Kontakt oss her
Kundeerfaring

Møt pionerene innenfor justerbare kjøkken

For familien Petersen i Nordborg i Danmark førte renoveringen av kjøkkenet deres i 1980, til en pionerferd inn i en ny æra for innredning i private hjem.

Innbyggerne på den lille og idylliske øya Als i Danmark, er ikke redde for å utfordre status quo eller å forbedre eksisterende standarder. Flere lokale bedrifter har verdensomspennende patent på innovative produkter, og menneskene her er historisk sett vant til forandringer. For malermester Jørgen Petersen og hans kone Helle Petersen, ble en planlagt oppfriskning av familiens kjøkken til en milepel innenfor innovativ kjøkkeninnredning.

Kjøkkenet vårt var like gammelt som huset,” forklarer Helle Petersen, “alt var slitt, og kjøkkenbordet var for lavt for oss. Så vi var faktisk nødt til å rive ned alt og starte helt på nytt. Og det gjorde vi!

Kjøkken med bevegelig interiør
På bakgrunn av anbefalinger fra venner og arbeidskolleger, ble danske Sønderborg Kjøkken valgt som spesialleverandør, og deretter tok det raskt av.

“Huset er bare på 125 m², så vi var opptatt av å få mest mulig ut av den lille plassen vi har til rådighet. Vi visste at Sønderborg Kjøkken stod for kvalitet og løsninger som var noe mer avansert enn vanlige bord- og hyllesystemer," sier Helle Petersen.

Resultatet ble et kvalitetskjøkken i elegant design, med bord, hyller og en komfyr med en skjult avtrekkshette over. Midt i rommet er det dessuten en 2 m² stor kjøkkenøy som stiller Petersens kjøkken i en særklasse. Komponentene av LINAK Baselift™ er skjult i kjøkkenøyens fundament, og dette var sannsynligvis Danmarks første justerbare kjøkken i et privat hjem.

Det er fantastisk – vi er så fornøyd med det,” sier Helle Petersen med et stort smil, “Vi elsker å lage mat begge to – Jørgen liker for eksempel å lage pølser, og vi baker ofte vårt eget brød. Med den justerbare kjøkkenøya kan vi få en optimal bordhøyde, og det gjør det mye mindre anstrengende å jobbe på kjøkkenet i timesvis.

Få mer plass med minimal innsats
Den justerbare kjøkkenøya midt i Petersens kjøkken, gjør at familien kan velge arbeidshøyde mellom 87 cm og 97 cm, noe som er mer enn nok for de fleste skandinaver.

Baselift-komponentene er diskret plassert nederst i kjøkkenøyens fundament, og skapene under bordet er hevet, slik at det er enkelt å nå hyller og redskaper. Midt på bordet er det et innfelt strømuttak som kan trekkes opp, og med en 380 V stikkontakt kan man bruke kraftig kjøkkenutstyr.

Alle disse funksjonene, høydejusteringen og den gode skapplassen under bordet, gjør matlagning til en fryd. Vi driver definitivt mye mer med matlagning nå enn i det gamle kjøkkenet," sier Helle Petersen og senker bordplaten før hun skjærer noen skiver av et nybakt rugbrød til lunsj. 

Fakta:
Det justerbare kjøkkenet ble installert i familien Petersens hjem i Nordborg i løpet av sommeren 2015. Det var et pionerprosjekt, ledet av LINAK og utført av den danske leverandøren Sønderborg Kjøkken.

LINAK Baselift - Ergonomi møter innovasjon play-icon

LINAK Baselift - ergonomi møter innovasjon

Slik monteres et Baselift-system fra LINAK i et kjøkken play-icon

Slik monteres et Baselift-system fra LINAK i et kjøkken

LINAK Baselift fra Interzum (engelsk) play-icon

Presentasjon av Baselift

Filer

Fokus på kjøkken

Ta kjøkkenet ditt til neste nivå. Det finnes ingen grenser for hvordan elektrisk bevegelse kan forbedre morgendagens kjøkken.

Sett kjøkkenet i bevegelse

En sunn arbeidsstilling er viktig for alle daglige gjøremål, både hjemme og på jobben. Derfor utviklet LINAK Baselift for høydejustering av arbeidsflatene på kjøkkenet.

Baselift: ergonomi møter innovasjon

Baselift er en kompakt enhet som brukes for høydejustering av kjøkken, skap og disker.

DESKLINE produktoversikt

Om du gjør alle benker, bord eller disker som mennesker arbeider bak, høydejusterbare ved bruk av en elektrisk aktuatorløsning, så er det den fleksible måten å oppnå et konkurransefortrinn og styrke forretningen din på.

DESKLINE kvalitet teller

Vi bruker komponenter av høy kvalitet, toppmoderne produksjon og de strengeste teststandardene innenfor bransjen for å oppnå utmerket kvalitet.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.