Teknologi og trender

Vaskbarhet er et bidrag i kampen mot sykehusinfeksjoner

Streng hygiene på sykehus er viktig. Hos LINAK har dette vært et hovedfokus i over 30 år, og i dag er mange av våre aktuatorløsninger fullt vaskbare. Dette gjør at sykehuspersonalet kan vaske sengene i moderne automatiske vaskesystemer med varmt vann og sterke rengjøringsmidler.

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) får flere hundre millioner pasienter infeksjoner mens de er på sykehus. I i-land er det anslått at 7 % av pasientene får en infeksjon. I u-land er det minst 10 %. 

Se for deg de humane og økonomiske fordelene ved å få ned disse tallene. 

Hos LINAK tar vi også hygiene ekstremt alvorlig. Standarden IEC60601 krever at helseutstyr som er spesifisert som vaskbart og som maskinvaskes i et automatisk vaskesystem, skal fungere normalt etter testen. Men for LINAK er dette langt fra godt nok. Vi vil at våre produkter skal fungere upåklagelig - også etter flere år med hyppig vasking i moderne vaskesystemer. Derfor tester vi vesentlig mer enn det som er beskrevet i 2017-normen.

Hard testing av utstyr burde være obligatorisk
Helt fra starten har LINAK vært opptatt av velværet og sikkerheten til sluttbrukerne - både pasientene og helsearbeiderne. Vi har derfor hatt et fast fokus på kunden og har hele tiden hatt absolutte krav til kvalitet og høy ytelse. Dette omfatter å hjelpe kundene med å forberede seg på fremtiden - en fremtid med høye standarder og enda større fokus på hygiene. 

Vi søker perfeksjon og det aller beste og har derfor etablert et R&D testsenter der produktene våre blir testet til bristepunktet over flere dager. Når det gjelder vaskbare løsninger, er det LINAK som driver den pågående utviklingen mot høyere internasjonale standarder. I 2017 økte vi faktisk antallet vaskesykluser i testene våre betydelig som en del av vårt satsning på å forlenge levetiden til justerbart helseutstyr.

Vi gransker resultatene av den kontinuerlige testingen nøye, undersøker materialer og utvikler sterkere komponenter, og ingeniørene hos LINAK arbeider for å optimalisere funksjon og design for grundig og gjentatt vasking med sterke rengjøringsmidler.


Krev utstyr som oppfyller internasjonale standarder
LINAK produkter for helseutstyr overgår kravene i flere obligatoriske standarder og sertifiseringer. Når det gjelder vaskbarhet, skal produktene oppfylle de nyeste og strenge kravene som er satt ved LINAK testenter: LINAK IPX6 Washable DURA™ Fra nå av vil vårt produktsortiment for vaskbart helseutstyr oppfylle kravene til denne strenge standarden. 

Vi mener at vaskbart helseutstyr vil bidra til å redusere antall pasienter som får infeksjon på sykehus. Derfor flytter vi kontinuerlig standarden!


 

Historien bak medisinsk hygiene
På midten av 1800-tallet ble det utført et par studier som hadde så overraskende resultater at de forandret de grunnleggende helseprosedyrene for alltid. I 1843 publiserte den amerikanske legen Oliver Wendell Holmes er artikkel der han hevdet at barselfeber, en dødelig infeksjon hos kvinner under fødsel eller kort tid etter, skyldtes smitte fra pasient til pasient via legen. Men det skjedde ikke uten protester! 
Holmes mente også at bedre hygiene på sykehus generelt ville redusere spredningen av sykdommen betydelig. Han møtte bred motstand fra legekollegene sine på den tiden. Noen få år senere publiserte imidlertid den ungarske legen Ignaz Semmelweis publiserte en studie som ga udiskutable bevis for at bruk av antiseptisk hånddesinfeksjon blant leger og jordmødre ga dramatisk færre dødsfall blant nybakte mødre. 
Kritikken stilnet, og siden har hygiene vært en viktig del av medisinsk praksis. 
 


LINAK IPX6 Washable DURA™ play-icon

LINAK IPX6 Washable DURA™

Skaper nye standarder for vaskbart utstyr. play-icon

Skaper nye standarder for vaskbart utstyr.

Filer

MEDLINE & CARELINE produktoversikt

Oppdag et bredt spekter av innovative MEDLINE & CARELINE produkter som kan bidra til å forbedre dine sykehus- og helseprodukter.

Har du spørsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.