Kontakt oss her
Kundeerfaring

Allsidige løsninger for sikker håndtering av tunge gjenstander

Det australske selskapet Makinex bruker sitt talent for innovasjon og sin store lidenskap for økt effektivitet, til å designe spesialiserte løsninger til mange typer materialhåndtering.

Allsidige løsninger for sikker håndtering av tunge gjenstander

Helse og sikkerhet på arbeidsplassen er første prioritet i mange bransjer, spesielt innenfor materialhåndtering der manuell håndtering utgjør en stor del av arbeidet. Å sørge for sikkerheten til de ansatte samtidig som effektivitet og produktivitet økes, er første prioritet for den Australia-baserte produsenten Makinex, som har bedriftsmottoet "MAKing INefficiencies EXtinct" (MAKINEX).

Makinex har sin base i Sydney og lager unike, innovative og praktiske produkter til mange forskjellige bruksområder. Det blir stadig større fokus på materialhåndtering og hvordan man kan gjøre arbeidsmiljøet tryggere ved å implementere bedre HMS-rutiner. Da Makinex utviklet løsningen, var én av drivkreftene å unngå personskade, og endrede HMS-krav utfordret dem til å skape et unikt produkt som kunne håndtere tunge objekter enkelt og sikkert og som kunne betjenes av bare én person.

 

Tunge løft med én operatør

Makinex designet og fremstilte Powered Hand Truck (PHT), som kan løfte opptil 140 kg gods og betjenes av bare én person. Det er ikke nødvendig med noe sertifikat for å bruke den, og den er derfor et praktisk og allsidig alternativ til gaffeltruck. Med denne universelle løsningen kan operatøren løfte og laste utstyr eller store gjenstander på en sikker måte og med minimal fysisk anstrengelse.

“Det unike designet gjør det mulig for én operatør å løfte og laste direkte på en bil eller et annet kjøretøy… Den kan også brukes til å plassere utstyr og gjenstander på benker for videreprosessering,” sier Michael Chen, Global Production Manager hos Makinex.

Allsidige løsninger for sikker håndtering av tunge gjenstander
Allsidige løsninger for sikker håndtering av tunge gjenstander
 

Makinex visste at produktet de utviklet, måtte ha en betydelig løftekapasitet ved løfting av gods. Dette er spesielt viktig på arbeidsplasser innenfor byggebransjen, gulvlegging og landskapsarkitektur, der håndtering av tunge og store gjenstander er vanlig. En elektrisk aktuator tåler belastningen, og i motsetning til en hydraulisk løsning, er den vedlikeholdsfri eller krever minimalt vedlikehold, noe som er kostnadsbesparende på lang sikt.

 

Dokumentert reduksjon av sikkerhetshendelser og personskader

Michael Chen beskriver fordelene ved dette nisjeproduktet på følgende måte: “Den eliminerer bruken av upraktiske og farlige lifter for én eller to personer og reduserer risikoen for muskelstrekk og ryggskader som skyldes tunge løft”.

Sammen med Australias største utleiefirma, Kennards Hire, har Makinex prøvd ut Powered Hand Truck på forskjellige arbeidsplasser. Tilbakemeldingene etter denne utprøvingen viste cirka 30 % reduksjon av sikkerhetshendelser og personskader, som f.eks. ryggstrekk, på arbeidsplassene. Andre tilbakemeldinger fra utprøvingen var at Powered Hand Truck er enkel å håndtere og i tillegg er fullstendig vedlikeholdsfri, noe som bekrefter at den ikke bare er sikker, men også svært effektiv.

Allsidige løsninger for sikker håndtering av tunge gjenstander
 

Samarbeid med LINAK

Da Makinex utviklet produktet, trengte de en leverandør som kunne bidra med en elektrisk aktuator til å drive kranarmen som løfter gjenstandene. LINAK aktuator LA36 med integrert styring (IC) ble valgt som den beste løsningen til selskapets unike produkt, fordi den innebærer førsteklasses programvare og ingen ekstra kontrollboks eller kabler, noe som gjør installeringen svært enkel.

“Vi valgte LINAK på grunn av det gode omdømmet de har og fordi produktene deres har den høyeste kvaliteten innenfor bransjen elektriske aktuatorer. Den lokale supporten i Australia er virkelig god,” sier Michael Chan og fortsetter: “IC-varianten av aktuatoren var det beste valget for oss med tanke på hva vi trengte å programmere, f.eks. innstilling av en strømgrense i tilfelle noen prøvde å løfte tyngre enn maksimal belastning. Den er også enkel å feilsøke om det skulle være nødvendig, fordi den kan generere feilrapporter”.

Og det slutter ikke med det for Makinex. Det er økende etterspørsel etter ergonomiske løsninger over hele verden, og LINAK vil fortsette å støtte det voksende selskapet MAKINEX.

Hvis du vil vite mer, kan du besøke nettsiden LINAK® TECHLINE® eller kontakte din lokale representant for LINAK.

Du finner mer informasjon om Powered Hand Truck på nettstedet til Makinex.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss