Trendserie mikroleiligheter - London

Studiomama – 13 m², London

 
 

Utfordringen med å skaffe bolig til et stadig økende antall mennesker på samme antall kvadratmeter er noe som også de større byene i Europa opplever. Bygging av mikroleiligheter er på fremmarsj i Berlin, Paris og Barcelona. London har også begynt å innse at bygging av mindre hjem kan være løsningen på plassproblemene. Bare i 2016 ble det bygget over 8000 leiligheter i England som var mindre enn 37 m².

Et av de minste hjemmene er dette huset på bare 13 m² i hjertet av Nord-London. Leiligheten er designet av den danske arkitekten Nina Tolstrup fra Studiomama. Hver ting har sin egen funksjon, deriblant seng, arbeidsplass, salong, kjøkken, bad, skapplass og spiseplass. Hvert skap er forskjellig, og alle er designet med tanke på et spesielt bruksområde, deriblant oppbevaring av symaskiner, spill, krydderglass, vin og bøker.

Samme plass utnyttet flere ganger
Bak en av dørene finner du et lite skrivebord som kan trekkes ut fra skapet så det er mulig å jobbe stående. Alt i alt er dette en liten, men effektiv hjemmearbeidsplass. Den integrerte oppbevaringsplassen og sideelementene er laget med tanke på å dekke diskré dobbeltfunksjoner. De kan lett utvides og skape ekstra flater som for eksempel kan brukes til sitteplasser.

Sengen er plassert i den trangeste enden av det trekantede rommet. Den kan slås sammen når den ikke er i bruk, noe som gir ekstra plass. Når den er slått ut, avdekker den to smale bokhyller og et sengeskap.

Kjøkkenet ligger i den andre enden av rommet, der den lille hallen er flankert av to høye skap. Bak denne veggen finner du badet – det eneste separate rommet i hjemmet.

Utvalgte møbelartikler kunne vært integrert med elektriske aktuatorløsninger med svært godt resultat. Høyden på spisebordet kunne for eksempel ha vært justerbar så bordet kunne fungert som ekstra kjøkkenbordplass, men kunne også vært senket for å utgjøre en ekstra soveplass oppå benkene. Videre ville bruk av elektriske aktuatorer for å stue vekk sengen gi mindre belastning for ryggen når sengen skulle skyves manuelt opp.

Les mer om huset på Studiomama.com.

Trendserie mikroleiligheter - London

© 2018 LifeEdited. All rights reserved.

Filer

HOMELINE produktoversikt

Opplev de forskjellige TWINDRIVE systemer med lavt lydnivå og små innbyggingsdimensjoner, som brukes både i senger med springfjærer og senger med ribbebunn.

Har du spørsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Abonner på nyheter fra LINAK

Hold deg oppdatert om hvordan aktuatorteknologi følger tidens megatrender og møter morgendagens globale utfordringer.