Kontakt oss her
Teknologi og trender

I et smartkontor er kontorbordsporing standard for både integratører og originalutstyrsprodusenter

Når tilbrakte du sist en hel arbeidsuke ved ditt eget kontorbord? Antagelig før nedstengningene. De hybride arbeidsvanene vi har tilegnet oss under pandemien har kommet for å bli. Kontorene er derfor ofte halvfulle – en enorm sløsing med dyr kontoreiendom.

Moderne, hybride kontorarbeidsplasser med fleksibel plassering og justerbare kontorbord

Kontorbordsporing for smartkontoret er nå langt enklere takket være LINAK® DESKLINE® Desk Tracking System med smartsensor og WiFi-boks.

Det nye systemet gir både bordprodusenter og tredjeparts integratører muligheten til å tilby LINAK tilkoblingsløsninger for kontorbord – noe som skaper en perfekt løsning for bordbookingsystemer og fleksible arbeidsplasser. Det er ekstremt enkel å promotere, implementere og integrere – og forenkler livet til både kunder og sluttbrukere.

 

Smartkontoret er her – og kontorbordsporing er essensielt

Fremtidsrettede firmaer har allerede inntatt en fleksibel innstilling til våre nye arbeidsvaner, med deling av kontorbord og en smartkontor-infrastruktur som lar dem omstrukturere kontormiljøet på en intelligent måte og skape kostnadseffektive løsninger.

De nye strategiene for plassadministrasjon er datadrevne og utviklet spesielt for administrasjon av hybrid arbeidstidsinndeling og aktivitetsbasert arbeid. Sporing av kontorbord er helt sentralt i disse nye systemene. Sporing av data kan benyttes som en del av et kontorbookingsystem eller til å optimere utnyttelsen av romkapasiteten ved å spore bordbruken i kontormiljøet.

 

Optimert bordbruk: data for mer effektivitet

Med sporing av bordbruk får bygningsansvarlige informasjon om hvor mye bordkapasitet som kreves for å drive kontoret effektivt – og legger grunnlaget for riktige avgjørelser med henblikk på nedskalering av eiendom. Det forenkler dessuten livet for brukerne ved å vise tilgjengelig bordplass og gir dem muligheten til å reservere spesifikke tider og steder. Det kan også automatisk vise reserverte plasser der ingen har møtt opp, og dermed frigjøre ressurser, og vise bord som er i bruk selv om de ikke er offisielt reservert.

Sporing av et kontormiljø via bordet gir mange andre muligheter for å spare kostnader og øke effektiviteten i større skala: I tillegg til å vise om forholdet mellom tilgjengelig plass og antall ansatte er optimalt, kan sensorene opprette et aktivitetskart for kontoret som viser hvilke områder som benyttes mest – og dette kan igjen brukes til å kontrollere romtemperaturen, optimere rengjøringen og senke energiforbruket.

 

En løsning for fremtiden – tilgjengelig i dag

Bordsporingssystemet DESKLINE er en fremtidsrettet løsning som gjør tilbudet deres relevant for IoT-baserte kontoret. Få integrert nettverkstilkobling når elektrisk høydejusterbare bord fra LINAK skal benyttes på et smartkontor, ved hjelp av WiFi-nettet og forbindelse til nettskyen. Enkel integrasjon i partnerens eller kundens eget smartkontor-styringssystem for sporing av bordbruk og andre relevante data fra bordene ved hjelp av sensorer.

Diagram som viser partnerskapet med systemintegratorer som benytter LINAK Desk Tracking System.

 

Et komplett system klart til å integreres

DESKLINE Desk Tracking System består av en WiFi2LIN boks/modul for WiFi-tilkobling, en Desk Sensor™ 2 (DS2) for registrering av brukssignal, og en Application Programming Interface (API) for avlesning av sensordata. Konfigurering av sporingssystemet forenkles med DESK WiFi-appen, som er en integrert del av løsningen.

