Nyheter 11. mars 2016

Praktisk teknologi inntar scenen

Det er viktig at scenen ser bra ut, er praktisk og er enkel å sette opp og ta ned. Og Mesut Uelgen har oppnådd dette.

Mesut Uelgen arbeider som montør hos kringkastingsselskapet ORF i Wien og er ansvarlig for kulissene til en rekke programmer. Sammen med kollegene bygger han kulissene som er designet av selskapets arkitekter.

Siden designet noen ganger byr på ekstra utfordringer for håndverkerne, besluttet Uelgen å benytte seks Baselift™-enheter, produsert av LINAK, den danske spesialisten på lineære aktuatorer, for å bygge kulissene til ORFs populære show "Bingo".

Både enkelt og smart
"Podiene som quiz-deltakerne står bak, er svært tunge. De er vanskelige å flytte på," forklarer Uelgen. Løsningen som ble implementert hos ORF, er både enkel og smart: Seks Baselift-enheter er nedfelt i studiogulvet.

Med en jekketralle kan Mesut Uelgen og teamet hans løfte både podiene og de andre kulissene. De kan manøvrere delene i stilling over lukene som betjenes med Baselift-enhetene. Til slutt brukes Baselift-enhetene for å senke elementene, slik at de er plassert riktig i forhold til scenen.

Det betyr at kulissene til programmet kan være på plass i løpet av noen minutter. Mesut sier derfor med ettertrykk: "Vår løsning med Baselift-enheter har gjort jobben vår mye enklere. Spesielt med tanke på at vi må sette opp og ta ned kulissene to ganger i uken.            

Det enkle Plug & Play-systemet fra LINAK har vist seg å være nyttig. Hver Baselift-enhet er koblet til to kontrollbokser og et lite, håndholdt betjeningspanel. Og det er alt! Det trengs ikke noe annet kontrollutstyr for å oppnå perfekt og simultan bevegelse av de individuelle løfteenhetene, og alt styres via kontrollboksene fra LINAK.

Opptil 16 Baselift-enheter kan settes sammen for parallell drift. Hver enhet kan kan løfte 150 kg. Det er mer enn nok for scenkomponentene, eller for kjøkken, som dette systemet fra LINAK opprinnelig ble utviklet for.

"Vi er imponert over kvaliteten på produktene og servicen fra LINAK," sier Walter Mayer, ORF produksjonssjef for fast innredning og kulisser. Det er derfor ingen tilfeldighet at det nye Baselift-systemet er tatt i bruk hos ORF. Mesut Uelgen er overbevist om at den nylig utviklede løsningen kan brukes for raskere oppstilling av kulisser også til andre programmer.

Les mer om Baselift™ og Baselift-systemer.

Har du spørsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Abonner på nyheter fra LINAK

Hold deg oppdatert om hvordan aktuatorteknologi følger tidens megatrender og møter morgendagens globale utfordringer.