Kundeerfaring

Bedre utbytte av maisavlingen med en elektrisk justert plukkeplate

Høyere effektivitet, bedre ytelse – det blir stilt stadig høyere krav til landbruksmaskiner. For den tyske spesialisten Geringhoff har nytt utstyr for maishøsting gjort at de kan til tilby kundene sine en løsning som gir maksimalt utbytte av avlingen.

Geringhoff, en spesialist på innhøstingsutstyr til skurtreskere, har respondert på markedets krav til mer effektivt utstyr til maishøsting. Oppfinnelsen deres, som heter "Freedom", er blant annet karakterisert ved at plukkeplaten har et fullstendig nytt design. Takket være det nye og patenterte designet til "Freedom" blir plantene fraktet svært forsiktig gjennom apparatet. Matekjedene er vinklet slik at skjæreprosessen blir optimal og utbyttet av avlingen blir maksimalt.

Fra hydraulisk til elektrisk system
Et nytt spesielt trekk ved den nye plukkeraden er plukkeplatene. Den blir ikke lenger justert hydraulisk. Nå brukes et elektrisk system. Plukkeraden blir justert ved hjelp av en elektrisk aktuator LA36 fra LINAK®.

Bedre utbytte av maisavlingen med en elektrisk justert plukkeplate

Den vinklede fôrkjeden til plukkeradene gjør at utstyret takler forskjellige typer planter bedre.  Føreren av skurtreskeren må justere plukkebredden avhengig av størrelsen på maiskolbene. Forholdet mellom tykkelsen på stilken og kolben er avgjørende for denne justeringen.
Justering gir maksimalt utbytte av avlingen og hindrer at plukkeraden blokkeres. 

 

På annet utstyr for innhøsting av mais, blir plukkeplaten justert ved bruk av et enkeltvirkende hydraulisk system. Men fordi "Freedom" er opptil 12 meter bred, er et enkeltvirkende hydraulisk system ikke nok. Det var grunnen til at designerne hos Geringhoff begynte å tenke på et alternativ til den hydrauliske justeringen.

"Vi ønsket en elektrisk versjon fordi det innebærer mange fordeler," forklarer André Hemmesmann, teamleder for utvikling og design hos Geringhoff. Han forteller at systemets enkelhet var et viktig argument i favør av elektriske aktuatorer. 

"Når man bruker én eller flere hydrauliske sylindere, må signalkablene plasseres langs de hydrauliske kablene for at man skal vite posisjonen. Når man bruker en elektrisk aktuator, trenger man bare én kabel".

Ikke behov for ekstra aktuatorer
Det er heller ikke behov for ekstra ventiler når man bruker elektriske aktuatorer. Med det nye systemet er det bare behov for en samlekabel.

"Det er veldig praktisk å slippe å bruke skurtreskerens hydrauliske system for å justere plukkeplatene. Ved å koble systemet til vårt eget kontrollsystem vil det bli mer selvgående"’ forklarer Hemmesmann.

Når man bruker et elektrisk system, kan man kjøre en programmert prosess der plukkeplatene blir åpnet og lukket dersom platene skulle bli blokkert.

Hvorfor Geringhoff valgte LINAK
Ifølge André Hemmesmann var Geringhoffs beslutning om å bruke LINAK aktuatorer blant annet basert på den velkjente robustheten.

"Fruktsyre, støv, jord og vann kan blokkere aktuatoren. "Vi testet systemet i over to år og er svært fornøyd med hvor pålitelig det er," sier han og konkluderer:

"Et elektrisk system gir mange flere muligheter. Vi kan se for oss mange ting i fremtiden".

Fremtidens landbruk er avhengig av automasjon
Nøkkelordet er automasjon. Med en korresponderende programmering kan du for eksempel raskt åpne plukkeplatene én gang og lukke dem igjen for å hindre en mulig blokkering. Det vil også være mulig å i tillegg bruke et sensorsystem som alltid sørger for en optimal innstilling.

En viktig fordel med LINAK aktuatorer er muligheten for integrert styring (IC). Takket være IC er det enkelt å programmere og integrere aktuatorene i det eksisterende systemet. Aktuatoren mottar kontrollkommandoen, mens elektronikken gjør resten LINAK tilbyr IC aktuators med ulike konfigurasjonsnivåer og forskjellige valgmuligheter. Det finnes også varianter med CAN bus.


Om Geringhoff
Geringhoff ble grunnlagt i 1880, og i årenes løp har selskapet blitt spesialist på innhøstingsutstyr til skurtreskere. I starten drev familiebedriften med smedarbeid og salg av landbruksmaskiner. 135 år senere er Carl Geringhoff Vertriebsgesellschaft mbH & Co. KG en moderne og internasjonalt orientert, maskinteknisk familiebedrift som drives av femte generasjon Geringhoff.

Produksjonen foregår på flere steder. Hovedkvarteret er i Ahlen i Tyskland. De har også produksjonsanlegg i St. Cloud i Minnesota (USA), der det blir produsert innhøstingsutstyr for det nordamerikanske markedet.

Elektriske lineære aktuatorløsninger for landbruksmaskiner fra LINAK® TECHLINE®-avdelingen play-icon

Elektriske lineære aktuatorløsninger for landbruksmaskiner fra LINAK TECHLINE-segmentet

Move for the Future – aktuatorer med integrert styring play-icon

Move for the future - aktuatorer med integrert styring

Filer

Fokus på mobilt landbruksutstyr

Denne brosjyren beskriver løsningene og fordelene som LINAK har gitt landbruksbransjen i over 25 år.

Har du spørsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.