systemer - PV (Photovoltaic), CPV (Concentrated Photovoltaic) og CSP (Concentrated Solar Power).

Bruk aktuatorløsninger som er egnet for tøffe forhold
LINAK aktuatorer for solenergianlegg er grundig testet og tåler også svært tøffe forhold. Kraftig regn, sterk vind, høye eller lave temperaturer samt høy belastning generelt, blir tatt i betraktning ved valg av materialer og design.

En løsning som er enkel å installere og vedlikeholde
Elektriske aktuatorløsninger har ingen slanger, pumper eller kompressorer og har derfor ingen oljelekkasje. Installeringen er derfor enkel og renslig. Når LINAK aktuatorer er installert, tar de opp mindre plass enn andre løsninger og krever nesten ikke vedlikehold gjennom hele sin levetid.

Overvåk ytelsen og bistå servicemedarbeiderne
LINAK aktuatorløsninger er tilpasset og designet for å kommunisere med andre kontrollsystemer. Dette innebærer feedback og alarmer til relevante servicepersoner på solenergianlegg. De stadig mer detaljerte posisjonsdataene hjelper dessuten personalet med å fininnstille anlegget og å øke produksjonen ytterligere.

Les mer
Lineær aktuator LA37

Filer

Fokus på solsporing

Produktkatalog som gir en oversikt over utvalget av solcelleprodukter fra LINAK - designet med tanke på alle mulige utfordringer.

TECHLINE produktoversikt

Oppdag det store utvalget av robuste og kraftige TECHLINE produkter. Bygget for å vare, for hardt arbeid og for tøffe forhold.

LINAK tester brosjyre

Hver eneste komponent i en aktuator utsettes for omfattende batteritester ved testsenteret hos LINAK. Les mer i denne brosjyren.

Energiløsninger

LINAK aktuatorer gir høyere energieffektivitet ved åpning av luker og hetter på vindturbiner og automatiske pelletsovner, og når solcellepaneler beveger seg med solen.

Les mer

Videoer om solsporing

Lær mer om elektrisk aktuatorteknologi som blir brukt for solsporing. Se videoene våre og bli inspirert.

Uknuselig play-icon

Uknuselig

Med IC og BUS kommunikasjon kan du bruke Plug & Play for å overvåke aktuatorene dine play-icon

Med IC og BUS kommunikasjon kan du bruke Plug & Play for å overvåke aktuatorene dine

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss