Kontakt oss her
Kundeerfaring

Elektriske systemer ombord på båt må være svært pålitelige

Som en respons på krav fra kundene har den polske båtprodusenten Galeon økt bruken av automasjon på sine motorbåter. Et ønske om høyere komfort har ført til utvikling av forskjellige elektriske løsninger der LINAK aktuatorer brukes for å redusere manuelle oppgaver til et minimum.

Galeon yacht

Galeon er et privat produksjonsselskap med en lang historie. Det ble etablert i Polen i 1982 og har spesialisert seg på luksusbåter og motoryachter. Med en produksjonshall på totalt 25 000 m² er Galeon en av Europas største produsenter.

Galeons yachter blir kontinuerlig evaluert og videreutviklet på bakgrunn av krav fra kunder over hele verden og fra organisasjoner som tilbyr kvalitets- og sikkerhetssertifiseringer. Varemerket Galeon har oppnådd anerkjennelse og tillit fra kunder som legger stor vekt på detaljer. For å oppnå høyest mulig produktkvalitet blir finishen på alle detaljer gjort for hånd, grundig og med stor nøyaktighet, og alle nye båtmodeller har elektriske aktuatorer.

 

På en yacht er automasjon et standardkrav

Båter som er utstyrt med elektriske løsninger er svært populære, spesielt i USA. Det forventes at motoryachter er både innovative og praktiske. Et eksempel på en elektrisk løsning er at ekstradekk kan åpnes med LINAK aktuator LA36. Denne løsningen benyttes i fjerde generasjon yachter; Galeon 400 FLY.

Lineær aktuator LA36
 

Elektriske vinduer er tilgjengelig for modellene Galeon 680 FLY og 700 SKY, der vinduene åpnes ved bruk av aktuator LA32 og LA33 fra LINAK.

Etter introduksjonen av disse aktuatorene har elektriske vinduer blitt svært populært. Ifølge Galeon skyldes det økte salget at de bruker ny teknologi som går hånd i hånd med kundenes ønske om automasjon.

I dag betraktes automasjon på en yacht ikke som luksus, men som en nødvendighet.

Galeon yacht
 
 

Elektriske aktuatorer forbedrer prosesser

Galeon samarbeider med et voksende nettverk av forhandlere over hele verden (Asia, USA, Europa, Skandinavia, Australia), som bidrar til at selskapet kan bruke nye og innovative løsninger.

Det er et økende krav til energieffektiv automasjon innenfor sjøfartssektoren, og den nye teknologien som brukes innenfor båtbyggebransjen, omfatter stadig oftere elektrisk aktuatorteknologi for å forbedre prosesser, f.eks. generering av trykkluft, vannpumping og ventilasjon.

Galeon forklarer: “Vi valgte LINAK på grunn av løsningene de tilbyr. Produkter fra LINAK setter nye standarder for holdbarhet innenfor området elektriske lineære aktuatorer. Alle komponenter testes med tanke på tøffe vær- og klimaforhold, som temperaturendringer, kontinuerlig vibrasjon, støt og vann. Dette er ekstremt viktig innenfor bransjen luksusyachter, fordi vi er opptatt av sikkerhet, kvalitet og innovasjon.”

 

Fremtidens motorbåtmarked

Ifølge Galeon bringer fremtiden nye muligheter i form av enda bedre utstyrte motorbåter med innovative løsninger og unikt design. På skipsverket i Gdańsk, der båtene blir bygget, deler de denne optimismen.

Produsenten satser på utvikling og å vinne nye markeder samt å gradvis øke salget i eksisterende markeder. Når Galeon kommuniserer med kundene, vet de hvilke løsninger som fungerer best i de forskjellige båtene, og de kan derfor tilby båter som er skreddersydd til kundens forventninger.

Galeon yacht
 

Du kan se flere nydelige båtmodeller på produsentens nettside www.galeon.pl.

Filer

TECHLINE produktoversikt

Oppdag det store utvalget av robuste og kraftige TECHLINE produkter. Bygget for å vare, for hardt arbeid og for tøffe forhold.

Fokus på sjøfart

Uansett hva slags båt du har, kan LINAK bistå med all slags bevegelse ved hjelp av aktuatorer, søyler og betjeninger.

LINAK tester brosjyre

Hver eneste komponent i en aktuator utsettes for omfattende batteritester ved testsenteret hos LINAK. Les mer i denne brosjyren.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss