Kontakt oss her

En LINAK aktuator – en langvarig relasjon

Over hele verden finnes uskrevne vitnesbyrd om vår kvalitet. Mange aktuatorsystemer har vært i utrettelig drift dag etter dag i flere tiår.

Når du engasjerer deg i LINAK®, kan du forvente en langvarig relasjon. Innenfor mange bransjer, alt fra jordbruksmaskiner til industrielle arbeidsstasjoner, kontorbord og sykehusutstyr, vil du finne bevis på dette. Aktuatorer som er over 20 år gamle, er fremdeles i drift og skyver eller trekker for å gi økt komfort, ergonomi eller effektivitet – og forbedrer ved dette menneskers liv.


25 år gammel og i full drift

Dette monteringsbordet fra MSF-Vatheuer har lineære aktuatorer fra LINAK og er fremdeles i daglig bruk.

Dette iøynefallende monteringsbordet i den nye produksjonsbygningen til MSF-Vathauer Antriebstechnik i Detmold, skiller seg tydelig fra de andre. Den store "Modulus"-logoen og turkise fargen får tankene til 90-tallet - og det er nettopp da dette bordet ble bygget. Det var faktisk en av de første elektrisk høydejusterbare arbeidsstasjonene som ble lansert i Tyskland. Og det fungerer fremdeles perfekt.

Støvet og ripene på de to LINAK aktuatorene i bordbena viser at de er gamle og godt brukt. De har aldri blitt byttet ut. Etter 25 år med tunge løft fungerer fremdeles dette solide bordet, datamaskinen og verktøyboksen, og alt summer i gang med et trykk på betjeningspanelet.

På den tiden var det ikke vanlig å velge den lineære aktuatoren LA28 til slikt design. Den var vanligere innenfor industrielle bruksområder og landbruk. Tidlig på 90-tallet var ideen om å skape et elektrisk justerbart bord et helt nytt konsept. Kombinasjonen av tysk nøyaktighet og systemtenkingen til LINAK, der kontrollboks og kontroller gjør det mulig å parallellkjøre de to aktuatorene, var bakgrunnen for verdens første elektrisk høydejusterbare arbeidsstasjon.

For LINAK var dette gnisten som startet utviklingen av spesialdesignede løftesøyler for kontorbord. DL1 ble lansert i 1998 og forandret kontorverdenen.

Om MSF-Vathauer Antriebstechnik
I mer enn 40 år har MSF-Vathauer Antriebstechnik GmbH & Co. KG utmerket seg med sin dedikerte lidenskap for teknologi og know-how på alle nivåer av motorteknisk automasjon. I tillegg til desentralisert motorteknologi og motorteknisk automasjon blir også individuelle løsninger utviklet og produsert i Tyskland.

Les mer

Monteringsbord fra MSF-Vatheuer

 

 
Veterinærkirurg Britta Butteron

En 20 år gammel behandlingsbenk

I 2000 kjøpte Britta Butteron, som er veterinærkirurg i byen Lich i Hessen (Tyskland), en justerbar behandlingsbenk til praksisen sin. Det var ikke vanlig på den tiden - heller ikke på kontorer eller i produksjonslokaler. Og absolutt ikke i veterinærpraksiser.

Men hun bestemte seg for en elektrisk løsning basert på løftesøylen LP2 fra LINAK®. Med den kunne hun justere høyden på benken med en fotbryter for å få optimal arbeidshøyde. Behandlingsbenken er fremdeles i daglig bruk i veterinærpraksisen hennes.

 

En arbeidsstasjon som ble "født" i april 1999

En av kundene våre i USA husket at han hadde solgt oss noen arbeidsstasjoner for mange år siden. Vi så etter dem på produksjonsanlegget vårt i Louisville i Kentucky (USA) og fant noen virkelig gamle arbeidsstasjoner som fremdeles fungerer perfekt. Og vi sjekket aktuatorene som beveger bordet opp og ned. Den eldste av dem er over 20 år gammel.

Den ble "født" i Danmark 23. april 1999. Kort tid etterpå "flyttet" denne aktuatoren av type LA31 til USA, der den ble en del av en ergonomisk arbeidsstasjon som var designet og produsert av BOSTONtec. På denne tiden var løftesøyler en nyhet innenfor bord og arbeidsstasjoner. Høydejusterbare bord var lite brukt og langt fra den globale kontorstandarden de er i dag.

Det var faktisk bare ett år tidligere, i 1998, at LINAK lanserte historiens første komplette system for bord. Det ble opprinnelig designet for å forbedre ergonomien og arbeidskomforten innenfor nisjeområder som arbeidsstasjoner for arkitekter, ingeniører og fotografer, og til hjelpemidler for funksjonshemmede på kjøkken og baderom. Tidligere hadde bedrifter brukt mer industrielle aktivatorer, som LA31 , til sine høydejusterbare arbeidsstasjoner. Denne aktuatoren, som hadde fungert prikkfritt i over 21 år, ble funnet i våre egne fasiliteter.

I produksjonsanlegget til LINAK i USA blir for tiden denne arbeidsstasjonen brukt til testing av aktuatorhastighet. I årenes løp har den blitt brukt til mange forskjellige oppgaver i anlegget. Tenk deg hvor mange mennesker som har brukt denne arbeidsstasjonen og hvor mange aktuatorer som har blitt bygget på denne arbeidsstasjonen i løpet av alle disse årene. Det er et perfekt eksempel på kvaliteten til LINAK.

Les mer

 

 

Tidlig samarbeid med en snekker

Herwig Danzer, som eier snekkerverkstedet Die Möbelmacher, liker å stå ved kontorbordet når han arbeider. Det er derfor han bruker et elektrisk høydejusterbart bord - som i dag er ganske vanlig. Men da han i 1998 bestemte seg for å bygge sitt eget justerbare bord, var det noe helt nytt og ble sett på som toppmoderne.

Danzer eier og driver Die Möbelmacher, som ligger i Nuremberg i Tyskland, sammen med en gruppe eksperter, og han vet en del om møbler. Og når det kommer til hans eget bord, er det spesielt én ting som imponerer ham.

“Det er utrolig hvor lenge disse bordene varer,” sier han og peker på løftesøylen DL1 under bordplaten. Denne løftesøylen var grunnlaget for det aller første bordsystemet som LINAK® lanserte på slutten av 90-tallet. Den førte til partnerskapet mellom Die Möbelmacher og LINAK – et samarbeid som, i likhet med Danzers bord, har vart til i dag.

Snekker Herwig Danzer
 

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss