Kontakt oss her
Kundeerfaring

Enkel tilgang til avkjølt vin med LINAK aktuatorer

I 2017 grunnla to danske brødre fra Nordjylland, Rasmus og René Glindvad Kristensen, selskapet Vinorage™, som bygger vinkjellere. Under en glassdør i gulvet kjøler jordtemperaturen vinen til helt korrekt temperatur, og aktuatorer fra LINAK gir tilgang til kjelleren.

Vinorage vinkjellere med LINAK aktuatorer

Brovst, Danmark, 2023

Siden de grunnla selskapet i 2017, har det vært full fart fremover for de to brødrene. Tilgang til jordavkjølt vin rett fra stuen, viste seg å være en god ide. I dag bygger de vinkjellere i forskjellige størrelser for kunder med ulike ønsker. Vinorage tilbyr i dag to typer vinlagring, og i begge brukes LINAK ® aktuatorer for å få tilgang til vinen: En vinkjeller med en glassdør som åpnes til en trapp, og en vinkjeller der vinen løftes opp fra kjelleren.

 

En lys ide

Rasmus og René Glindvad Kristensen var begge utdannet som stålsmed, og de hadde lenge hatt lyst til å starte sin egen virksomhet. Det tok litt tid før de fant den riktige forretningsideen, men plutselig kom den. Rasmus forklarer:

"Da kjæresten min og jeg skulle pusse opp huset, ønsket jeg meg et vinkjøleskap. Men kjæresten nedla veto fordi det ville ta for mye plass. Jeg greide imidlertid ikke å gi slipp på ideen. Så jeg begynte jeg å tenke på å lage en boks i rustfritt stål som kunne senkes ned - under gulvet. Jeg startet på prrosjektet sammen med broren min, og da det var ferdig visste vi at vi hadde funnet forretningsidén vår."

Og den var åpenbart god. Bestillingene begynte å komme ganske raskt, og etter bare ett år jobbet begge brødrene fulltid i selskapet.

Vinorage vinkjeller lukket
 
 

Tilgang til vinen

Det ble snart tydelig at Vinorage trengte en sterk og holdbar aktuatorløsning til sin første modell, der en glassdør i gulvet åpnes ned til kjelleren. Valget falt raskt på LINAK:

Vinorage vinkjeller med trapper

"Vi startet med en annen løsning, som viste seg å ikke være god nok. Både broren min og jeg kjente til LINAK fra tidligere jobber, så det føltes naturlig for oss å kontakte dem. Det viste seg at LINAK hadde den beste løsningen for oss alle sammen", sier Rasmus.

Brødrene innså imidlertid at aktuatoren de brukte til å åpne glassdøren med, ikke var nok, siden vinen også måtte løftes opp fra kjelleren. De trengte to aktuatorer med ekstra kraft. Rasmus forklarer:

"Den neste modellen krevde en helt anne kraft, siden vinen hentes opp til deg i stedet for at du går ned i kjelleren og henter den. Vi trengte et parallellsystem som kunne løfte opptil 200 flasker vin om gangen. Igjen fikk vi gode råd fra LINAK, og sammen fant vi en fantastisk løsning. LINAK forstod akkurat hva vi trengte."

 
 

Hvorfor lagre vin under bakken?

Ifølge Rasmus er det flere gode grunner til å lagre vin under bakken:

"For det første er det et grønnere alternativ til et klassisk vinskap, som bruker elektrisitet til å holde vinen kald. I våre vinkjeller er det jordtemperaturen som avkjøler vinen, og det betyr at ingen kjøleelementer kan gå i stykker. Strøm brukes bare til aktuatorer og lys. Det rustfrie stålet vi bruker fungerer også ved å lede kulden inn i vinkjelleren."

Ifølge Rasmus er det flere funksjoner som gir Vinorage vinkjeller en skikkelig wow-faktor:

"Å bare kunne trykke på en knapp for å åpne en glassdør eller heve et vinstativ fra kjelleren i én jevn bevegelse, er en funksjon som kundene våre virkelig elsker. Vi selger til både vinentusiaster og folk som jobber med interiørdesign."

Vinorage elevation lukket
 
 

Fremtiden

Vinorage er nå godt etablert på det danske markedet med sine vinkjellere i to modeller. Men de har større ambisjoner:

"Neste trinn er å etablere salg i utlandet. Vi er allerede i kontakt med en rekke forhandlere som kan hjelpe oss. Vi har også flere nye prosjekter i tankene og på tegnebordet – og LINAK er allerede involvert i våre fremtidige løsninger", avslutter Rasmus.

Les mer om Vinorage på nettstedet deres

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss