Kontakt oss her
Nyheter 20. juni 2023

Betjeningspanelet DPG vinner Red Dot Award for produktdesign

Betjeningspanelet LINAK DPI har mottatt Red Dot Award 2023 i kategorien «Product Design» for sin innovative funksjonalitet og innebygde anti-kollisjonsfunksjon, som gjorde stort inntrykk på juryen.

Produktsjef Nicki Pedersen, innovasjon og design, og produktsjef Birgitte Holm-Melin i LINAK mottok Red Dot-sertifikatet for betjeningspanelserien DPI på Red Dot-gallaen i Essen i Tyskland. (© Red Dot)

Hvert år går Red Dot Award: Product Design ut på å finne årets beste produkter. Produktene som blir valgt ut av Red Dot-juryen som vinnere av en pris, kan være estetisk tiltalende, funksjonelle, smarte eller innovative, men felles for alle er enestående design.

I år var det betjeningspanelserien LINAK DPI, med sitt strømlinjeformede utseende, sin intuitive funksjon og innebygde anti-støtsensor, som mottok Red Dot Award, det offisielle seglet til den internasjonalt anerkjente Red Dot Design Competition.

 

En unik kombinasjon av design og innovasjon

For LINAK er det en spesiell ære å motta en ettertraktet Red Dot i Red Dot Award: Produktdesign 2023-kategorien. Selve designen var en av nøkkelfaktorene i utviklingen av betjeningspanelserien DPI.

Vi har skapt en ny, slank og elegant design uten tradisjonelle funksjonsknapper på betjeningspanelet. Enkelt forklart er knappene på et tradisjonelt betjeningspanel alltid et kompromiss; de er sjelden intuitive for brukerne og de kompliserer design og teknikk, og derfor bestemte vi oss for å flytte disse avanserte funksjonene til en app.

Når det foreligger oppdateringer eller nye funksjoner, er det raskt og enkelt for sluttbrukeren å oppdatere Desk Connect-appen (finnes for iOS og Android ), noe som gir produktet lengre levetid.

I tillegg er DPI det første betjeningspanelet med innebygd anti-kollisjonssensor, en innovativ teknologi fra LINAK som gir utmerket antikollisjonsfunksjon.

Betjeningspanelet LINAK DPI1K – enkel justering av et sitte/stå-skrivebord ved å trykke vippebryreteren opp eller ned
 
Nicki Pedersen, produktsjef for innovasjon og design i LINAK.
 

Innebygd anti-kollisjonsfunksjon imponerte Red Dot-juryen

I tillegg til den strømlinjede funksjonaliteten og utseendet til DPI, ble juryen imponert over den integrerte anti-kollisjonssensoren som bidrar til å hindre skade på skrivebordet eller objekter over eller under skrivebordet ved bevegelse.

Funksjonen med å justere høyden på skrivebordet bare ved hjelp av vippebryteren gjorde også inntrykk. Brukeren kan da heve eller senke skrivebordet uten å ta øynene vekk fra skjermen, en funksjon som ble lagt merke til.

Du kan ta en nærmere titt på DPI-serien i Red Dots online-utstilling her og på produktsidene her: DPI1K og DPI1C med display.

LINAK DPI1K og DPI1C: betjeningspaneler med innebygd anti-kollisjonssensor – beskytter sitte/stå-skrivebordet
 
 

Og forresten ... vi gjorde det igjen!

Ikke for å skryte, men dette er ikke den første prisen som DPI-serien har vunnet. Den mottok også en «Special Mention» -pris for Excellence in Business-to-Business Office Solutions på den prestisjetunge German Innovation Awards.

Det er dessuten andre gang at LINAK har vunnet en Red Dot for sine innovative betjeningspaneler. Den første gangen var for betjeningspanelserien DPG i 2018.

 

Hva er Red Dot Award?

«Red Dot Award: Product Design» har røtter så langt tilbake som 1955. Siden den gang har denne årlige prisen blitt tildelt årets beste produkter. Tro mot mottoet: «På jakt etter god design og innovasjon» evaluerer en internasjonal jury produktene etter individualitet og originalitet. I 2023 ble produkter fra 60 land sendt inn og bedømt i 51 konkurransekategorier av en jury bestående av 43 medlemmer.

 
 
 

 

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss