Teknologi og trender

La soverommet bli en del av smarthjemmet

På noen få år har det gått fra å være science fiction til å bli en reell mulighet i hverdagen. Smarthøyttalere med stemmestyring gjør sitt inntog i privathjem, og der fokuset tidligere var på smarthjemfunksjoner som sikkerhet, ventilasjon og belysning, kan nå også møbler styres med en enkel stemmekommando. Det gjelder også din justerbare seng.

Smarthøyttalere med stemmestyring blir tatt i bruk overalt for tiden. Enheter som Google Home og Amazon Echo finnes allerede i millioner av hjem over hele verden. I januar 2019 hevdet Amazon at de allerede hadde solgt 100 millioner enheter bare i USA*, og i begynnelsen av 2020 anslo Google at det finnes 500 millioner månedlige brukere av Google Assistant over hele verden**.

Har du snakket med hjemmet ditt i dag?
Stemmestyring har i flere år vært en vanlig funksjon i smarttelefoner. Med de nye enhetene vil dagligdagse rutiner i hjemmet, som vanligvis har vært utført manuelt, bli utført med stemmekommandoer. Du behøver ikke lenger lete etter husnøklene eller fjernkontrollen til TV-en. Enkle kommandoer som “Alexa, slå av TV-lyden“ eller “Ok Google, lås ytterdøren“ vil gjøre brukernes hverdag mye enklere.

La soverommet bli en del av smarthjemmet
 

Men vi har allerede startet på neste kapittel av stemmerevolusjonen. Praktiske og mer dagligdagse funksjoner blir tilgjengelige, som stemmestyring av justerbare komfortsenger og andre kommende funksjoner. Se for deg at du legger deg og at systemet automatisk dimmer lyset, låser ytterdøren og langsomt senker sengen din til soveposisjon når du sier: “Alexa, god natt!”. Eller at systemet senker temperaturen til 20 °C og starter en 20-minutters sengemassasje når du sier: “Ok Google – sovetid!”

Alt uten at du behøver å løfte en finger!

Komfortmøbler har blitt enda mer komfortble
Som innovativ utvikler og produsent av avanserte bevegelsessystemer for komfortmøbler, er det ganske naturlig at LINAK® ønsker den voksende trenden mot smarthjem velkommen. Med en alt-i-ett-pakke som består av en LINAK Wi-Fi Box, et skybasert oppsett, en tilpasset app og et sett av skills/actions for smarthjem, kan produsenter og leverandører tilby senger som kan brukes med enhetene Amazon Echo (Alexa) eller Google Home/Nest (Assistant).

“Vi har gjort det så enkelt som mulig å koble justerbare komfortsenger til et smarthjemsystem,” sier Helle Taanquist, Digital Product Manager hos LINAK®. “Du plugger enkelt Wi-Fi Box i din LINAK aktuatorløsning, og via en tilpasset app tilkobler du den justerbare sengen og aktiverer skills eller actions for ditt system”.

Justerbare senger for fremtidens smarthjem
Taanquist og teamet hennes tok fra starten av et bevisst valg om å lage den mest brukervennlige løsningen og den enkleste veien for sengeprodusenter til å kunne tilby innovative produkter.

“Dette gjelder for all ny teknologi. Jo enklere den er å installere, integrere og lære å bruke, desto raskere vil kundene like, integrere og bruke den,” sier Taanquist.

La soverommet bli en del av smarthjemmet

Ved utvikling av LINAK løsning for stemmestyring ble det fokusert på å beskytte brukerdataene.

“For det første er brukerdataene lagret i et kryptert skysystem. For det andre blir mengden av data som innsamles av dette systemet, holdt på et minimum, og for det tredje kan brukeren slette alle data når som helst dersom han eller hun skulle ønske det”. 

LINAK® Voice Control-løsningen inkludert Wi-Fi Box, skyløsning, kundetilpasset app og Smarthus funksjoner, er ikke lansert enda. Den vil være tilgjengelig i løpet av 2020.

Hva er "skills" og "actions"?
Både Amazon Alexa og Google Home Assistant leveres med et sett av kapabiliteter. De har forskjellige navn i de to systemene. Amazon kaller disse kapabilitetene "skills", mens Google kaller dem "actions".

Begge systemer leveres med et sett standardiserte skills/actions. Men i begge systemer kan også en tredjepart designe og tilføye spesielle skills/actions. LINAK lager for eksempel ekstra skills/actions for stemmestyringsenheter som er tilkoblet justerbare senger som har LINAK aktuatorsystemer.

LINAK løsning for stemmestyring fungerer like godt med Google Assistant som med Amazon Alexa.


Hva er et smarthjem?
Betegnelsen ble etablert av IBM på slutten av 90-tallet, og SMART er en forkortelse for "Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology".  Det kalles av og til for "hjemmeautomasjon" eller "domotikk".

I dagligtale viser det til moderne hjem som har apparater, belysning og/eller elektroniske enheter som kan fjernstyres av eieren, ofte via en mobiltelefonapp og/eller stemmestyringsenhet.

La soverommet bli en del av smarthjemmet
 

Typiske smarthjemapparater er: TV, stereoanlegg og videoapparater, kjøleskap, vaskemaskiner, tørketromler, stekeovner, varmeovner/varmeanlegg, klimaanlegg og belysning. Det kan også være kameraer og sikkerhetssystemer.

 

Referanser

*) kilde: VoiceBot.ai ‘Smart Speaker Consumer Adoption Report 2019’

**) kilde: businessinsider.com, 7. jan 2020, Google opplyste nylig at en halv milliard mennesker verden over bruker Google Assistant.

 

Filer

Vi introduserer stemmestyring av justerbare senger

Smarthøyttalere gjør sitt inntog overalt - også på soverommet. Denne funksjonen gjør sengen din klar for fremtiden, styrker varemerket ditt og bidrar til å endre sluttbrukernes daglige rutiner. Start forbedringen av produktet ditt med LINAK i dag, og oppfyll kundenes drøm.

Har du spørsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.