Kontakt oss her
Teknologi og trender

Undersøkelse: Påminnelser hjelper kontorpersonell til å utnytte sine sitte/stå-bord

En teknisk artikkel og en kasusstudie utført av LINAK og partnere viser at kontorarbeidere bruker bordets stå-funksjon mer når de blir minnet om det.

Teknisk artikkel: Påminnelser hjelper kontorpersonell til å utnytte sine sitte/stå-bord

Ville brukere av sitte/stå-bord ha nytte av en vennlig påminnelse og derved få mer ut av sine bord? LINAK ønsket å finne ut av det.

Teknisk artikkel viste hvordan brukerne ble motivert   
I en studie som ble utført av det danske byrået for adferdsdesign / KL.7, ønsket vi å finne ut hvor stor (om noen) effekt påminnelser hadde på kontorarbeideres bruk av sitte/stå-funksjonen til sine høydejusterbare kontorbord. Vi fikk 65 personer på 3 forskjellige arbeidsplasser til å teste forskjellige typer påminnelser, for å finne ut om intervensjoner bidro til å forandre atferden til disse personene.

Det var helt tydelig at påminnelser økte bruken av sitte/stå-funksjonen
I studien fant man at kontorarbeidere som vanligvis ikke ville stå ved bordet sitt, brukte stå-funksjonen i 12 minutter mer hver dag dersom de ble minnet om det. Den viste også at kontorarbeidere som tidligere hadde lave ambisjoner om å bruke stå-funksjonen, økte sin ståtid med 43 minutter per dag - takket være påminnelsene. 

Kasusstudien viste nytten av LINAK påminnelsesfunksjon for sitte/stå-bord
Det ble utført en kasusstudie for å teste den forventede motiverende effekten av påminnelser. Studien ble designet for å vise hvorvidt LINAK påminnelsesfunksjon for sitte/stå-bord kunne ha en positiv innvirkning på sitte/stå-atferden til kontorarbeidere. Kasusstudien hadde en testgruppe på 40 personer som arbeidet hos det tyske selskapet Diamant Software. Studien ble utført av det tyske "Institut für Gesundheit und Ergonomie" i samarbeid med LINAK. 

Testgruppen ble motivert av sitte/stå-påminnelser
I kasusstudien ble testgruppen delt i to: halvparten fikk et "sett for sitte/stå-påminnelse" (f.eks. Desk Panel DPG med påminnelsesfunksjon, samt Desk Control™ app og programvare med notifikasjoner) - de andre fortsatte med et enkelt betjeningspanel for kontorbord. Kasusstudien viste at kontorarbeidere som fikk "kit'et for sitte/stå-påminnelse", oppga brukervennligheten til sine høydejusterbare bord som "god" og samtidig benyttet seg mer av sitte/ stå-funksjonen - med andre ord: de endret adferd. Spesielt Desk Control programvare, som minner brukerne om å reise seg ved hjelp av en notifikasjon på dataskjermen, var populær blant deltakerne i testgruppen.

Lær mer om effektene av påminnelsefunksjonen til sitte/stå-bord
Individuelle faktorer er selvfølgelig avgjørende når det gjelder å innarbeide en ny vane. Vår teknologiske forskning og kasusstudie viser imidlertid tydelig at påminnelser er lovende verktøy for kontorarbeidere som ønsker en bedre utnyttelse av sine sitte/stå-bord. 

Nedenfor kan du lese mer om den teknologiske forskningen og kasusstudien.

 
play-icon

Desk Panels DPG – Designet for å forme adferd

Filer

Referansehistorie: Måling av effekten av sitte/stå-påminnelser

En referansehistorie om den motiverende effekten av påminnelser til ansatte som jobber ved arbeidsbord med elektrisk høydejustering.

Gjør kontorarbeidere sunnere (fullversjon)

Whitepaper studerer effekten av at kontorarbeidere får en påminnelse om å bruke sitt høydejusterbare bord.

Gjør kontorarbeidere sunnere (kortversjon)

Forkortet versjon med nøkkelfunn vedrørende effekten av at kontorarbeidere får en påminnelse om å bruke sitt høydejusterbare bord.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss