Kundeerfaring

Elektrisk bevegelse gir optimal håndtering innenfor industriproduksjon

Det franske selskapet MZR har spesialisert seg på løsninger innenfor industriproduksjon, og eieren av selskapet opplever økende etterspørsel etter elektriske bevegelsesløsninger innenfor dette området. Og for ham er det ikke et tilfeldig sammentreff.

For Frederic Mazoyer er elektrisk bevegelse alltid førstevalget. Selv om han også bruker pneumatikk og hydraulikk i sine produkter for håndtering innenfor industriproduksjon, er fullstendig klar over fordelene ved elektrisk bevegelse. Bevegelsen er presis, og det er mye mer miljøvennlig. Elektriske aktuatorer bruker energi bare når de er i bevegelse. Pneumatikk og hydraulikk krever kompressorer. 

Mazoyer grunnla selskapet MZR i 2006. Ideen var å tilby produkter og løsninger til industriproduksjon. Og da er fleksibilitet og mobilitet viktige faktorer. 

"I mange produksjonslinjer er prosessene og kravene i stadig endring. Bedriftene må kontinuerlig justere og endre produksjonslinjene. Og det er her våre produkter kommer inn. Vi sørger for optimal arbeidsflyt", forteller Frederic Mazoyer.

MZR har som mål å tilby optimal produksjon med Plug & Play™-løsninger. Elektriske aktuatorer fra LINAK er viktige komponenter i produktene til selskapet hans. De setter håndteringsprodukter i bevegelse og skaper et arbeidsmiljø som har den nødvendige fleksibiliteten.

Elektrisk bevegelse gir optimal håndtering innenfor industriproduksjon
 

Elektriske aktuatorer for flere formål
Et viktig segment innenfor produktutvalget til MZR er monteringsbord i forskjellige varianter og med forskjellige funksjoner. I tillegg til monteringsbord der høyden justeres ved bruk av en saksemekanisme, tilbyr MZR tiltbare monteringsplattformer. Store glassplater, fasadepaneler og andre bygningselementer blir enkelt maskinprodusert og blir deretter tiltet for transport eller ytterligere montering. 

MZR bruker LINAK® elektriske aktuatorer til tiltfunksjonen. De har tilstrekkelig pådrag og er enkle å integrere i et eksisterende elektrisk system. I motsetning til pneumatikk og hydraulikk kan bevegelsen styres helt nøyaktig. Bruk av batterisystemer gjør de mobile monteringsbordene fleksible i bruk, og komponentene er enkle å forflytte i en produksjonslinje.

Elektrisk bevegelse gir optimal håndtering innenfor industriproduksjon

"Det er viktig for oss at brukerne alltid kan arbeide i den beste stillingen," forklarer Frederic Mazoyer. "Dette øker bekvemmeligheten og effektiviteten, men fremfor at forebygger det muskelplager."

Attraktivt med høydejusterbare arbeidsområder i produksjonslinjer MZR tilbyr et utvalg av forskjellige mobile arbeidsbenker der høyden justeres ved bruk av en saksemekanisme. Ofte må store og tunge deler flyttes på. Det er da man virkelig ser fordelene ved å bruke LINAK aktuatorer.

 

LINAK lineær aktuator LA36 har et pådrag på opptil 10 000 Newton. Dersom det ikke er nok, benyttes to aktuatorer som beveger seg helt parallelt takket være den integrerte elektronikken. På grunn av muligheten for integrert styring (IC) er det enkelt å parallellkjøre aktuatorer.

Flere fordeler ved bruk av aktuatorer med IC
LINAK har hatt elektriske aktuatorer med integrert styring i produktutvalget en god stund. Aktuatorer med IC gir mange valgmuligheter. LINAK tilbyr fire aktuatortvarianter med IC: Basic, Advanced, Parallel og en variant med BUS-kommunikasjon. Dersom flere aktuatorer må bevege seg parallelt, er varianten Parallel det riktige valget. Opptil åtte identiske IC aktuatorer kan kombineres og kjøres parallelt. Det er ikke nødvendig med ekstra kontroller eller kabler. Aktuatorene kommuniserer direkte med hverandre gjennom sitt eget BUS-system.

"For våre produkter trenger vi stille og kraftfull bevegelse. LINAK aktuatorer har en myk start, helt i tråd med våre krav," sier Frederic Mazoyer. De fleste komponentene veier opptil 300 kg. I tillegg til pådraget for bevegelsen, har de lineære aktuatorene en sikker selvopprettholdende kraft. "Også der skiller produkter fra LINAK seg ut," sier Mazoyer.  

Takket være elektriske funksjoner i alle typer arbeidsprosesser krever produksjon mindre energi enn for noen tiår siden. Hos MZR spesiallages alle produkter etter kundens ønsker. Det betyr at kravene kan variere betydelig. Alle aktuatorer gir imidlertid optimal ergonomi for daglige arbeidsoppgaver innenfor produksjon. Elektriske aktuatorer fra LINAK gir stille, energibesparende og pålitelig bevegelse.

6 tips for en ergonomisk bedre arbeidsdag med LINAK play-icon

6 tips for en ergonomisk bedre arbeidsdag med LINAK

Filer

Fokus på industriautomasjon

I denne brosjyren presenterer vi forskjellige alternativer for plassering av aktuatorsystemer som kan øke produktiviteten ved industriautomasjon.

Har du spørsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.