Kontakt oss her

Fedme

Det faktum at flere stadig flere mennesker er overvektige, stiller store krav til helseutstyr – utstyret må tåle mer. Nye og sterkere produkter er nødvendig for å kunne tilby overvektige mennesker god og sikker behandling.

Fire viktige trender innenfor helsesektoren

Stadig flere sykehus og sykehjem opplever at utstyret de har, ikke tåler belastningen av ekstra tunge pasienter og beboere. Sikkerheten kan bli dårligere dersom utstyret ikke er designet for tung belastning. Det kan dessuten komplisere behandlingen og pleien dersom utstyret ikke kan utnyttes optimalt.

Nye og kraftfulle produkter
Det kan derfor være nødvendig å forandre utstyret og å bruke produkter som er i stand til å møte nåværende og fremtidige krav til kraft og styrke. Hos LINAK arbeider vi kontinuerlig med å utvikle nye produkter som kan takle enda større vektbelastning. 

Det betyr at vi kan hjelpe våre kunder med å utvikle for eksempel senger, benker og pasientløftere som også kan brukes til alvorlig overvektige mennesker.

Utstyr og ergonomi
Ved investering i utstyr som skal takle høyere krav til vektbelastning, er det viktig å vurdere om utstyret vil passe i bygningen eller rommet der det skal brukes daglig. Det må for eksempel sjekkes om dørene er brede nok til at man får utstyret gjennom og om de forskjellige rommene har plass nok.

Samtidig med tendensen til tyngre pasienter, har god ergonomi blitt et viktig tema blant verdens helsepersonell. Her er hjelpeutstyr for løft og justering spesielt viktig for å unngå forskjellige typer arbeidsrelaterte skader. Den pågående utviklingen av sterkere utstyr til helsevesenet, betyr at trenden mot stadig flere overvektige pasienter ikke behøver å bli en utfordring for personalet.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.