  • Skjult under bordet – enkel og diskret montering med to skruer og to kabler
  • Ingen batterier eller strømkabler – sensoren og WiFi-boksen drives av bordets kontrollboks
  • Ettermontering – kompatibel med bord som allerede er drevet med LINAK (systemene CBD6S og DL IC)
  • Kostnadseffektivt – både i innkjøp og bruk over lang tid
  • Enkel oppdatering – programvaren i WiFi-boksen fjernoppdateres ved behov
 

Kompatibel med nye og eksisterende løsninger

Selve løsningen er forbløffende enkel å integrere i både nye og allerede foreliggende bordsystemer. En WiFi-boks med en intelligent sensor monteres under bordet – klar for "plug and play".

WiFi-boksen er kompatibel med LINAK bordsystemer basert på CBD6S kontrollboksen eller DL IC systemene.

Det er også mulig å ettermontere løsningen i eksisterende bordsystemer som drives med LINAK. Og selvsagt fungerer den med både to- og tretrinns elektriske løftesøyler.

Illustrasjon på høydejusterbart LINAK Desk system med motorkapslingsøyler, CBD6S kontrollboks, WiFi boks med sensor og DPG-betjeningspanel.

 

En naturlig utvikling for LINAK

For LINAK er bordsporing et naturlig trinn fremover på den reisen vår systemtenkning har tatt siden vi i 1998 lanserte verdens første helelektriske høydejusteringssystem for bord. I dag, over 10 millioner elektriske bordsystemer senere, er vi fortsatt blant de ledende i bransjen, og setter stadig nye standarder for innovasjon, kvalitet og design.

Bjarke Thomsen, Head of Business Development, DESKLINE® hos LINAK A/S.

Vi har flere tiårs erfaring med produksjon av høydejusteringssystemer til kontorbord. Systemene våre er standardmessig klargjort for digital integrasjon.

Bjarke Thomsen, Head of Business Development, DESKLINE hos LINAK A/S
 

LINAK tilbyr allerede digitale interaksjonsløsninger som forbinder bord og bruker samt WiFi- og talestyringsgrensesnitt. Men med den nye nettskybaserte løsningen kan vi hjelpe kunder å takle utfordringene i den nye æraen av IoT-tilkobling på kontoret – og vår betydelige markedsandel gir våre integrasjonspartnere skalerbare og attraktive forretningsmuligheter.

 

Digitalisering er den nye standarden – ta neste trinn med en pålitelig partner

For at bordprodusenter, originalutstyrsleverandører og integratorer skal holde seg relevante i dag, må de tilby digitalt integrerbare produkter for å imøtekomme kundenes anbudskrav for å gi bygningsansvarlige kontroll over nye og komplekse kontormiljøer.

For bordprodusenter og originalutstyrsleverandører er det enkelt å komme i gang på smartkontormarkedet. Med LINAK Desk Tracking System kan alle viktige integratorer nå tilby deres bord med LINAK i sine løsninger for kontorbooking. Våre programvare- og maskinvareløsninger passer perfekt og er enkle å integrere for dere og integratoren.

 

Vi er en pålitelig støtte

Enten dere produserer kontormøbler og ønsker å tilby kundene en integrert bordløsning for et bookingsystem, eller dere som systemintegratorer ønsker et sporingssystem for kontorbookingsløsninger, står LINAK klare til å hjelpe. Med LINAK som samarbeidspartner får dere førsteklasses support og bransjeledende kvalitet. Med 30 lokale salgskontorer er vi alltid i nærheten av dere og de lokale markedene, og står klare til å dele av vår ekspertise basert på global erfaring, slik at foretaket ditt forblir konkurransedyktig.

Finn ditt lokale LINAK kontor her.

Filer

Opplev en verden av LINAK®

LINAK er bygget på sterke forretningsforpliktelser. Vi anser dem som vårt løfte, ikke bare til våre kunder over hele verden, men til hverandre – hver dag. Lær hvordan løsningene våre beveger mennesker – deres arbeid og liv.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss