Kontakt oss her
Kundeerfaring

NÜWIEL eTrailer og LINAK aktuatorer – mobilitet i bytrafikk

Reduksjon av biltrafikken i bykjernen er ikke et nytt tema. Mange vil helst bruke sykkelen for å komme seg rundt. Men hvordan få det til hvis du skal ha med deg mer enn bare en laptop? Det nye, Hamburg-baserte selskapet NÜWIEL gir svaret på dette spørsmålet. De har utviklet en lastevogn som kan sammenlignes med en varebil. Til bremsesystemet bruker NÜWIEL en LINAK elektrisk aktuator.

NÜWIEL eTrailer med LINAK elektrisk aktuator

Lastesykler eller transportsykler er en miljøvennlig løsning for å begrense bruken av biler og varebiler, spesielt til budtjenester i byene, og det kan både beskytte miljøet og skåne nervene til dem som bor i byen. Disse syklene har imidlertid hatt sine begrensninger. Alle som har koblet en tilhenger til sykkelen sin kjenner til problemet – eller snarere problemene. Ikke bare må du tråkke hardere, også på en e-sykkel, men den største utfordringen er bremsingen. Hvis du har med deg f.eks. to kasser mineralvann i sykkelvognen, er det plutselig helt andre krefter i gang når du bremser. NÜWIEL har løst begge disse problemene med eTrailer. eTrailer kan kobles til en hvilken som helst sykkel eller elsykkel i løpet av noen sekunder. Når eTrailer er tilkoblet, justerer den automatisk hastigheten i forholdet til kjøretøyet foran, slik at du kan transportere 200 % mer last uten at det går ut over komforten. Dette er mulig fordi den har en egen elektromotor.

eTrailer er utstyrt med flere sikkerhetssystemer som øker sikkerheten til brukeren og lasten i forskjellige bysituasjoner. Bremsesystemet til eTrailer er et sikkerhetssystem som omfatter en elektrisk parkeringsbrems, en elektrisk motstandsbrems og en påløpsbrems. Det kombinerte bremsesystemet gjør syklingen sikker og effektiv, og bremsene har i tillegg lengre levetid og krever mindre vedlikehold.

Parkeringsbremsen omfatter LINAK elektrisk lineær aktuator LA14. Til tross for de kompakte målene og den lave vekten, har den en kraft på 750 Newton. Og det robuste, elokserte huset gjør den ekstremt robust og egnet for krevende bruk, for eksempel i chassiset til en eTrailer.

NÜWIEL eTrailer med produkter fra LINAK
 

"LA14 oppfyller kravene til beskyttelsesklasse IP66 i dynamisk tilstand, det vil si når den er i bevegelse, og til IP69K i statisk tilstand. Det betyr at du enkelt kan rengjøre den med en høytrykksvasker uten at den ødelegges",sier Alexander Rinker, ansvarlig salgskonsulent hos LINAK GmbH.

Sikkerhet har høyeste prioritet hos NÜWIEL, fordi dette Hamburg-baserte selskapet ønsker at så mange mennesker og så mange bedrifter som mulig skal kunne bruke eTrailer på en sikker måte når de transporterer varer. «Derfor er bremser og sikkerhetssystemer spesielt viktig for oss», forklarer Fahad Khan, en av grunnleggerne av NÜWIEL. "Så vi valgte LINAK og integrerte et system rundt deres løsning for å skape en elektrisk parkeringsbrems."

Selskapet ser allerede ut til å ha stor tillit i hele Europa, ettersom mange selskaper, som Ikea og det belgiske postvesenet, allerede bruker de høyteknologiske sykkelvognene. Men betegnelsen sykkelvogn er ikke helt nøyaktig. Tilhengeren blir automatisk til en håndvogn når den kobles fra sykkelen.

Det er ikke bare de tekniske spesifikasjonene til den lineære aktuatoren som er riktig for NÜWIEL. Samarbeidet mellom LINAK og NÜWIEL fungerer også svært godt. "Det er viktig for oss å etablere tett kontakt med kundene våre for å kunne støtte prosjekter best mulig," forklarer Alexander Rinker. NÜWIEL liker også å samarbeide med LINAK. Susanne Wallenius, Supply Chain Manager hos NÜWIEL: "Etter at utviklerne våre anbefalte LINAK som leverandør, møttes vi for en første samtale. Siden da har vi hatt positive erfaringer. Vi arbeider godt sammen."

Om du ikke allerede er overbevist, vil en liten prøvekjøring med en eTrailer vise deg hvor godt den oppfyller alle forventninger.

Filer

TECHLINE produktoversikt

Oppdag det store utvalget av robuste og kraftige TECHLINE produkter. Bygget for å vare, for hardt arbeid og for tøffe forhold.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss