Kontakt oss her
Kundeerfaring

Vindusautomasjon øker komforten for kresne luksusbåteiere

Elektrisk vindusautomasjon gir en konkurransefordel for båtprodusentene, samtidig som det øker komforten for kresne luksusbåteiere.

ALFABs løsning til vindusautomasjon på en luksusbåt ved bruk av en LINAK aktuator

Ligg i tet i konkurransen

Den kompetitive båtbransjen drives av sluttbrukernes krav til kvalitet, god komfort og særpreg. ALFAB Auto-Marine Glazing Solutions så behovet for letthåndterlige vinduer i luksusbåter og har ved bruk av LINAK aktuatorer og motorkontroller skapt et enestående og innovativt system til automatiserte vertikale skyvevinduer.

I over 60 år har det australske, familieeide og familiedrevne selskapet ALFAB Auto-Marine Glazing Solutions, som har anlegg i Melbourne og Brisbane, produsert skreddersydde vindus- og dørsystemer til de fleste av landets produsenter av båter og motorkarosserier.

ALFAB legger stor vekt på forskning og utvikling, godt håndverk, eksklusive materialer og tilpasninger for å oppfylle applikasjonskravene i det lokale og globale markedet.

Automasjon av enkeltvindu fra ALFAB Auto Marine Glazing Solutions
 

Mangelen på automatiserte båtvinduer samt økt etterspørsel fra sluttbrukerne etter differensiering og høyere komfort, ga ALFAB en mulighet til å oppfylle behovet i markedet ved å tilby en unik løsning for marine bruksområder, en løsning som holder dem i tet i konkurransen.

ALFAB dro fordel av sin langvarige relasjon med LINAK, og dermed tilgang til effektiv leveranse, teknisk støtte og kvalitetsprodukter, da de skapte det nye, elektrisk styrte, vertikale skyvevindusystemet, som innebærer en plug&play-løsning for kunden.

ALFAB Auto Marine Glazing Solutions Vindusautomasjon
 
 

Designet med tanke på effektivitet og komfort

Den automatiserte vindusapplikasjonen ble designet slik at aktuatoren skulle være helt innebygget mellom vindu og vegg, der det er begrenset plass. For å oppfylle dette kravet anbefalte LINAK den elektriske aktuatoren LA29 på grunn av det kompakte designet.

Når det gjelder båter, er god plass en luksus. Det kompakte designet til LA29 kombinert med ytelsen, prisen og monteringsfordelene, gjorde den til den optimale løsningen.

Det vertikale skyvevindusystemet er automatisert gjennom et kabeldriftsystem som har en to-til-én skyv/trekk-bevegelse.

I tillegg til LA29 ble det anbefalt å bruke TR-EM-208 motorkontroll som er designet for å styre en enkeltaktuator.

 

Fremtidens automasjon innen båtproduksjon

Aktuator LA29 fra LINAK har vært brukt i alle automatiserte produkter fra ALFAB som er bygget til dags dato, og innebærer den nyeste løsningen innen vindusautomasjon. I fremtiden vil ALFAB fortsette utviklingen av avanserte automasjonsprodukter og utvider for tiden sortimentet med svingdører, skyvedører, markisevinduer og horisontale skyvevinduer. ALFAB har som mål å utvikle produkter som har den ultimate "wow"-faktoren for sluttbrukeren.

Kontakt LINAK TECHLINE dersom du ønsker spesifikasjoner og informasjon om flere aktuatorløsninger for marine bruksområder.

Du kan lese mer om ALFAB på nettstedet deres.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss