Kontakt oss her

Verdighet og selvstendighet

Stadig flere eldre personer ønsker å beholde selvstendigheten og verdigheten til tross for de uunngåelige fysiske utfordringer eller hindringer som livet bringer. Dette fører til økende krav til design og funksjon av moderne helseutstyr. Mange er villige til å investere i utstyret selv for å gjøre hverdagen enklere og for å beholde selvstendigheten.

Fire viktige trender innenfor helsesektoren

Designet har stor betydning fordi moderne helseutstyr brukes i privathjem. Sengen er ett eksempel. Det er mange som ikke vil at sengen deres skal se ut som en sykehusseng, selv om de ønsker at den skal ha de samme funksjonene.

Bo lenger i eget hjem
Vi lever lenger enn noensinne, og det er en utfordring for kroppen. Stadig flere trenger hjelpemidler for å kunne bo hjemme lenger. Alle ønsker selvfølgelig å være selvhjulpne og å ha et verdig liv – også dem som har en funksjonshemming. Heldigvis finnes det teknologi for gjennomførbare løsninger. Det blir kontinuerlig utviklet nye produkter som har som eneste formål å forenkle hverdagen til mennesker som vanligvis trenger hjelp fra familie eller hjelpepersonell.

Mange typer utstyr som blir utviklet for å utgjøre en forskjell for mennesker med funksjonshemming, trenger en justeringsmekanisme. Noen produsenter velger å integrere en slik justeringsmekanisme ved bruk av et LINAK® aktuatorsystem. Dette gjelder for eksempel senger som kan hjelpe sengeliggende personer slik at de kommer seg opp fra liggende til sittende stilling alene. Det kan også være lenestoler som hjelper personer opp i stående stilling.

Digital teknologi
Det er ikke bare justerbare møbler som kan bidra til at mennesker får beholde verdigheten. Også digital teknologi, som Internet of Things kan utgjøre en stor forskjell. I dag er det mulig å koble utstyr i hjemmet til internett og på den måten skape et "smarthjem". Det betyr at mange daglige oppgaver kan utføres med hjelpemidler som styres ved hjelp av en trådløs håndbetjening eller ved stemmeaktivering.

Såfremt utviklingen av slik teknologi fortsetter, ser fremtiden lys ut når det gjelder verdighet og selvstendighet for personer med funksjonshemming. En av de hittil største oppfinnelsene med tanke på fremtidig selvstendighet, er den selvkjørende bilen. Dette fantastiske teknologiske gjennombruddet vil gi personer med forskjellige fysiske utfordringer, muligheten til transport uten assistanse fra andre.

 

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss