Kontakt oss her
Nyheter 25. juni 2019

Renseanlegget sparer energi ved hjelp av lineære elektriske aktuatorer

Stabil og presis luftstrømskontroll i luftingstanker har hjulpet et lokalt renseanlegg i Danmark med å redusere energiforbruket ved lufting. En serie LINAK®-aktuatorer åpner og lukker nå v-port-skyvespjeldventiler, og det har vist seg å være svært effektivt.

Renseanlegget sparer energi ved hjelp av lineære elektriske aktuatorer

Mer enn 20 000 m³ avløpsvann passerer gjennom anlegget hver dag. Behandlingsanlegget Renseanlæg Vest behandler avløpsvann fra Esbjerg, som er femte største by i Danmark. For å møte de juridiske kravene forsøker ledelsen hele tiden å optimalisere prosesser og holde kostnader på et minimum.

DIN Forsyning er bedriften som driver anlegget, og nylig installerte de en serie med LINAK® elektriske aktuatorer for å åpne og lukke innløpsventilene til luftingstankene.

Det viktigste ved luftingsprosessen er å holde ammoniakknivåene lave. Dette er en svært energikrevende prosess, og det er viktig å ha absolutt kontroll over oksygenreguleringen. Nesten en tredjedel av anleggets totale energiforbruk er relatert til luftingstankene.

Skiftende til toppmoderne aktuatorer
DIN Forsyning var på jakt etter en erstatning til deres gamle tradisjonelle aktuatorer, da de fikk ideen om å bruke lineære elektriske aktuatorer for ventilautomatisering fra et renseanlegg sør for Esbjerg. Og det fungerte fint fra dag én.

Ikke bare er LINAK-aktuatorer billigere. De er også mye lettere å montere og fjernstyre. Og så er de så holdbare at det er unødvendig med vedlikehold.

De gode resultatene har gjort at ledelsen har tatt LINAK-akuratorer i bruk andre steder på anlegget, og begynt å se på kommunens øvrige renseanlegg.

I casen 'Reduksjon av energiforbruket ved lufting' kan du kan lese hele historien om skiftet til lineær elektrisk aktivering av ventiler i Esbjerg. Du er også mer enn velkommen til å kontakte ditt lokale LINAK-kontor, for å høre mer om industrielle aktuatorer.

 

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss