Kontakt oss her
Kundeerfaring

MZR gir bedre ergonomi på verkstedet ved å gjenoppfinne den tradisjonelle arbeidsbukken

Utviklingen innen produksjonslokaler går raskt og krever en fleksibel, funksjonell og ergonomisk utforming av arbeidsstasjoner som kan tilpasses hver enkelt medarbeider. MZR er et selskap som holder til i Vest-Frankrike og spesialiserer seg på utvikling av ergonomisk industriproduksjonsutstyr som ikke bare er tilpasset operatørene, men som også gir økt produktivitet generelt. Da de utviklet sin elektriske arbeidsbukk, valgte de elektriske løftesøyler fra LINAK.

MZRs elektriske arbeidsbukk, e-tréteaux, har 4 robuste elektriske løftesøyler av typen LINAK® DL2.

MZRs kunder omfatter store aktører innen maritim og industriell treforedling, og de forsyner dem med mobilt, elektrisk løfte- og tiltutstyr. Med dette utstyret kan operatører utføre en rekke arbeidsoppgaver, for eksempel stramme skruer og male objekter, og likevel opprettholde en korrekt kroppsstilling, og det blir dessuten mulig å flytte tunge og store objekter i produksjonshaller selv om plassen er begrenset.

Siden selskapet ble etablert i 2006 har grunnlegger og administrerende direktør Frédéric Mazoyer besøkt kundenes fabrikker for å observere arbeidsforhold og -prosesser med det formål å identifisere ergonomiproblemer. Med utgangspunkt i hans observasjoner og tilbakemeldinger fra kunder har MZR utviklet en ny type ergonomisk utstyr for å takle disse utfordringene.

 

En høydejusterbar arbeidsbukk med elektriske løftesøyler fra LINAK®

Konseptet med en elektrisk arbeidsbukk oppsto etter at Frédéric la merke til den utbredte bruken av tradisjonelle bukker i ulike verksteder. Dessverre var utformingen av disse bukkene ergonomisk mangelfull, siden de ikke kunne tilpasses arbeidere av ulike høyder, noe som førte til fysisk belastning.

Denne observasjonen ble spiren til den banebrytende e -tréteaux – en elektrisk arbeidsbukk som sikrer uanstrengt arbeid i ergonomisk riktig høyde, takket være integreringen av LINAK løftesøyler for høydejustering.

e -tréteaux er designet for verksteder og utgjør en del av det elektriske ergonomiske utstyret som gir operatørene bedre daglige arbeidsrutiner. Bukken har en robust stålkonstruksjon og er utstyrt med fire solide LINAK DL2 løftesøyler, hver med en løftekapasitet på 1500 N, og er en lett arbeidsstasjon som likevel kan støtte og løfte laster på opptil 300 kg.

Nærbilde av LINAK® DPF betjeningspanel på MZRs elektriske arbeidsbukk, e-tréteaux.

Operatører kan justere høyden på bukken ved hjelp av betjeningspanelet LINAK DPF, som også har en minnefunksjon for lagring av foretrukne høydeinnstillinger.

Frédéric fremhever den enkle integreringen av løftesøylene, med Plug & Play-installasjon og et minimalt antall kabler. Med MZRs krav til hastighet og slaglengde egner DL2-søylene seg perfekt for dette bruksområdet. I tillegg gir søylene mulighet for at opptil fire bukker kan løfte objekter samtidig.

Med lanseringen av e-tréteaux har MZR oppfunnet den tradisjonelle arbeidsbukken på nytt, noe som gir operatørene et robust og mobilt grunnlag for materialhåndtering med optimal ergonomisk arbeidshøyde.

 
 

Langsiktig samarbeid

MZRs valg av LINAK løftesøyler til e -tréteaux falt naturlig. De to selskapene har hatt et godt samarbeid i årevis, og LINAK-produkter er blitt integrert i ulike typer utstyr som for eksempel industribord og montasjeutstyr.

Se ytterligere et eksempel med LINAK aktuatorer i et MZR montasjebord.

Les mer om våre løftesøyler for ergonomiske arbeidsbenker og andre arbeidsstasjoner.

En mann som arbeider ved den elektriske arbeidsbukken e-tréteaux, som har 4 løftesøyler av typen LINAK® DL2.

 

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss