Kontakt oss her
Kundeerfaring

Innovative og funksjonelle høydejusterbare spisebord

Et høydejusterbart spisebord som omfatter aktuatorer og en batteriløsning fra LINAK, er et nytt produkt fra danske Skovby Møbelfabrik.

Siden starten i 1933 har Skovby Møbelfabrik utviklet seg fra en møbelsnekkers lille butikk, til et globalt varemerke innenfor spisestuemøbler.

Innovasjon, funksjonalitet og bruk av ny teknologi er viktige faktorer for et selskap som vil fortsette å ligge et skritt foran kundenes behov. Et nytt tilskudd er et høydejusterbart spisebord som omfatter aktuatorer og en batteriløsning fra LINAK.

Da Thorvald Rasmussen grunnla sin møbelsnekkervirksomhet i 1933, var utgangspunktet ordreproduksjon og levering av utstyr. Etterspørselen økte, og i 1950-årene ble det startet serieproduksjon av møbler, som senere ble fokus på kun spisestuemøbler.

Den internasjonale interessen for dansk design og den styrkede amerikanske økonomien i 1960-årene dannet fundamentet for det som i dag har blitt en global forretning for Preben og Jørgen Rasmussen. Brødrene er tredje generasjon eiere og driver fremdeles det familieeide selskapet fra hovedkontoret i Skovby i Danmark.

De kreative og estetiske produktene til Skovby er skapt av arkitekt Per Hånsbæk, som har arbeidet i selskapet i over 25 år.

Innovative og funksjonelle høydejusterbare spisebord - Preben og Jørgen

Brødrene Preben og Jørgen Rasmussen er tredje generasjon eiere og driver fremdeles det familieeide selskapet fra hovedkontoret i Skovby.

Fra spisestue til spisebord på kjøkkenet
Spisestuen var Skovby Møbelfabriks hovedfokus. Siden 1950-årene har det blitt stadig vanligere med spisebord på kjøkkenet, som også har blitt et oppholdsrom for hele familien.

"Skovby bestreber seg på følge denne utviklingen", sier Preben Rasmussen og forklarer:
Kundene trenger forandring, og vi må være banebrytende og utvikle bord med funksjoner som møter kundenes behov. Vi lar oss ikke skremme av ny teknologi, men er tvert imot svært opptatt av hvordan vi kan møte kundenes behov med ny teknologi”.

Skovby Møbelfabriks fokus på denne utviklingen har ført til flere patenterte utvidelsesløsninger for spisebord og multifunksjonelle møbler til hjemmet.


Integrering av ny teknologi
Med det høydejusterbare spisebordet Skovby SM30 har selskapet tatt et steg nærmere verdensteten. Bordet er designet med en aktuator og en batteriløsning fra LINAK, slik at det kan justeres opp og ned. Bryteren på bordet er programerbar, slik at du kan lagre favorittinnstillingene dine.

Når det gjelder integrering av teknologi fra LINAK i design, forklarer Jørgen Rasmussen:
Høydejustering og ergonomi er allerede vanlig på arbeidsplassene, og neste steg er mer ergonomi i hjemmet. Mange har vært svært interessert i bordet når vi har presentert det på utstillinger, så vi vet at det er et potensiale her. Ny teknologi betyr selvfølgelig høyere pris. Akkurat nå kan produktet beskrives som eksklusivt. Men når forbruksmønsteret endres, vil kundene bli gradvis mer åpne for ny teknologi, og vi tror markedet vil bli mer åpent for slike løsninger".

Et spisebord som kombinerer estetikk og funksjonalitet
Kjøkkenets spiseområde har fått en sentral rolle i hjemmet, som et sted man oppholder seg og er sammen. Spisebordet trengte nye funksjoner, og det var denne utfordringen Skovby Møbelfabrik tok på seg.

Resultatet er Skovby spisebord SM30. Per Hånsbæk sier dette om bordet:
Vi arbeider med konseptet flerfunksjonelle møbler. Vi tenkte på hvilke egenskaper det optimale spisebord burde ha, nå når kjøkkenets får en stadig mer sentral rolle i hjemmet. Det har blitt et sted der familien samles til måltider, de voksne arbeider og barna leker, og med innebygde funksjoner for høydejustering og forlengelse kan bordet brukes for en rekke formål".

Bordet måtte leve opp til Skovbys standarder for funksjonalitet, estetikk og design. Per Hånsbæk utdyper:
Designet måtte være attraktivt internasjonalt og måtte leve opp til våre standarder. Integrering av teknologi i design byr på nye utfordringer. Skovby er nærmest synonymt med "forlengelse", så denne egenskapen måtte også inkorporeres i designet. Kombinert med aktuatorene og batteriet bød dette på utfordringer med tanke på stabiliteten, men dette ble løst ved å utvikle et bord med et fundament, et kjent og populært trekk i mange land".

Et ambisiøst samarbeid om innovasjon
Skovby har stor tro på å bruke teknologi, noe selskapet har felles med LINAK, og vi ønsket derfor å være en aktiv partner for utvikling av nye, innovative møbler for hjemmet. Samarbeidet mellom LINAK og Skovby startet faktisk allerede tidlig på 1990-tallet, da de to selskapene sammen utviklet et fullautomatisert bord med aktuatorer, for bruk på utstillinger. I 2011 ble samarbeidet gjenopptatt, og sammen utviklet de det høydejusterbare salongbordet SM236, som kan heves til dobbel høyde og brukes som spisebord der det er begrenset med plass. Med Skovby spisebord SM30 som siste tilskudd, har LINAK aktuatorsystemer for fulle blitt en viktig del av Skovbys produkter.

Preben Rasmussen sier dette om bakgrunnen for partnerskapet:
Det er viktig for oss å bruke deler som er utviklet og produsert i Danmark, siden det etter vår mening er et kvalitetsmerke. Derfor er LINAK, som er et veletablert dansk selskap, en ideell partner for oss. Det er dessuten vår erfaring at produktene er driftssikre, og det hjelper oss med å holde nede kostnadene til ettersalgsservice over hele verden”.

Per Hånsbæk legger til noen ord om det å arbeide hos LINAK:
LINAK har engasjert seg helt i prosjektet og har vært en aktiv partner. Det har skapt en god dialog der alle spørsmål ble besvart og fulgt opp gjennom hele prosessen.”

Formen på Skovby spisebord SM30 viser hvilke resultater samarbeidet mellom Skovby og LINAK kan gi og hvordan aktuatorteknologi og design kan kombineres slik at spisebordet kan brukes både til måltider på kjøkkenet og som samlingspunkt i hjemmet. Med dette høydejusterbare spisebordet har Skovby og LINAK forenet ergonomi og komfort for kjøkkenets spiseområde i Danmark og globalt.

Er du interessert i å arbeide med LINAK på designprosjekter? Da ber vi deg kontakte oss.

Du kan lese om annet designsamarbeid på www.design-meets-movement.com.

Innovative og funksjonelle, høydejusterbare spisebord Per Hånsbæk

Per Hånsbæk, arkitekt

Innovative og funksjonelle, høydejusterbare spisebord kontroll

Høydejustering i fingerspissene

 
LINAK Baselift - Ergonomi møter innovasjon play-icon

LINAK Baselift - ergonomi møter innovasjon

LINAK Baselift fra Interzum (engelsk) play-icon

Presentasjon av Baselift

Slik monteres et Baselift-system fra LINAK i et kjøkken play-icon

Slik monteres et Baselift-system fra LINAK i et kjøkken

Filer

Fokus på kjøkken

Ta kjøkkenet ditt til neste nivå. Det finnes ingen grenser for hvordan elektrisk bevegelse kan forbedre morgendagens kjøkken.

Sett kjøkkenet i bevegelse

En sunn arbeidsstilling er viktig for alle daglige gjøremål, både hjemme og på jobben. Derfor utviklet LINAK Baselift for høydejustering av arbeidsflatene på kjøkkenet.

Baselift: ergonomi møter innovasjon

Baselift er en kompakt enhet som brukes for høydejustering av kjøkken, skap og disker.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.