Teknologi og trender

Fordeler ved bevegelse

Bruk av LINAK løftesøyler og lineære aktuatorsystemer innebærer en rekke fordeler når de er integrert i justerbare kontorbord, industrielle og tekniske arbeidsstasjoner samt kjøkken.

Det er utfordrende å la mange ansatte bruke et felles bord av standard størrelse. Justerbare bord gir brukerne muligheten til å velge de arbeidsposisjonene som passer best for deres kropp. Det bidrar til å forebygge ubehag og plager som skyldes feil bordhøyde, for dårlig benplass og tastatur/monitor som er plassert for høyt for brukeren. 

Øk produktiviteten til staben din
Vi trenger å reise oss fra stolen og bevege oss, minst fem minutter per time. Mikropauser forebygger utmattelse. Mange ansatte har ikke mulighet til å forlate arbeidsstasjonen sin en gang i timen. Med et sitte/stå-bord kan de ta pause fra en statisk stilling uten å forlate arbeidet sitt. 

Skap fleksible arbeidsstasjoner
Med elektriske justerbare bord kan brukerne raskt justere bordet til den nåværende arbeidsoppgaven, bare ved å trykke på en knapp. Dersom for eksempel en kollega eller en kunde kommer innom, kan du enkelt justere bordet til en bekvem høyde for et møte eller for gruppearbeid. Som en ekstra bonus vil møter og spontane besøk bli kortere når dere står. 

De ansatte opplever bedre helse og trivsel
Studier har vist at det å veksle mellom sittende og stående stilling, fører til mindre ubehag og minsker den utmattelsen mange føler på slutten av arbeidsdagen. 

Programmer for fysisk aktivitet på arbeidsplassen har også vist seg å redusere sykefraværet med opptil 32 prosent (kilde: James A Levine, MD, PhD, Mayo Clinic og Selene Yeager)
En studie fra Mayo-klinikken viser at du kan forbrenne 340 kalorier ekstra per dag dersom du arbeider stående i to timer daglig, i stedet for å sitte. 

Forebygg skader
Å tilpasse arbeidsstasjonen til dine personlige behov kan redusere årsakene til arbeidsrelatert overbelastning. Å veksle mellom sittende og stående stilling gir kraftig redusert risiko for problemer forårsaket av en statisk kroppsholdning eller stilling.
Regelmessig fysisk aktivitet er ikke nok play-icon

Regelmessig fysisk aktivitet er ikke nok

6 tips for en ergonomisk bedre arbeidsdag med LINAK play-icon

6 tips for en ergonomisk bedre arbeidsdag med LINAK

LINAK Desk Control - minner deg om å stå! play-icon

LINAK Desk Control - minner deg om å stå

Filer

MOVE – Hvorfor høydejusterbare skrivebord øker arbeidsytelsen

Få lavere sykefravær og skap et moderne kontormiljø med elektrisk høydejustering i kontorbordene. En verdifull investering for både arbeidsgivere og ansatte.

Fokus på skrivebord

Elektrisk justering av skrivebord passer vår tids dynamiske arbeidsstil og den nye måten å arbeide på.

Har du spørsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Abonner på nyheter fra LINAK

Hold deg oppdatert om hvordan aktuatorteknologi følger tidens megatrender og møter morgendagens globale utfordringer.