Kontakt oss her
Kundeerfaring

Maersk satser på elektriske høydejusterbare bord på nye kontor

Da Maersk Germany flyttet til en ny bygning, besluttet selskapet å tilby alle ansatte en ergonomisk arbeidsstasjon med et høydejusterbart bord.

"I dag er et moderne kontor ikke komplett uten et elektrisk høydejusterbart bord." Thomas Schumacher, Agency Operation Coordinator hos Maersk Germany, mener at en arbeidsstasjon med sitte/stå-funksjon er uunnværlig i dagens kontorer. 

Schumacher assisterte under flyttingen av det danske shippingselskapets nye tyske hovedkontor. Maersk har flyttet inn i en ny bygning i hjertet av Hafencity, Hamburgs velkjente handelsdistrikt. Selskapets nye lokaler opptar 4000 kvadratmeter over tre etasjer av Ericus Contor.

Det er mange gode grunner for at alle arbeidsstasjoner er høydejusterbare. 

"Før vi flyttet hadde 40 prosent av våre arbeidsstasjoner integrerte sitte/stå-bord. Det var stadig ansatte som kom og forhørte seg om muligheten for å få et elektrisk høydejusterbart bord", sier Schumacher. 

Før flyttingen hadde Maersk de samme retningslinjene som mange andre selskaper i Tyskland: et elektrisk høydejusterbart bord var tilgjengelig for ansatte som hadde ryggproblemer og en henvisning fra bedriftslegen. I sammenheng med flyttingen og nytt design på interiøret besluttet Maersk å tilby alle sine ansatte en ergonomisk arbeidsstasjon med et høydejusterbart bord. De nye kontorene til Maersk ligger i Ericus Contor i Hafencity i Hamburg
Foto av Alexander Huber hos Karl Huber Fotodesign.

Én faktor som utvilsomt bidro til denne beslutningen var at arbeidsstasjoner med sitte/stå-funksjon har vært standard på mange skandinaviske arbeidsplasser i flere år. I Danmark har 95 prosent alle arbeidsplasser arbeidsstasjoner med sitte/stå-funksjon.

Tysk og dansk funksjonelt design
Selskapets danske røtter hadde betydning både for ergonomi og design. Det ble lagt vekt på å skape et lett og moderne design WINI, en tysk tilvirker av kontormøbler og inventar, tilbød det riktige designet kombinert med den riktige teknologien. Maersk gikk for bordsystemet WINEA ECO.

WINI har brukt teknologi fra LINAK i sine komponenter for elektrisk justering i mange år. I tillegg til driftssikker teknologi og løftesøyler av høy kvalitet, tilbyr LINAK imponerende funksjoner som anti-kollisjons-mekanismen PIEZO™ og lavt energiforbruk i standby-modus.

Designet er diskret og lett, helt i samsvar med kundenes ønsker. Alle bord er hvite, også bordplaten og rammen. Konferanse- og møterommene blir fargesatt ved valg av dekor og annet interiør. I tillegg til de tradisjonelle rektangulære bordene har Maersk også integrert såkalte DUO arbeidsstasjoner i sine kontorer i Hamburg. DUO arbeidsstasjoner er plassbesparende og spesielt fordelaktige for selskapets mange samlingssteder, som Maersk ser på som viktig del av arbeidsmiljøet.

"Våre kolleger liker å bruke møterommene og arbeidssalongene for korte diskusjoner. Disse områdene er også ideelle for ansatte som trenger et stille sted for å konsentrere seg og jobbe med nye kreative idéer til et prosjekt", forklarer Thomas Schumacher.

Individuell justering er mulig med WINEA ECO bordsystemer med LINAK aktuatorer.

Hos Maersk Germany er aktuatorer fra LINAK integrert i WINEA ECO bordsystemer

En verdifull investering
Et selskap bør vurdere å investere i ergonomiske arbeidsstasjoner dersom de ansatte er villige til å å få mest mulig ut av et aktivt og sunt arbeidsmiljø. Et sitt/stå-bord er nyttig bare dersom de ansatte veksler mellom stående og sittende stilling.

"Mange av våre ansatte er svært aktive brukere av sine arbeidsstasjoner med sitte/stå-funksjon", sier Schumacher.

"Noen av de ansatte veksler mellom å sitte og stå, mens andre arbeider fortrinnsvis stående og sitter sjelden".

Spesielt mange yngre kolleger ser på sin arbeidsstasjon med sitte/stå-funksjon som uunnværlig. Dessuten forventer yngre mennesker en ergonomisk arbeidsplass, og for dem er et elektrisk høydejusterbart bord helt nødvendig.

Foto av Alexander Huber hos Karl Huber Fotodesign.

PIEZO™ - LINAK maskinvare basert på anti-kollisjonsteknologi, forebygger skade på materiell play-icon

PIEZO™ - LINAK maskinvare basert på anti-kollisjonsteknologi, forebygger skade på materiell

LINAK DESKLINE toppmoderne produksjon play-icon

LINAK DESKLINE toppmoderne produksjon

Serie med kompakte DESKLINE kontrollbokser fra LINAK setter standarden play-icon

Serie med kompakte DESKLINE kontrollbokser fra LINAK setter standarden

Filer

DESKLINE produktoversikt

Om du gjør alle benker, bord eller disker som mennesker arbeider bak, høydejusterbare ved bruk av en elektrisk aktuatorløsning, så er det den fleksible måten å oppnå et konkurransefortrinn og styrke forretningen din på.

DESKLINE kvalitet teller

Vi bruker komponenter av høy kvalitet, toppmoderne produksjon og de strengeste teststandardene innenfor bransjen for å oppnå utmerket kvalitet.

MOVE – Hvorfor høydejusterbare sitte/stå-bord øker arbeidsytelsen

Få lavere sykefravær og skap et moderne kontormiljø med elektrisk høydejustering i kontorbordene. En verdifull investering for både arbeidsgivere og ansatte.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.