Nyheter 16. september 2019

Testing av kapslingsgraden til industrielle aktuatorer

På LINAK® testsenter testes elektriske aktuatorer for industrielle applikasjoner - ofte til det ekstreme. Noen av testene skal undersøke kapslingsgraden – eller IP-graden. Støv, fuktighet og vann er en naturlig del av arbeidsmiljøet for mange aktuatorer, og de må kunne opprettholde full ytelse og kjøre upåvirket.

Et av de mest omfattende testregimene på markedet for industrielle aktuatorer finner sted på LINAK®. På bedriftens testsenter i Danmark testes alle aktuatorer - og de aktuatorer som brukes i industrielle applikasjoner testet ekstra strengt.


Testing om kapslingsgraden til industrielle aktuatorer
Noen miljøer er ekstremt støvete, mens andre er gjørmete og våte. Industrielt maskineri som opererer i slike miljøer, trenger av og til å vaske av - ofte må de spyles - og for elektriske aktuatorer som gir bevegelsen i maskinen, er slike forhold ganske krevende. Det er derfor LINAK tester sine aktuatorprodukter grundig mot inntrengning - av både faste stoffer og væsker.

Industrielle aktuatorer fra LINAK har gjennomgått en voldsom vannspyletest, hvor aktuatorene spyles med 100 liter vann per minutt i tre minutter, etterfulgt av en IP69K høytrykks/høytemperaturtest med 14-16 liter vann per minutt ved 100 bar og 80 °C. Noen LINAK industrielle aktuatorer er til og med testet for støvinngang og er ATEX/IECEx-godkjent.

Det er derfor du kan stole på din LINAK aktuator!

LINAK Actuator Academy Logo Oppdag en verden av aktuatorer her på Actuator Academy™

 

Hvorfor kapslingsgrad er viktig for deg
Støv, kjemikalier, fuktighet og vann er skadelige for elektronikk og maskiner som opererer i industrielle omgivelser. Det gjelder også for elektriske aktuatorer, og det kan være kostbart –ja, farlig, å ikke ha korrekt kapslingsgrad.

Sprøytemaskiner blir høytrykksvasket
Landbruksmaskiner trenger å vaskes etter en lang dag på jordene. Det er skitt og gjørme overalt, og for spredere blandes møkk med rester av gjødsel. Høytrykksvasking er derfor nødvendig, og dette innebærer kraftige vannstråler, noen ganger med høye temperaturer.

Aktuatorer, som tar seg av presisjonsjustering må kunne takle både arbeidet på jordene og den grundige vasken. Derfor testes alle LINAK industrielle aktuatorer for en kapslingsgrad som oppfyller kravene til IP69K-standarden.

Testing av kapslingsgraden til industrielle aktuatorer – spredere
 
Testing av kapslingsgraden til industrielle aktuatorer – kornsilo

Fokus på kapslingsgrad i kornhåndtering er viktig
For ansatte som arbeider nær kornanlegg har sikkerhet høy prioritet. Disse miljøene er vanligvis veldig støvete, og kombinasjonen av tette skyer av kornstøv og en enkelt gnist fra en kortslutning kan være svært brannfarlig – til og med eksplosiv.

Noen LINAK industrielle aktuatorer er godkjent i henhold til ATEX/IECEx for å øke sikkerheten rundt kornanlegg.

 

For andre støvfylte miljøer må industrielle aktuatorer oppfylle kravene til en IP6X-grad. For å klare dette, testes de i støvskap i to timer hvor en vakuumpumpe forsøker å trekke inn luft og støv i aktuatorhuset.

Utendørs avløpsventilautomatisering
Systemer som styrer prosessene i moderne avløpsanlegg, involverer ofte automatisering av ventiler drevet av elektriske aktuatorer. I de innledende trinnene er aktuatorene plassert i utendørs og fuktige områder. Endring av værforhold og svingende temperaturer bidrar også til belastningen på utstyret.

Aktuatorer for behandling av avløpsvann gjennomgår sprøytetester for å sikre IPX6-godkjenninger.

Testing av kapslingsgraden til industrielle aktuatorer – ventilautomasjon
 

Har du spørsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Abonner på nyheter fra LINAK

Hold deg oppdatert om hvordan aktuatorteknologi følger tidens megatrender og møter morgendagens globale utfordringer.