Kontakt oss her
Kundeerfaring

Bedre ergonomi ved bygging av kontrollkabinett

I 1999 startet Hartmuth Bauer enmannsbedriften Bauer Systeme i Bretten i Tyskland, og siden har den utviklet seg til et innovativt og voksende selskap for automatisering av maskiner og systemer. For Hartmuth Bauer gir en ergonomisk optimal arbeidsstasjon alltid høyere effektivitet: "Før var det ikke en behagelig jobb å sammenstille et kontrollkabinet". Hartmuth Bauer er overbevist om at man ikke kan levere godt arbeid hvis man har vondt i ryggen det meste av arbeidsdagen.

Ergonomisk justering med LINAK aktuatorsystemer i Bauer Systems sammenstillingsbord

Bauer har bygget kontrollkabinetter i over 20 år. Etter hvert som selskapet vokste, ønsket han å skape en ergonomisk optimal arbeidsplass for de ansatte, og han begynte å lete etter en løsning. Det han fant var dessverre skuffende. "Vi innså raskt at de som hadde designet disse bordene, aldri hadde sammenstilt et kontrollkabinett", forteller Hartmuth. Hen begynte derfor å designe sitt eget sammenstillingsbord. Han utviklet en spesiell løsning for å feste sammenstillingsplaten med hurtigklemmer, og det var viktig for ham at bordet kunne tiltes og justeres i høyden.

 

Et elektrisk system

Elektrisk justering er den beste løsningen for Hartmuth Bauer, men bare så lenge ingen behøver å snuble i kabler. Bauer Systems tilbyr derfor sammenstillingsbord med oppladbare batterier til lineære aktuatorer som muliggjør høydejustering og tilting. "Vi eksporterer våre sammenstillingsbord også til det amerikanske markedet. Derfor tilbyr vi produkter med en lastekapasitet på opptil 500 kg", forklarer René Alldinger, administrerende direktør og aksjonær i selskapet, som nå har mer enn 30 ansatte. Ved så høy belastning er det bare noen få lineære aktuatorer som oppfyller kravene til jevn og presis justering. Bauer Systems bruker LINAK® produkter.

To LINAK lineære aktuatorer av typen LA34 justerer høyde og tilt på sammenstillingsbordet av stål. LA34 brukes både innenfor helsesektoren og industrien. Lydnivået er under 50 dB(A) (jf. DS/EN ISO 3743-1), og med en kapasitet på opptil 10 000 N (skyvkraft), kan den brukes til sammenstilling av svært tunge kontrollkabinetter. Justeringsmulighetene gjør det mulig for den ansatte å komme rundt hele kontrollkabinettet på en ergonomisk riktig måte. Og takket være batteriet kan sammenstillingsbordet flyttes fritt rundt i alle verksteder eller industrimiljøer. De to aktuatorene drives av et 73,25 Wh litiumbatteri. Kombinert med kontrollboks COL50 og håndbetjening HB80 utgjør de lineære aktuatorer en enestående løsning.

LINAK elektrisk aktuator LA34 i Bauer Systems sammenstillingsbord
 
 

Praktisk relevans som grunnlag for suksess

"Kontinuerlig utvikling og forbedring av produkter er svært viktig for oss og er først og fremst basert på vår praktiske erfaring", sier Hartmuth Bauer. Praktisk relevans var også grunnlaget for at sammenstillingsbordet ble en suksess. Det var da Bauer Systems fikk besøk av en kunde, at ballen begynte å rulle. Snart la andre selskaper merke til sammenstillingsbordet, og det fant raskt et marked. I dag brukes det mer enn 3000 sammenstillingsbord i en rekke bedrifter.

Det nyeste produktet i porteføljen til Bauer System er sammenstillingsbord MT1100-HSV. Det er utstyrt med en ekstra dreieenhet som muliggjør presis innføring av monteringsplaten i rammen til kontrollkabinettet ved hjelp av en spindel og en sveiv. "Med dette sammenstillingsbordet kan en tekniker sette på plass monteringsplaten uten hjelp. Vanligvis krever denne oppgaven 2-3 personer», forklarer René Alldinger.

 

Elektrisk løftesøyle i sammenstillingsbord

Bauer Systems bruker en elektrisk løftesøyle fra LINAK også i sin EWorkSTATION 4,0. Dette bordet er en mobil, høydejusterbar ergonomisk arbeidsstasjon for kabelmontering eller konstruksjon av koblingsanlegg. Med tilleggsutstyr som monitorstativer, kabeltrommelholdere eller andre deler er dette et flerfunksjonelt bord. Hele bordet heves med to LINAK løftesøyler DL6, og med en lastekapasitet på opptil 800 N er hver av de tredelte søylene kraftige nok til å heve bordet.

Den elektriske justeringen av både sammenstillingsbord og arbeidsstasjon gir ergonomisk riktige arbeidsstillinger i ulike arbeidstrinn. Takket være erfaring og rask implementering har Bauer Systems muliggjort ergonomisk optimal konstruksjonen av kontrollkabinetter over hele verden.

LINAK elektrisk aktuator til Bauer Systems MT1100-HSV sammenstillingsbord
 

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss