Teknologi og trender

Kraft og hastighet som skaper effektiv bevegelse av sykehusutstyr

For mange typer helseutstyr, som operasjonsbord, benker, senger og røntgenutstyr, kan et kraftfullt aktuatorsystem være en måte å oppnå den effektiviteten som er nødvendig for optimal pasientbehandling.

Det er to trender som i stor grad påvirker moderne pasientomsorg og utviklingen av sykehusutstyr. En aldrende befolkning og et økende fedmeproblem. Denne kombinasjonen fører til stadig flere pleietrengende pasienter.

Derfor satser vi nå på utvikling av mye sterkere systemer for justerbart helseutstyr, der presisjon, kontroll og hastighet er nøkkelord. 

For å møte behovet for høyere løftekapasitet og for å oppnå den nødvendige effektiviteten for fremtidens pasienter, må produktet ditt ha to egenskaper: kraft og hastighet!

Kraftfulle systemer designet for avansert bevegelse
I over 35 år har LINAK kontinuerlig fulgt utviklingen av justeringssystemer for helsesektoren - og har i noen tilfeller vært pådriver for denne utviklingen. Vi har flere utprøvde og testede aktuatorer og løftesøyler, som LC3, LA20 og LA40 HP, som skaper den holdbare bevegelsen som ditt produkt trenger, mens LINAK® OpenBus™ kontrollboks sørger for koordinering, presisjon og kontroll.

Når du kombinerer kontrollboks CO71 med noen av de nevnte produktene, kan du stole på at du har mer enn nok kraft og feilfri funksjon selv i svært krevende pleiesituasjoner. Du får med andre ord ekstra løftekapasitet uten at det går ut over hastigheten.


Bygg ditt eget kraftfulle produkt
Mange av produktene fra LINAK® er designet for å møte det voksende behovet for kraft og hastighet. Ta en titt på det enorme produktutvalget til LINAK, og du vil finne et bredt spekter av pålitelige og grundig testede produkter – og alle kan kombineres og er enkle å integrere. 

Dersom du trenger ekstra høy kraft og hastighet for å skape kraftfulle og raske bevegelsesmønstre hos avansert medisinsk utstyr, anbefales en kombinasjon av disse produktene:

  • kontrollboks CO71 (350 W SMPS)
  • portkoblingsboks PJ2 (gir to ekstra kanaler)
  • løftesøyle LC3 (6000 N, 29 mm/s, høyt bøyemoment)
  • lineær aktuator LA40 HP (8000 N ved full slaglengde)
  • lineær aktuator LA31 (både skyver og trekker)
  • og vår elegante inline aktuator LA20 (2500 N, når design og størrelse teller)

Håndbetjening HB80 hjelper deg å utnytte bevegelsespotensialet til systemmønstrene samt posisjonsminnet i kontrollboksen. Om du bruker en ekstra CO71 og kobler de to kontrollboksene med en LINAK® CO-Link™, får du dobbel kraft, dobbelt så mange kanaler og nærmest ubegrensede muligheter.

 
Løftesøylen LC3 setter standarden for vertikal løfting play-icon

Løftesøylen LC3 setter standarden for vertikal løfting

LA40 video play-icon

LA40

Filer

Kraft og hastighet

Dine produkter kan ha både kraft og hastighet. LINAK systemer gir ekstra løftekapasitet uten at det går ut over hastigheten eller sikkerheten.

Fokus på benker og bord

Fleksibel funksjonalitet og forbedret ergonomi er noen av dagens krav til behandlings- og undersøkelsesbenker.

Fokus på pasientsenger

Når man ønsker å finne måter å gjøre pleietrengende mennesker mer selvstendige på, er sengen et opplagt sted å starte. LINAK tilbyr den perfekte tilpasning til forskjellige konstruksjoner for pasientsenger.

Løftesøyle LC3 setter standarden for vertikale løft

Den er stillegående og kraftfull og gir høyere sikkerhet rundt avansert medisinsk utstyr, som operasjonsbord, kirurgistoler og røntgenutstyr.

MEDLINE & CARELINE produktoversikt

Oppdag et bredt spekter av innovative MEDLINE & CARELINE produkter som kan bidra til å forbedre dine sykehus- og helseprodukter.

Har du spørsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.