Nyheter 1. mai 2018

Nye tiltak bidrar til effektiv bekjempelse av sykehusbakterier

Ved sykehuset i den danske byen Horsens bekjempes bakterier ved maskinvask av de justerbare sengene - inkludert de tilkoblede elektriske aktuatorsystemene.

Hvert år dør cirka  3000 personer i Danmark på grunn av infeksjoner de får mens de er på sykehus. Det tallet er 18 ganger høyere enn antall personer som dør i trafikken. Danmark har strenge forskifter for sykehushygiene, og de siste årene har danske sykehus skjerpet fokuset på hygienen.

Horsens regionsykehus – et "innovasjonssykehus"
For noen år siden fikk regionsykehuset i Horsens betegnelsen "innovasjonssykehus", og her har de virkelig gått til kamp mot bakterier ved bruk av et avansert automatisk vaskesystem som rengjør alt fra senger til takduker i operasjonsrommene. Vasketunnelen er bare ett av regionsykehusets mange tiltak for å bedre hygienen.

Søren Møller, som er Service Manger ved regionsykehuset i Horsens, forklar fordelene med et automatisk vaskesystem: "Vi er opptatt av at fremtidens hjelpemidler og materialer også skal kunne vaskes i maskinen, fordi de blir mye renere da. Maskinen brukes til vask av mange ting som tidligere ble vasket for hånd eller ikke vasket i det hele tatt," sier han og utdyper:   "Når jeg i dag skal gjøre innkjøp, er det én ting jeg alltid vurderer, og det er om utstyret kan vaskes. Alle kriker og kroker må kunne rengjøres effektivt. Hvis ikke, er det ikke egnet for bruk på sykehus."

Sykehussengen i vasketunnelen ved regionsykehuset i Horsens

Sykehussengen i vasketunnelen ved regionsykehuset i Horsens

Sengene ved regionsykehuset i Horsens er utstyrt med aktuatorsystemer fra LINAK slik at de kan justeres etter den enkelte pasients behov. Søren Møller undertstreker at "det er helt nødvendig at LINAK tenker på at disse systemene må være vaskbare. Vi ville ikke kjøpe sengene eller hjelpemidlene som er montert på dem, dersom de ikke var vaskbare. Alle deler av sengen må kunne vaskes i vasketunnelen, ellers vil det ikke fungere," sier han.

Søren Møller – Service Manager
Søren Møller – Service Manager

Hele historien om Horsens sykehus og deres erfaring med å bruke vaskbare produkter fra LINAK, kan du lese her


LINAK deltar i kampen mot bakterier, og alle produkter og systemer som blir brukt i helseutstyr, er i samsvar med alle relevante internasjonale standarder. Noen overgår faktisk kriteriene fordi vi ofte tester langt ut over det normene krever - for eksempel når det gjelder vasking. Det er dette LINAK tilkjennegir med kvalitetsmerket "IPX6 Washable DURA™".


For mer informasjon ber vi deg kontakte vårt lokale datterselskap eller din lokale forhandler 

 

Har du spørsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Abonner på nyheter fra LINAK

Hold deg oppdatert om hvordan aktuatorteknologi følger tidens megatrender og møter morgendagens globale utfordringer.