Nyheter 3. desember 2018

Ventiler med elektriske aktuatorer optimaliserer prosessene innenfor avløpsvannbehandling.

På moderne renseanlegg bidrar filtrering av fosfor til å spare energi og redusere kostnader. LINAK® aktuatorløsninger bidrar til å optimalisere prosessen med ekstrahering av fosfor ved bruk av automatiserte ventiler.

For å være i stand til å styre prosessene på et moderne renseanlegg trengs en rekke aktuatorer for å oppnå pålitelig ventilkontroll. Automasjon og enkel styring av ventiler krever riktig oppstilling, og LINAK har oppfunnet den optimale aktuatorløsning for dette. Den er ekstremt holdbar, enkel å styre både automatisk og manuelt og enda enklere å installere.

Marselisborg renseanlegg ligger utenfor Århus i Danmark. Her finnes et system som består av en dekanteringssentrifuge, sedimentasjonstanker og gjenvinningsreaktorer, som ekstraherer fosfor fra vannet. Dette systemet gjør at anlegget sparer energi under den biologiske behandlingen. Det hindrer også avleiringer på innsiden av rørene, noe som ellers ville sinket prosessen og til syvende og sist ødelagt rørene.

Elektriske aktuatorer baner vei for energisparing
LINAK® spiller en viktig rolle i styring av vann fra dekanteringssentrifugen og over i sedimentasjonstankene. Det er viktig at denne prosessen er helt pålitelig slik at man får en optimal ekstraksjon av fosfor.

Det ekstraherte produktet kalles struvitt og er et populært gjødningsmiddel hos mange gartnere og greenkeepers. Struvitten selges, og renseanlegget sparer penger ved å redusere energiforbruket og vedlikeholdskostnadene.

Ventiler med elektriske aktuatorer optimaliserer prosessene ved behandling av avløpsvann
 

Holdbare elektriske aktuatorer som er enkle å installere
Ventiler utstyrt med LINAK elektriske aktuatorer gjør denne prosessen mulig. De er testet med tanke på å tåle de tøffeste forhold – i år etter år. De spesialdesignede festebrakettene (designet for ISO flenser F07 og F10) gjør dem ekstremt enkle å integrere og installere. Når det er oppstilt, er systemet like enkelt å betjene og styre – enten via en ekstern enhet (WCU) eller en SCADA-løsning.

Ventiler med elektriske aktuatorer optimaliserer prosessene i renseanlegg
 

Dersom du vil vite mer om hvordan elektriske aktuatorer kan forbedre moderne renseanlegg, kan du kontakte din lokale representant for LINAK.

Har du spørsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Abonner på nyheter fra LINAK

Hold deg oppdatert om hvordan aktuatorteknologi følger tidens megatrender og møter morgendagens globale utfordringer.